Nu är det dax för mig att sluta!

Välkommen! Forum Dagbok Nu är det dax för mig att sluta!

Etiketter: , , ,

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #83206
  Freddan80
  Medlem

  Hej allesammans.

  Lite om mig själv, började experimentera med cigaretter vid 12 års ålder och upptäckte snuset året efter men det var verkligen inget kärt första försök, fortsatte rökningen men det blev inget mera snus på ett par år men till slut så åkte min första prilla av märket General upp under läppen och jag har mer eller mindre varit såld sedan dess.

  Nu är jag 34år gammal och har varit nikotinist i 21-22år men nu får det vara slut! För ca. 6år sedan gjorde jag ett relativt lyckat försök att hålla upp men tyvärr slutade det i att jag började röka igen och för att lyckas få slut på det eländet valde jag att gå tillbaka till snuset.

  Jag har nu varit snusfri i 32 timmar men börjar att frukta natten, i natt sov från 11:00 till 02:15 men sedan låg jag vaken ändå tills jag var tvungen att gå upp, jag arbetar som platschef på ett byggbolag så jag kan inte trilla igenom alldeles utan måste fungera något sånär under arbetsdagen men om ytterligare en sådan natt väntar mig kommer detta att bli tufft!

  • Detta ämne redigerades för 6 år, 11 månader sedan av Freddan80.
  • Detta ämne redigerades för 6 år, 11 månader sedan av Freddan80.
  #83209
  Freddan80
  Medlem

  Liten uppdatering för mig själv.

  42 timmar att det gått nu, vill inbilla mig att det börjar gå lättare och synapserna börjar kopplas ihop igen. Använder fortfarande Onico och vet att när även det tas bort kommer abstinens återkomma men den är ju egentligen enbart en abstrakt påhittad abstinens, den handlar inte om nikotinet utan enbart hjärnspöken som vill jävlas med mig.

  Sov sådär inatt, vaknade ett flertal ggr. men fick iaf några timmar sömn till skillnad från mig första snusfria natt, avgiftning blir inte lättare utan sömn så jag försökte tvinga mig till att ligga kvar trots obehagskänslorna och till slut somnade jag.

  Jag kommer att vinna!!!

  #83210
  Freddan80
  Medlem

  46 timmar snusfri.

  Fan, abstinens värre än någonsin, mår illa och vill kräkas. Grymt varmt på kontoret, hatar denna jävla skitvärme som aldrig vill ta slut. Ska åka och titta på ett arbete hos en stor kund till mig, hoppas att jag klarar detta, kan knappt hålla en konversation igen, helt plötsligt är det som jag flyger iväg och illamåendet bara slår ner i mig som en sjunkbomb.

  Om 3 månader ska jag läsa detta, förhoppningsvis kan jag då minnas vad jag gick igenom så att jag aldrig någonsin mera tror att en prilla eller cigg gör nog inget!

  #83211
  Freddan80
  Medlem

  49 timmar snusfri.

  Mötet gick bra, jag förklarade min situation och erhöll viss förståelse även om jag stundtals kände en viss frustration från mig beställares sida när min uppmärksamhet då och då försvann helt. Just nu känns det lite bättre men känner en vid rädsla för nästa utbrott av tyngre abstinens, mådde riktigt dåligt där under några timmar och fick hänga över porslinet ett tag.

  • Det här svaret redigerades för 6 år, 11 månader sedan av Freddan80.
  #83214
  Leo
  Medlem

  Det är bara att kämpa på.

  Liksom jag, arbetar mot kunder och det inom konsultbranchen. Att leverera projekt mot krävande kunder just denna vecka (eftersom även jag lagt av med niko just denna vecka) skall bli intressant.

  Tror att jag kommer ryta till. Hoppas inte.

  #83216
  NOVA
  Medlem

  Haha! Vi som genomgått vad du gör nu, skrattar förmodligen lite… Vi har alla haft våra duster med nikotintrollet och alla dess skepnader… Tror personligen inte att jag sov mer än två timmar per natt i tre veckor…men kan nu säga att det var värt det, för nu sover jag utmärkt. Tanken på att som i mitt fall spara en 100-lapp varje dag gläder lite och brukar ibland uppehålla mig vid tankar om vad jag ska göra för dessa pengar… Hittills har de gått till en kort på SATS och nu snart två månader in i träningen så börjar det synas… Stå på dig! Och lycka till!

  #83222
  martin_1
  Medlem

  Det är värt att må dåligt ett tag, det är inte för evigt! Lycka till!

  #83223
  Freddan80
  Medlem

  Hej allesammans, tack för de stöttande orden.

  Snart snusfri i 3 dygn känner mig något stabilare i suget, inga katastrofsug länge utan mera ett konstant sug och en lättare ångestkänsla, känns som något hemskt kommer hända men det är bara hjärnan som spökar för att den vill att jag ska bolla upp och smäcka in men icke sa nicke.

  Mitt illamående har jag i alla fall kommit över, jag har haft mycket svårt att få i mig mat de senaste dagarna och det handlade troligen om blodtrycksfall och jag försöker få i mig en macka var tredje timme för att håla blodsockret uppe.

  #83225

  Allt funkar normalt med andra ord… Det är bara att hålla i så är du snart över första tröskeln

  #83235
  Freddan80
  Medlem

  104 timmar snusfri!

  Hej allesammans. Jag har nu klarat över en halv vecka men imorgon kommer min första ordentliga prövning, vi ska på After Work med jobbet och min position kräver att jag följer med dock kommer den att bli alkoholfri för annars vet jag att det kommer att gå för mig som det gått för så många andra som nyligen slutat med nikotinet.

  Sen igår har jag hamnat i någon sorts depression, de riktigt starka abstinensbesvären är borta eller i alla fall mindre återkommande men jag känner mig så ensam, min sambo sitter bredvid mig i soffan och ändå känner jag mig helt och hållet övergiven. Denna känsla är på sätt och vis svårare och jobbigare än vad den riktigt svåra abstinensen någonsin var, bland annat för att jag har en olycksbådande känsla att detta kommer att bli mycket långvarigt, kanske till och med månader. Jag behöver sömn!!!

  • Det här svaret redigerades för 6 år, 11 månader sedan av Freddan80.
Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.