NU är det äntligen dags att bli snusfri efter 8 år.

Välkommen! Forum Dagbok NU är det äntligen dags att bli snusfri efter 8 år.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #86409
    eriikis
    Medlem

    Jag har snusat i cirka 8 år ungefär.. Jag är nu 24 år och har två stycken tänder som har helt blottade tandhalsar, ordentligt där hela tandköttet har fräts bort. Att jag låtit det gå så här långt är bara helt sjukt, men det är väl så att vara just beroende.

    Nu har jag i alla fall bestämt mig, för exakt 3 timmar sedan tog jag min sista snus. Jag tänkte testa att använda lite nikotintuggummin under första tiden och hoppas det kan hjälpa mig. Det är just snuset jag vill få bort, då det förstört hela min munhälsa. Är den någon som har som jag? Tandläkarskräcken har blivit ännu värre när det blivit såhär, har inte gått till tandläkaren på cirka 4 år för jag är rädd för domen om hur jag förstört mina tänder och tandkött.. Usch och fy vad hemskt det är att vara beroende, jag blir så ledsen på själv hur man kan fastna såhär..

    Är tacksam för tips/råd och hjälp hur jag ska klara detta. Jag har försökt tidigare att sluta men det har inte gått, jag har helt enkelt kass självdisciplin .. 🙁

    #86477
    Vante Ante
    Medlem

    Nå hur går det för dig eriikis ?

    Det där med ”kass självdisciplin” är orättvist emot dig själv.
    Att sluta snusa är i n t e lätt. Därför finns detta forum….

    Ja tandhälsan är viktig. Men tandläkare är människor de oxå.
    Ibland tänker vi lite för mycket. Framför allt när vi är
    rädda eller oroade över något.

    Att sluta är ett strålande bra beslut av dig.
    Din kropp kommer gilla Dig 🙂

    Allt gott/
    Vante Ante

    #86479
    eriikis
    Medlem

    Inte tagit en enda snus! Alltså har det gått snart 9 dagar sedan jag tog min sista snus, jag är så stolt över mig själv!
    Det har gått förvånansvärt bra, jag tror det är för jag tar hjälp av nikotintuggummin. Dock känner jag ett oerhört sug såklart, speciellt på morgonen och efter måltider, det är värst. Jag använder mig även av små bomullsbollar under läppen och lite papper på jobbet. Jag känner mig helt besluten att inte ta en snus, när jag kommit såhär långt kommer jag aldrig låta mig falla tillbaka!

    Har även bokat en tandläkartid idag, det har jag mest ångest och oro för och gör mig väldigt deprimerad, vill bara att det ska vara över men så fort det är gjort tror jag att jag får ännu mer krafter för att klara av det här! Nästa steg är att sluta med tuggummina också, men en sak i taget.. Snuset först! 🙂

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.