Nog

Välkommen! Forum Dagbok Nog

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #88156
    lyckkorp
    Medlem

    Hej på er.

    Efter ca 4 år har jag nu varit snusfri i sex dagar. Det har varit blandat med standard och extreme portionssnus under åren, ca 2 dosor/vecka. Inte så mycket alltså, jämfört med hur länge och mycket andra har snusat, men fy fan vad tungt det här är.

    De senaste dagarna har jag sovit 4-5 timmar/natt, haft periodvis huvudvärk, svårt att koncentrera mig, och ONT i kroppen. Fattade inte att det verkligen skulle vara FYSISK smärta från nikotinbristen, utöver den mentala utmaningen.

    Det blir nog ett tiotal koppar kaffe om dagen, men det kan jag ta tag i senare. Just nu gäller det att härda ut. Och det kommer jag klara. Det var inte ens schyst att snusa de senaste månaderna, bara ett beroende, och jag vet att om några veckor till väntar en ljusare och friare tillvaro med ett beroende mindre.

    Sex dagar utan snus. Nu vet jag hur man gör. Nu har jag börjat sluta, nu är det bara att fortsätta sluta. Och vad fantastiskt härligt det känns, trots att det ibland är svintungt.

    #88159
    irenpanik
    Medlem

    Bra beslut, och bra kämpat hittills! ”Bara” att fortsätta så som sagt så blir det gradvis lättare!

    Kaffe lär nog vara en av de mest lindriga laster man kan kompensera med så det skulle jag inte vara särskilt orolig för. Men ibland kanske man överdriver mer än man egentligen behöver, för det kan faktiskt förvärra abstinensen om man hela tiden äter/dricker/tuggar osv, eller i allmänhet kompenserar med mycket annat som ökar på dopaminproduktionen.
    Jag brukar t ex få ännu mer ”sug” när jag käkat choklad eller andra sötsaker, och aningens mer när jag dricker kaffe på jobbet. Och vissa saker gör att suget försvinner en stund, men man skulle behöva använda sig av det konstant för att det inte bara ska vara tillbaka fem minuter senare. Då kanske det hade varit bättre att härda och vänja sig stå ut?
    Men som sagt, det viktigaste är att inte trycka in nå mer snus! Fortsätt så! 🙂

    #88167
    lyckkorp
    Medlem

    Tack irenepanik. Kaffe har jag iofs alltid överdrivit. Det borde jag nog göra något åt, men det får bli nästa projekt. Jag småäter lite mer än tidigare, men jag tycker nog det får vara värt det. Abstinensen suger energi, och det blir lite mindre jobbigt om jag får i mig lite extra.

    Men jag kan tänka mig att du har rätt. Det handlar nog mycket om att skaffa nya vanor de första veckorna, och skaffar man sig nya ohållbara vanor så skjuter man egentligen bara upp den mentala delen av avvänjandet.

    Väldigt motiverande att läsa om andras kamper här, och veta att man inte kämpar ensam!

    #88185
    irenpanik
    Medlem

    Ja, man får ta det lite pö om pö och vara extra stolt över de stunder man överlever även utan substitut, haha!
    Morötter är förresten en bra sysselsättning. Och man behöver inte ha såvärst dåligt samvete om det råkar bli många, även om magen borde bli för full till slut.
    Sen som sagt, klarar man sig utan är ju det ännu bättre, men sådär i början lär det komma många halvt outhärdiga stunder där man behöver något att sysselsätta sig med, och då är det bra mycket bättre än många andra alternativ. 🙂

    #88195
    Schneidarn
    Medlem

    Grattis till första veckan utan snus!

    Eftersom vi är i liknande situation får vi se till att stötta varandra när det blir jobbigt!

    Kör hårt!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.