Nikotinplåster

Välkommen! Forum Tips och metoder Nikotinplåster

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #88154

  Har snusat ca 20 år tid med uppehåll vid två tillfällen på ca två år vardera. Vid båda tillfällena slutade jag cold turkey, och det var både jävligt jobbigt men samtidigt en sporre. När jag mådde som sämst var tanken hela tiden att; det här tänker jag aldrig mer göra om. Men man glömmer ju så lätt… Efter två år får jag för mig att jag kan kontrollera snusandet och trillar dit igen.
  Nu har jag fått tre barn, och snusar mer än nånsin. Jag tog blodtryck och puls för några dagar sedan, båda låg en bra bit över normalvärden. Jag jobbar även natt och har en del andra stressfaktorer i mitt liv. Sammantaget så tror jag att jag måste lägga av med snuset för det triggar mig och gör min kropp på fullvarv hela tiden.
  Men jag vet hur jag tidigare blivit när jag slutat. Blir vansinnig för minsta lilla, sur och deppig och irriterad konstant. Min fru kan nog härda ut under en period, men vill inte utsätta barna för en farsa som bara skäller och gorma hela dagarna.
  Har därför beställt nikotinplåster som jag tänker ta i samband med mitt snusstopp. Jag tänker följa det program som finns där, dvs 8 veckor med plåster som gradvis trappas ner.
  Förut har jag alltid varit en cold turkey förespråkare, sluta tvärt och bit ihop är det enda som funkar typ. Men tror att det blir outhärdligt när min vardag ser ut som den gör just nu.
  Vad tror ni erfarna slutare? Är nikotinplåster bara ett sätt att dra ut på lidandet? Eller kan det fungera som en lite mildare väg bort från snuset?
  Tacksam för alla tips och tankar jag kan få!

  #88155
  irenpanik
  Medlem

  Det är väl bara det att nikotinplåster är rätt klena när man ska sluta snusa, för att det ska göra såvärst stor skillnad i förhållande till pengarna de kostar. Det är min upplevelse iallafall. Annars tror jag de är mindre illa än många andra substitut och nedtrappningsmediciner, mindre lika grundberoendet så man ändå blir av med vanan så snart som möjligt.

  Jag har kört med Champix, vilket gör större skillnad (och innehåller dessutom inte nikotin), men kostar skjortan och det finns risk för ganska mycket och stora biverkningar. Väldigt individuellt skulle jag tro. Särskilt om man redan innan har problem med högt blodtryck och/eller andra problem som t ex psykiska problem, då skulle jag tänka efter några extra vändor innan man provar.

  #88206

  Tack för ditt svar och dina tankar kring det här, tror också att nikotinplåster är rätt klena. Men vill dämpa fallet lite, och som du säger, sluta upp med att stoppa grejer i munnen för att må bra. Tror att tuggummin och sugtabletter är fel väg att gå. Champix låter som ett vettigt alternativ men känner mig mer säker på nikotinplåster, en vet ju vad en får så att säga😏

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.