Nej, nu räcker det fan (igen)

Välkommen! Forum Dagbok Nej, nu räcker det fan (igen)

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #68626

    Tidigare ikväll fick jag en impuls att jag ville sluta snusa. Jag är en kille på 22 år och har snusat i ca 7 år. Just nu snusar jag en dosa om dagen. Rapé portion oftast, men även General portion på senare tid. För ca 2 år sedan inledde jag ett snusstopp som varade i nio månader. Jag föll tillbaka i träsket efter för mycket feströkande på en festival. Valde då att antingen gå igenom abstinenshelvetet igen, börja röka eller börja snusa. Drog då och köpte en stock på direkten.

    Jag väljer att sluta nu för att tandköttet känns äckligt, det gör lite ont i en tand, munnen känns helt söndersnusad och allt känns bara som bortkastade pengar. Tänker att om jag reggar mig här och skriver ett inlägg kommer jag hålla kvällens löfte om att ”jag verkligen ska sluta snusa”.

    Imorgon kommer jag känna att jag är helt dum i huvudet som gör detta. Tänker att jag ska ersätta skiten med onico och mycket träning. Det funkade bra sist när jag höll upp i nio månader. Men den sak som verkligen hjälpte mig senast var detta forum. Jag minns hur vi var några som kämpade, beskrev vår abstinens, gratulerade varandra osv. Det var riktigt grymt. Önskar att jag hade gått in här igen när jag övervägde att börja igen. Då hade jag nog klarat det.

    Ok, nu kör jag. Det kommer bli jävligt jobbigt, det är jag medveten om. Men jag har en känsla av att det blir lättare än förra gången. Då slutade jag enbart pga att jag var luspank. Nu har jag en halvfull dosa bredvid mig. Och den ska få ligga kvar här och reta mig. Jag ska inte få panik över att sleven ”stänger om fem minuter” igen.

    Jag är lite slarvig med att köpa stockar. Så jag får nog räkna med att snuset kostar 45 spänn om dagen. Det är 1350 kr i månaden! SANSLÖST! Blir fan provocerad av mitt eget beteende. 16200 om året, det kan enkelt finansiera typ SL-kort och samtliga elräkningar eller en riktigt soft europaresa. Men så kan jag inte tänka än för det blir väl en dosa onico om dagen i några månader.

    Nu har jag skrivit av mig lite. Tror att jag kommer greja det här. Nån som har samma/nära slutdatum? Låt oss dela abstinensångestbördan tillsammans. Tänkte att det här blir min dagbok. Man behöver fan varandra när man slutar att snusa. Ångest, panik, lidande, ilska – nu kommer jag!

    Fräsch mun, bättre ekonomi, bättre sömn, frihet – vi ses om nåt år…

    Fan, ångrar mig redan. Nästan.

    #75352

    Det är inte lika bra fart på forumet som det var för ett och ett halvt år sedan märker jag. Jaja, det är bra att skriva av sig oavsett.

    När jag vaknade kände jag mig peppad på uppgiften. Jag ringer runt, berättar för polare, tuggar tuggummi och springer runt på stan. Tänkte skita i onico i så stor utsträckning som det går också. Vill inte ge några pengar till Swedish Match.

    #75353

    Nu har det då snart gått ett dygn. Självklart känner kroppen av att den fått 24 prillor fullproppade med nikotion färre än vanligt, men det är ändå överkomligt. har vänt alla abstinensbesvär till någonting positivt tex ätit gott, promenerat och sprungit. Har också snackat mycket med polare, spridit budskapet liksom, och stannat hemma från krogen för säkerhets skull.

    Allt känns otroligt mycket lättare nu än förra gången jag slutade snusa och höll upp i nio månader. Äckel inför snuset fick mig att sluta den här gången. Förra gången handlade det om pengar. Det kan nog spela stor roll de första dagarna. Men jag är övertygad om att jag kommer bli sugen och få besvär i några veckor. Snuset känns verkligen som en vän. Men jag vill inte mer.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.