När kommer livsgnistan tillbaka

Välkommen! Forum Dagbok När kommer livsgnistan tillbaka

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #79764
    surgubbe
    Medlem

    Hej allihop!  68 dagar! Otroligt va! Följer er på forumet! Känner ingen abstinens men lider av följande:

    benkryp – tar magnesium

    okoncentrerad

    inne i en bubbla

    trög i huvudet

    blir fortfarande sur och tvär men börjar kunna kontrollera det

    NÄR börjar det släppa? 90 dagar? 120 dagar? Vad är er erfarenhet?

    Min historia i korthet.

    Rökt o snusat mycket sen 15 års åldern. I dag över 50 år gammal. Höll upp ett par år  kring 1995 – 2000 men åkte dit då jag provade en ciggar! Har de senaste åren använt nikotintuggumi och olika nikotin tabletter, mycket och därmed dyrt. Har nu hållt upp i 68 dagar. Läste Allen Carr bok och blev så inspirerad att jag slutade. Den 31 januari. Inga problem!! Har slutat förr men haft fel inställning. Men jag känner som sagt av det rent fysiskt i ben o huvud. Har ett tänkar jobb och tycker det är  jätte jobbigt att hjärnan är så trög. När jag ställs inför svåra uppgifter kedjerökte jag eller proppade munnen full av snus eller på senare år nicotin tabletter och nicotintuggumi.

    Nu närmar vi oss sommar och ledighet och jag hoppas att jag till hösten ska må bättre. I september är det över 200 dagar! Kommer jag kunna tänka och vara koncentrerad då? Berätta gärna några ord om när ni fick livsglädjen och humöret tillbaka!

    Vill inte vara surgubbe! Kommer dock aldrig mer att röra snus, tobak eller nikotinpreparat.

    #79766
    Ziiid
    Medlem

    Det är nog tyvärr väldigt väldigt olika. När jag slutade första gången (och höll upp i 4 år) så kände jag mig helt fri efter endast 20-30 dagar. Den här gången går det inte lika lätt. Sen finns det andra här i formumet som verkar tycka att det är superjobbigt fortfarande efter över 250 dagar utan nikotin.

    #79768
    surgubbe
    Medlem

    Lycka till denna gången och sen får du inte göra om misstaget att röra snus, inte en enda gång! Det felet har jag gjort två gånger och sen är man snart fast, igen! Nu har du ju hållit upp i 27 dagar och som du skrev att du kände dig fri föra gången efter si så där 20 – 30 dagar. Du får bara hoppas på att det släpper inom nån månad.

    #79770
    LarsG
    Medlem

    Desto längre man snusat desto jävligare tycks det vara att sluta. Höll upp en sommar på 80-talet. Efter ett par dagar så var abstinensen väck och humöret helt opåverkat. Denna gång har det däremot varit, från och till, ett litet helvete. Vändningen för min del kom vid ca 60 dagar. Nu vid passerade 100 så är det mesta återställt. Så min slutsats är att det är individuellt samt kopplat till hur länge missbruket pågott.

    #79773
    surgubbe
    Medlem

    Du ger mig hopp. Det kan komma en vändning. Det är intressant att höra hur olika det kan vara!  Mitt mentala mål är  200 dagar  ( september )  och det vore väl f-n om det inte har blivit bättre tills dess!

    #79778
    kusken
    Medlem

    Vändningen kan komma fortare än du tror och väldigt plötsligt!….Men det går upp och det går ner….i alla fall för mig. Jag kan bli sugen fortfarande, men det går att vifta bort numera….blir allt mer sällan och kortare tid som det håller i sig……men visst….har man snusat i 25 år och varit fri i ca 4mån som jag…det blir ca 9000 dgr snusare mot 100 dgr icke snusare….klart att det sitter i. Själv är jag helt klar över…att om jag börjar snusa igen…så blir det väldigt svårt att sluta en gång till! Det här kriget vill jag aldrig göra om en gång till…så är det..

    Så lycka till…och kör hårt…det är värt det.! (fast man tvivlar ibland)  …

    #79818
    surgubbe
    Medlem

    Igår och i förrgår kände jag flera gånger en glädje och korta ögonblick av tillfredsstllelse☺

    MEN idag så kryper det i benen, känns jobbigt.

    Funderar på en vit period också. Tycker att vin och öl är ovanligt gott och misstänker att det på något sätt frisätter dopamin. Om jag låter bli alkohol så tvingas hjärnan att producera dopamin själv!

    Min glädje är att jag känner inget behov bara olust, krypningar, okoncentration och minskad livsglädje. Det innebär att nikotin kommer jag aldrig mer ta!  Men jag vill bli mer alert, som när man ser nån i en film som kvicknar till efter att man håller luktsalt under näsan. Luktsalt kanske vore något.

    10 veckor ingår. Nästa mål för mig är 3 månader! Den första maj!

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.