Mitt sista återfall!!

Välkommen! Forum Dagbok Mitt sista återfall!!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 13 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #81065
    Sofia
    Medlem

    I år har jag slutat snusa fyra gånger. Jag blir så trött på mig själv för jag kan ärligt säga att jag verkligen vill sluta. För det första vill jag inte vara beroende av en så onödig och dessutom möjligen livshotande sak som snus. Sen vill jag sluta för att:
    – förbättra min kondition
    – kunna umgås med vänner och familj utan att tänka på snus (de flesta vet inte om att jag snusar)
    – slippa att ständigt planera för snusinköp och känna panik när dosan nästan är slut
    – slippa en ständig huvudvärk som jag får av snuset
    och mycket mer…

    Det känns så löjligt att vid 35 års ålder vara tjuvsnusare. Jag har två barn och man och har vid några tillfällen under de senaste fyra åren funderat på att börja snusa öppet inför min barn och mina föräldrar men tanken har alltid varit att det bara har varit en period i mitt liv och att jag faktiskt inte är snusare på riktigt! Jag har alltså levt i förnekelse under hela den här tiden. Pinsamt!! om jag får säga det själv. Det här gör att jag inte mår särskilt bra inombords. Jag har fullt stöd från min man när jag ska sluta och har haft det varje gång men jag känner att han börjar ge upp och tycker att jag är patetisk som inte klarar det. Så nu måste jag verkligen fixa det här…

    Nu har jag bestämt att klockan 17.00 imorgon kväll är det slutsnusat. Jag tänker att jag då bara har en dag att stå ut på jobbet. Sen kan jag vara hur tjurig och hemsk som helst under helgen innan det är dags att jobba igen. Jag tycker alltid att de första tre dagarna är värst. Efter det handlar det mest om att stå emot känslan att ”det här var inte så svårt så en dosa till skulle inte skada”.

    Jag ska försöka skriva av mig här varje dag och hoppas att allt stöd här på sidan ska göra mitt sista slutande lite lättare!

    Kram på er alla som kämpar precis som jag. Håll tummarna för mig från kl 17 imorgon, snälla!!

    Vi hörs <3

    #81066
    issen
    Medlem

    Ojoj, det kunde vara jag som skrivit ditt inlägg… tjuvsnusade i drygt 30 år…. Klart du fixar det här, det är bara att göra det så är det gjort sen!

    #81068

    Det är busenkelt. Spotta ut. Skölj. Stoppa sen inte in någonting med nikotin igen så länge som du lever…

    • Det här svaret redigerades för 10 år, 8 månader sedan av cumulusnimbus.
    #81072
    maffe
    Medlem

    De värst är cumulusnimbus att det är ett jäkligt bra tips..

    #81073
    Motivation
    Medlem

    Att sluta snusa är ju inte så svårt (så här i efterhand iaf). Det är mycket svårare att låta bli att börja igen…. Är själv inne i en fas av tvivel, ”skulle inte det vara gott att snusa igen??” frågar min sjuka hjärna. ”Vad är problemet, du kunde ju sluta” är en annan motivering som ploppar upp. Jag får verkligen stålsätta mig för att stå emot när dessa funderingar kommer. Är inne här och läser ofta igen, av denna orsak. Blir hjälpt av alla här som kämpar. Jag VET ju så väl att ingenting blir bättre av att man lägger till ett nikotinberoende i sitt liv. Ändå kommer dessa hjärnspöken flygande…..Gaaahhh!

    #81078
    Jajo
    Medlem

    Jag hejar på dig, Sofia, klart du klarar det! Miljoner människor slutar missbruka nikotin varje dag och mår alldeles utmärkt av det! 😉

    #81089
    martin_1
    Medlem

    Jag håller tummarna!!

    #81091
    maffe
    Medlem

    Kör hårt!

    #81108
    Sofia
    Medlem

    Hallå, tack för all pepp! Nu är jag äntligen här igen. Har haft två sjukt stressiga dagar på jobbet och slutade inte i torsdags som var min plan. Dålig ursäkt kanske men jag var tvungen att vara mentalt redo. Men nu så är det dags! Jag har tagit min sista snus. Just nu känner jag mig riktigt taggad för det här. Återkommer om några timmar med rapport om hur det känns då!

    Heja på alla andra därute som kämpar!

    #81110
    Ishney
    Medlem

    Kör hårt! Jag firar 48 timmar nu! Känns sjukt jobbigt, men jag är samtidigt sjukt stolt att jag har klarat mig så här långt. Och klarar jag mig så här långt, äh, då fixar jag ju detta för alltid. Lätt!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 13 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.