Min lilla resa…

Välkommen! Forum Dagbok Min lilla resa…

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 21 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #81308
    Svensson
    Medlem

    Hej!

    Efter ungefär 15 års snusande (mer än halva mitt liv) så bestämde jag mig för att lägga dosan åt sidan.
    Jag hade snus i truten konstant ta mig tusan!
    Jag intalade mig själv med att bli fräschare, rikare och piggare medan jag ringade in 11:e sept i almanackan som skulle bli dagen då jag lämnar snusets bojor! (nu i efterhand så inser jag att det var ett ganska dåligt valt datum med tanke på hemskheterna mot World Trade Center 2001).

    11:e september 2013 kl 08:30
    Första fikarasten på jobbet och kesoplättarna är nedsköljda med dagens första kopp kaffe och jag är i fickan och gräver efter dosan. Jag känner mig ändå ganska motiverad och det kryper lite i kroppen men jag kämpar på.
    Första dagen avklarad utan några större problem.

    12:e sept -> 13:e sept
    Jag börjar bli lättirriterad och snäser och spottar (inte snus) så fort jag stöter på minsta lilla motgång.
    Dagarna går hyfsat bra men kvällarna är värst. Jag är rastlös och det kryper i kroppen! Helvitte!
    Jag får ofta gå upp och vanka av och an för att inte bli tokig. Det är inte ens lönt att försöka sysselsätta sig med något som är mer avancerat än att vanka fram och tillbaka och TV-tittande då jag redan är jävelförbannad och minsta lilla skulle få mig att vråla av ilska och tugga fradga.

    14:e sept -> 15:e sept
    Första helgen avklarad! Jag har skarpt funderat på att börja snusa igen! Jag har nu sådan abstinens att jag drömmer om snus och väcker min sambo när jag röjer runt i sängen och letar förtvivlat efter dosan genomsvett och sömndrucken.
    Ingenting känns kul längre, humöret är -14 och jag har börjat äta sötsaker och annat ”glurr” för att fylla tomrummet efter min gamle ”vän” vilket hjälper, inte alls… Blir en ond spiral istället och jag praktiskt taget vräker i mig!

    16:e sept -> 20:e sept
    Jag är nu så arg att jag skulle kunna sparka någon i ansiktet! Snusdjävulen försöker hela tiden komma på ursäkter för att få mig att ta en snus igen. Saken blir inte bättre av att en av mina kollegor snusar och jag ser honom skyffla in snus i truten i min ögonvrå hela tiden. Jag blir allt mer osocial, rent av deprimerad och gnällig. Min sambo är trött på mitt stånkande och pustande så fort jag ska göra något och mina svordomar som kommer rabblandes i 190 så fort något går emot mig.

    21:e sept -> 22:e sept
    Andra helgen och jag når botten! Tanten smäller ljudligt i dörren när hon ska åka och besöka sina föräldrar. Jag ligger i soffan och tycker synd om mig själv..
    Jag känner mig fet dessutom. Minuterna upplevs som timmar och jag ligger och stör mig på vilket skit som visas på TV! Vi betalar ju fesatan multum för kanalerna och så visar de sån här smörja!

    23:e sept -> 27:e sept
    Jag upptäcker lakritsroten! Vars har du varit i hela mitt liv? Lite mer ljus i min för tillfället gråzon till tillvaro när man får en klapp på axeln av medarbetarna och tummen upp!
    En av mina medarbetare skvallrar för vår hälsoinspiratör om mitt ”snusslutande” och denne frågar om jag vill svara på ett gäng frågor som sedan ska publiceras i tidningen med tillhörande bild på mig, en
    ganska misslyckad bild som inte är till min fördel, men det visste jag ju givetvis inte då… Sagt och gjort, jag såg detta som en försäkring om att jag inte skulle kunna börja igen eftersom nu vet ju halva kommunen att jag har
    slutat och dessutom ser dom ju hur jag ser ut (nåt sånär iaf. bilden var som sagt inte så bra)..

    28:e sept -> 29:e sept
    665 riksdaler har jag sparat på att inte snusa! Detta firades med en ordentlig shoppingrunda och jag bytte ut halva min garderob. Inte visste jag att jag skulle passa i vinröda byxor! De satt som gjutna, perkele!
    Allt känns lättare periodvis och är hyfsat happy-go-lucky! Det enda jag oroar mig över är min förändrade relation till sötsaker. Jag äter nog på skadlig nivå nu, jag tränar förvisso regelbundet men känner att jag tappat
    mycket ork (de sägs att nikotin har en ”uppiggande” effekt).

    30:e sept -> 2:e okt
    Har lyckats skära ner på sötsakerna och tuggar frenetiskt på mina lakritsrötter. Jag har lärt mig vad ”överdriven konsumtion kan ha laxerande effekt” kan innebära!
    Jag tränar fortfarande regelbundet och humöret har blivit bättre men jag är fortfarande gnällig till och från och känner en viss meningslöshet genomsyra min vardag då och då..

    Hur länge ska suget hålla i sig??? Jag får mjäll snart! Vik hädan!

    ”Jag är alltid glad, men oftast arg!”

    • Detta ämne redigerades för 10 år, 7 månader sedan av Svensson.
    • Detta ämne redigerades för 10 år, 7 månader sedan av Svensson.
    • Detta ämne redigerades för 10 år, 7 månader sedan av Svensson.
    • Detta ämne redigerades för 10 år, 7 månader sedan av Svensson.
    #81313
    issen
    Medlem

    Hahaha, vilken underbar beskrivning 🙂 Det här kommer du klara galant!

    #81314
    nybrocorner
    Medlem

    Vad jag känner igen mig… Bra beskrivning…
    Hur länge det håller i sig?
    Ja… Det är olika… Men att sluta snusa har ingen dött av, trots att det känns så, istället så kommer du att få uppleva en otrolig befrielse…
    Håll ut…
    Mjäll kommer ändå… Tom gråa hår…
    Men som ickesnusare kommer du att le ett underbart leende…
    Du har en grå period framför dig innan du ser allt i färg igen…

    #81315
    Svensson
    Medlem

    Tack!
    Det känns verkligen som om kroppen gör en omstart.
    Jag känner en viss befrielse redan då jag slipper planera snusinköp och att ständigt vara beväpnad med en dosa snus!

    #81316
    Svensson
    Medlem

    5:e okt-> 6:e okt

    Jag tror jag har blivit beroende av lakritsrot och att jag omedvetet placerar den tuggade massan under läppen gör inte saken bättre. Jag måste sluta med lakritsrot!

    Jag fick höra av en bekant igår att sluta snusa inte är så svårt! Han hade själv snusat i drygt 9 år och fick nog av att alltid leta efter snuset och bara la av! Easy-peasy! Det var dock värre när han skulle sluta röka, voine voine! Men att sluta snusa handlar bara om ren viljestyrka! VILL man så försvinner även suget! De som våndas och går runt och har sug har inte bestämt sig och är inte i fas med sin egen vilja!
    Jag anser att vi som våndas borde ha en eloge eftersom vi genomgår en värre resa än de som knappt är beroende och bara kan lägga av utan ”komplikationer”, om det nu ens finns någon/några sådana människor. Jag orkade inte ge mig in i fighten riktigt då jag var rädd att jag skulle göra mig olycklig istället.

    Jag har sovit oroligt på sistone och vaknar svettig och med hjärtklappning.
    Känner mig konstigt nog piggare på morgonen och trött på kvällen, som det ska vara! Förut kunde jag lätt sitta uppe till midnatt eftersom jag inte kände mig trött och det var så gutt att njuta av den sista snusen innan man var tvungen att gå och lägga sig.

    Idag (söndag 6:e okt) ska jag ut och springa en lång runda! Det är nog det enda som får mig att släppa tankarna kring snus. Jag ska nog försöka springa en skvätt varje dag istället för varannan dag eftersom jag saknar frihetskänslan löpningen ger och dessutom borde jag komplettera med mer löpning då mitt sockerintag har ökat igen! 😐

    Över och ut!

    • Det här svaret redigerades för 10 år, 7 månader sedan av Svensson.
    #81318
    Svensson
    Medlem

    Nysprungen och nyduschad!
    Jösses, vad bra det gick! Vackert väder, vi sprang över rötter, stenar, i lera och upp och ner för backar som hette Urban och jag kunde inte låta bli att le för mig själv trots att jag var trött. Det var en sådan där skön trötthet och jag kände trots tröttheten att jag skulle kunna springa flera mil till! Hu, vad bra jag mår just nu! Jag vet inte vars energin kom ifrån men det var helt klar den bästa löprundan på länge! Heja mig, tackskajagha!

    #81320
    nybrocorner
    Medlem

    Gutt… det e en underbar känsla när man kommer dit…
    Då fladdrar tankarna bort från dosan och man mår så sjukt bra.. även om det bara är för en mycke kort stund… så mår man bra…
    Det är så man får lära kroppen att längta efter fysisk aktivitet…

    #81326
    Svensson
    Medlem

    7:e Oktober

    En bra dag trots ett 4 timmar långt möte!
    Har varit ute och sprungit en skvätt 🙂
    Imorgon ska jag på seminarium i Kalmar hela dagen och då kommer jag ju inte hinna fundera på snus…eller?

    #81328
    nybrocorner
    Medlem

    Ofta funkar det så, att när man har händerna fulla så funkar det väldigt bra… Samtidigt är det så små saker som kan få en att stanna upp och vältra sig i abstinens… Se upp för snusare, se till att äta maten långsamt och njuta… se till att ta varje möjlighet att skratta och le… det ger dig gott om seratonin…
    Jag önskar dig en god dag i förstaden till Nybro…

    #81331
    Svensson
    Medlem

    Tack för tipsen, nybrocorner 🙂

    8:e Oktober
    Har varit sysselsatt i stort sett hela dagen och har knappt tänkt på snus!
    Jag har märkt att magen har lagt av. Det kör i magen och jag måste rusa på toaletten ett par gånger per dag. Först trodde jag att det var på grund av större mängder tuggummi och lakritsrot som jag stoppade i mig men nu är det över två veckor sedan jag tuggade tuggummi och ungefär en vecka sedan jag tuggade lakritsrot. Vad händer?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 21 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.