Lovat min dotter…

Välkommen! Forum Dagbok Lovat min dotter…

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 105 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #79074
    cheaptrick
    Medlem

    Hej alla…

    Nygammal här, då jag försökt sluta 3 ggr tidigare, men trillat dit snabbt igen.

    Nu är det dock finito då lovat min dotter på hennes födelsedag att jag ska sluta snusa. Känns bra att sätta denna press på mig själv. Kan bara inte bryta löftet.

    Detta var i lördags. Dag 3 idag. Kör plåster samt papperstussar under läppen. Frågan till Er som slutat: är det bra att ha något under läppen, eller ska jag strunta i det? När jag stoppar in papperstussen så känns det bra. Men jag får känslan av att jag lurar mig själv, då jag får in nikotinet i kroppen via plåstret.

    Darrig idag. Har precis haft möte (berättade att jag slutat). Sludrade en hel del? Är det en effekt av att jag slutat snusa?

    #79076
    Motivation
    Medlem

    Jag var väldigt seg första veckan. Kunde inte tänka klart. Ta det lugnt och var snäll med dig själv.

    Papperstussar och nikotinplåster är väl bara olika former av substitut för snuset. Vissa lägger av helt med allt, andra gör på andra sätt. Läs på detta forum och lär av andra. Sedan gör du som du känner själv att du pallar. Men sluta ska du, nu har du ju lovat din dotter!!!

    #79077
    cheaptrick
    Medlem

    Tack för svar! Kommer köra med plåstret ett tag. Lugnar en del, men inte fullt ut. Tuggar TOY idag. Bara en papperstuss efter frukosten…

    Men oj vad svårt det är. Just nu känner jag mig groggy, orkeslös och väldigt nedstämd – har nära till gråt…

    Har snusat i nästan 30 år. Började i sjundeklass. Då mest för att testa på. Började röka i åttan och höll på tills jag var 22-23 då snuset helt tog över. Nu är jag 42. Gula, men hålfria, tänder. Använt snus i stort sett hela tiden, förutom när jag sovit. Sista tiden dock har jag haft sömnproblem och gått upp för att ta en pris. Men fan! Inte klokt. Hela livet, mer eller mindre, styrt av att känna på fickan om burken ligger där. Om inte så har man fått andnöd. Ni vet…

    I lördags när jag slutade, så vet jag inte hur många andnöd jag fick, då nästan alla olika moment man utför (dricka kaffe, öppna en bok, slå på teven, efter maten, gå ut i förrådet, sätta sig i bilen etc etc) är så fruktansvärt förknippat med att man öppnar burken och tar en snus! En ny snus för varje moment. Och varje gång jag gjorde något ”nytt” så fick jag andnöd. En smärre chock. ”Nä, snuset är borta”. Aaaaaaaaaaaaa!

    Kolla in här på forum och läste lite på de dagböcker där någon varit snusfri i snart ett år. Att ni fortfarande känner ett sug, men att ni känner er mer eller mindre normala nu. Det är dit jag vill! Det är målet.

    Men idag är livet inte så roligt…

    #79079
    Motivation
    Medlem

    Otroligt bra att du skriver här. Du kanske behöver gå in och titta tillbaka sedan när motivationen inte ligger på topp. Vet vad du går igenom, kämpa på, det blir bättre och bättre dag för dag.

    #79080

    Sätt ett slutdatum för nikotin och för tussar. Så länge du tar nikotinet, kan du köra hur mycket tussar som helst. Fasa ut nikotinet först och sen tussarna. Sätt tydliga datum när detta ska ske så blir det lättare. Små doser nikotin gör att tilbakabildandet av nikotinreceptorer inte startas. Själva psykiska abstinensen är över på en vecka, sen börjar den psykiska kampen med dopaminbrist som kan ta flera månader.

    Vänta inte för länge med att ta tjuren vid hornen, lågdosering tär på krafterna

     

    lycka till!

     

    #79083
    chabo
    Medlem

    Jag tror att du kommer att lyckas denna gången! Trots att jag ”bara” snusat i tolv år hade jag också nästan nått botten. Botten måste ju va när man snusar hela tiden och ändå vill ha mer. När man vaknar på natten för att man inte kan sova utan en ny dos. Jag har varit skuldfri i två veckor men nikotintuggummin bara i fyra dagar och jag försöker att vända abstinensen till något bra. Att ju värre det är- desto bättre att bli av med skiten. Att nikotinmonstret sakta dör. Min största insikt här är att det tar så mkt längre tid än jag trott. Med andra ord påverkades kroppen mer av snus än jag trott. Nu efter två veckor har jag slutat få andnöd ( jag vet precis vad du beskriver) och lär mig mer och mer att gilla läget. Ska träna på att äta långsamt och njuta av maten eftersom pricken över i:et ändå i te kommer. Ett annat tips som iaf peppar mig som inte har det jättefett är att varje vecka spara undan den summa pengar jag inte snusat upp för att sen unna mig nåt jag inte skulle köpt annars. Stay strong!!!

    #79084
    chabo
    Medlem

    (Telefonen stavar til mig skuldfri= snusfri i två veckor och jag har varit helt nikotinfri i fyra dagar )

    #79085
    cheaptrick
    Medlem

    Tack för stödet!

    Nu när jag lovat min dotter känns det på riktigt för första gången, och det är väl lite det som gör att man deppar ihop: kan bara inte svika henne och börja igen. De andra gångerna har det varit för min egen skull jag sluta. Där har det funnits livlinan att jag kan alltid börja igen om jag inte pallar trycket, vilket jag inte gjort. Finns inte nu.

    Åt stark, kryddad mat till lunchen. Handlade även på mig morötter, tuggummi, halstabletter och nötter som jag kan ha på jobbet. Ikväll ska jag ut o springa (längtar att få svettas).

    Börjat grunna på olika mål och delmål. Så här i början spar man inga pengar på att sluta, då både plåster och gosaker kostar rejält. Men efterhand ska jag börja spara i aktier. Snuspengarna skall sparas åt mina döttrar.

    Sen hägrar även ett maraton om nåt år. Så det blir till att ut o springa rejält nu!

    Har inte blivit många knop på jobbet idag. Surfar mest runt och läser om olika tips o trix när man slutar snusa. Knaprar på morötter. Unnar mig några dagars depp nu. Får ta igen på jobbet när energin kommer tillbaka.

    #79086
    Kalkonen
    Medlem

    Har precis gått igenom de första dagarna och det har varit rätt jävligt må jag säga. Men på femte, sjätte dagen så har jag kommit på mig självmed  att det faktiskt gått ganska lång tid mellan snustankarna. De fysiska besvären som synrubbningar, balansbekymmer och annat har i princip försvunnit. Och vid de tillfällen abstinensen slår till så försvinner den rätt snabbt faktiskt.

    Du verkar supermotiverad så det är bara att köra på, släng plåsterlapparna om en  inte allt för lång tid och kämpa på.

    Kände mig precis som du rejält nedstämd till att börja med men det har blivit mycket bättre redan nu och jag är ju ändå bara på dag 6 ännu.

    #79087
    issen
    Medlem

    Har hållt upp drygt ett år nu efter 30 års snusmissbruk. Har slutat många gånger förr men alltid trillat dit igen. Den här gången fick jag hjälp, hypnoterapi. Skumt, annorlunda, flummigt – skit samma för det funkade på mig och jag är överlycklig. Visst, jag har haft rejäl abstinens men skillnaden är att alternativet snus inte finns kvar längre. Svårt att förklara men kanske värt att testa? 1200 spänn och två timmar i Karlstad, sen var det klart:)

     

    http://www.hypnoterapi.se/

     

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 105 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.