Livet går vidare

Välkommen! Forum Dagbok Livet går vidare

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #81781
    Marion
    Medlem

    Idag är det nio dagar sedan jag slutade upp med snuset. Det har gått över förväntan, jag trodde det skulle vara betydligt värre. Det har givetvis inte varit en dans på rosor men jag hade förväntat mig något annat. Jag trodde att det skulle vara svårare i och med att min sambo också snusar men det har jag inte brytt mig om alls. Kanske för att han snusar löst och jag snusade portion. Det är ändå inte samma sak för mig.

    Mina största problem är att jag numera är konstant hungrig och att jag sover dåligt trots att jag är väldigt trött. Hungern är nog trots allt det värsta, jag känner ingen mättnadskänsla efter att jag har ätit. Något som också är rätt jobbigt är att jag har blivit så labil. Ena stunden skrattar jag och nästa stund brister jag ut i gråt. Jag blir dessutom mycket lättare irriterad över saker nu.

    Däremot känner jag mig fräschare i munnen. Jag inbillar mig att jag luktar bättre i munnen och jag har inte så mycket problem med magen som jag hade innan. Dessutom känns det så skönt att inte behöva vara slav under ett beroende, att man måste ha en dosa i fickan jämt. Det ska också bli kul att se om det gör någon skillnad i plånboken i slutet av månaden, om det gör någon skillnad eller om jag har hittat andra hål att stoppa pengarna i.

    #81787
    Marion
    Medlem

    Idag är det dag nr 10. Tvåsiffrigt alltså. Känns… ja, jag vet inte hur det känns idag riktigt. Det är inte en av de värsta dagarna men det är inte en av de sämsta heller. Jag stoppade in en bit papper under läppen tidigare i förmiddags men kom på mig själv med att undra vad fasen jag höll på med. Det ser jag som ett gott tecken. Fortfarande konstant hungrig och sötsugen men jag försöker stå emot även det suget. Pratade med mamma igår. Hon sa att jag skulle ta en sak i taget, stå emot snussuget först och främst så får man ta hand om de där extrakilona senare. Jag känner att jag nog kommer fixa detta!

    #81788
    Jajo
    Medlem

    Woho! Lycka till Marion!

    Det kan vara lite knepigt med mättnadskänslorna i början, eftersom nikotin släpper lös ett konstant flöde av socker i blodet och du är van vid det. När du har ätit tar det runt tjugo minuter för blodsockret att höjas, till skillnad från direkt efter att du tagit en snus på maten. Så om du väntar i tjugo minuter efter maten kommer du nog känna mättnadskänslan! 🙂 (Jag löste hela problemet genom att gå över till en lågkolhydratkost för att slippa blodsockersvängningar överhuvudtaget.)

    Hål att stoppa pengarna i finns alltid, men att räkna ut då och då hur mycket pengar en inte lagt på nikotin är härligt! Jag är uppe i 11 000 kronor nu!

    Lycka till!

    #81796
    martin_1
    Medlem

    Heja Heja! Grattis till 2 veckor! Det är klart att du kommer klara det! Jag håller tummarna! Kämpa på!

    #81821
    Marion
    Medlem

    Oj jag missade min tvåveckorsdag. Det måste ju vara ett gott tecken? Det känns dock inte lika bra längre. Jag har huvudvärk, kallsvettas om nätterna och jag vaknar minst en gång varje natt. Hungerkänslorna har fortfarande inte släppt. Jag sitter just nu med en pappersbit under läppen igen bara för att jag inte orkar vara utan något just nu. Har även fruktansvärt ont i mina leder men det kan ha andra orsaker också. Just nu känns det inte ett dugg kul men min sambo är superimponerad och det känns ju bra i alla fall. Han har försökt sluta tidigare och han klarade inte mer än en vecka. Så jag har ju slagit honom åtminstone.

    11000 kr är inte dåligt att spara! Jag har planerat att jag ska sätta över pengar på sparkontot varje månad, de pengar som egentligen skulle gått till snus. Tänker mig att det kan vara bra för motivationen. Det är egentligen min enda motivation just nu. Jag har glömt alla andra anledningar till varför man inte bör snusa. Kan någon snälla påminna mig?

    #81822
    Marion
    Medlem

    En annan biverkan är att jag inte har lika mycket sexlust längre! Det är nog värst av allt i mitt tycke. Vet inte om det beror på att jag har slutat snusa men det är vad jag tror.

    #81841
    martin_1
    Medlem

    Man luktar illa och man får gula tänder! Sen är det jobbigt att vara beroende också! Det är bättre att vara fri.

    3 veckor nu då. Hoppas det känns lite bättre! Fast det tar ett tag innan man känner sig stabil igen. Håll ut!

    Kämpa på!

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.