Lägger mullbänken i mullen

Välkommen! Forum Dagbok Lägger mullbänken i mullen

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 16 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #81360
    Fiddler71
    Medlem

    Jaha, då var det dags att gå in för att sluta med snuset! Egentligen har jag inte funderat på det så värst mycket innan, men nu blev det mer verkligt i tankarna när min 42-årsdag närmar sig och man blir ju inte yngre direkt. Sen blir man ju lite halvtrött på att alltid hålla på att fippla med snuset och egentligen vill man nog inte gå in alltför mycket på vad man har bränt när det gäller pengar. Slutat ”cold turkey” har jag försökt med innan och det har inte varit särskilt lyckat eftersom jag nästan känt mig redo för hispan efter bara några timmar, så jag kommer att ta hjälp av nikotinplåster till att börja med och sen får jag se om jag behöver komplettera med någonting. Jag blev med i forumet för att det verkar vara ett bra ställe att hämta stöd från folk i liknande situation och göra det lite mer officiellt att man ska sluta, och sedan kanske man kan vara med och hjälpa och stödja andra. Det känns bra på nåt sätt.

    Nåväl, jag hade tänkt att skriva av mig lite varje dag och sen får man se om man öser galla över livet eller om det fungerar hyfsat. 🙂 Hur som helst har jag förlikat mig med att sluta i det här läget.

    Ha´de gott och lev väl!

    MVH Fiddler

    #81363
    nybrocorner
    Medlem

    Härligt…. som vi brukar säga… grattis till ditt livs bästa beslut…
    Om du tar plåster så gör en plan på hur du snabbt fasar ut dem…
    LYCKA TILL…

    #81365
    Fiddler71
    Medlem

    Tack, nybrocorner för de orden! 🙂 Klockan 00.30 ungefär gick sista prillan ner i Skitfjärden (eller om det var cylinderfilen). Har väl vaknat någon eller några gånger under natten. Kl. 07.30 gick jag upp mer på allvar. Kände mig helkonstig och ganska frånvarande. Blev sur på min sambo när hon var inne på att hålla ordning på tvätten i tvättstugan och inte säga Godmorgon till mig, men jag blev mer förvirrad och tänkte på och pratade om annat. Ganska ofta har jag haft prillan inne en del av natten så det kan nog vara en anledning. När jag fick på mig plåstret och det började verka började det kännas hyfsat acceptabelt, men jag har ändå lite kortare muskeldragningar lite varstans. Jag vet att det kommer att bli svårare när det är dags att fasa av plåstren, men det får man ta då. 🙂

    #81366
    nybrocorner
    Medlem

    Magnesium för muskeldragningarna, spänningarna, B vitamin för att producera max med dopamin…

    #81369
    Fiddler71
    Medlem

    Tack, nybrocorner! Ska kolla upp det.

    Dag 1: På eftermiddagen stötte jag nog på första häcken på löparbanan, tristessen. Det kändes allmänt trist kan man säga. Sen lite senare började jag känna av vad jag uppfattade som en slags avgiftning. Pisset luktade konstigt. Verkade som man kunde få i sig hur mycket vatten som helst och jag kände mig allmänt spänd med mindre muskeldragningar (tack än en gång nybro för tipsen). Är nykter alkoholist också, så en tanke som dök upp i tristessen var att nu har man nog nästan nått toppen av fnösk-torra människor. 🙂 Senare på eftermiddagen blev det en slags fnurra på tråden med sambon, och då ökade nervositeten och flackandet. Då blev känslan att ta en snus ganska så stor, men jag tror att plåstret hjälpte mig då och att jag någonstans i bakhuvudet inte ville ta en just då. Jag har nog använt snuset som mycket. Tröst, belöning, nervlugnare och en del annat. Visst dyker tankarna upp och är just nu hanterbara, men man vet ju inte hur det känns från dag till dag. Jag borde nog skaffa mig nån slags sysselsättning när suget sätter i, som att springa eller köra stavgång eller liknande. Har varit lite väl slö nu ett bra tag. Ska fundera också på avtrappnings-schema också på plåstren så jag inte är helt oförberedd.

    Gonatt, folks!

    #81370
    Fiddler71
    Medlem

    Dag 3 morgon: Dagen har börjat bra. Har inte haft några direkta sug efter snus. Mer som reaktioner som hjärnan har kvar i rörelsemönster och liknande. Tristessen ligger där och lurar, så jag får nog börja aktivera mig på nåt sätt. Ska försöka göra mer av avslappningsövningar också.

    #81372
    martin_1
    Medlem

    Hoppas det går bra!

    #81374
    Fiddler71
    Medlem

    Dag 3 kväll: Dagen har väl gått bra. Var med om en liten grej som jag inte riktigt var förberedd på. Jag skulle promenera till Coopen nu på kvällen. Dit var det inget problem, men när jag skulle gå hem hade jag ingen vanlig andfåddhet som jag brukar känna när jag går ganska raskt. Mera som mindre kallsvettningar och en konstig känsla som kändes mer som ett sug. Jag trodde att det skulle hjälpa lite att promenera, men det kändes lite mer som att kroppen protesterade på nåt sätt. Har fortfarande depå-plåster som jag har på och det hjälper en del. Det blev strul med ett plåster som inte fäste riktigt så jag var tvungen att ta ett nytt. Då blir det ju en dag utan sen. Kan bli en intressant dag där jag kan se lite grann hur det känns. Känns det som att man kan stå ut så är det ju värt att hålla i åtanke att prova att vara utan dem, eller om man känner för att gå ner i dos. Deras tidsrekommendationer är ju ganska lång i första stadiet. Det bästa är väl egentligen att rida ut det utan att ha nikotin infört på nåt annat sätt, men det kändes som ett ganska långt steg för mig. Får ju möjlighet att testa det lite grann senare.

    nybrocorner: Apropå ditt tips om B-vitamin. När jag var på Coopen så såg jag ett B-vitamintillskott från Berocca. Vattenlösligt, en mörkgrön burk vad jag minns. Är det nån som är bra? Det var ganska höga doser vad jag kommer ihåg + magnesium och zink i det.

    Lev väl och god natt!

    #81381
    Fiddler71
    Medlem

    Dag 4 Kväll: Dagen har gått ganska så bra. Har haft en del att göra så det har inte blivit alltför mycket tankar om snus och sånt. Jag har använt mig av nikotinplåster men det lustiga nu är att jag inte känner av dem så värst. Antingen har jag byggt upp nån slags tolerans eller så är det nog dags att fundera på att låta bli dem. Någon gång ska man ju sluta. Tänkte ta av mig plåstret nu innan jag går och lägger mig och sen ska jag testa hur jag känner mig. Det kan nog bli intressant. Skriver lite mer i morgon.

    #81383
    maffe
    Medlem

    Hur gick det utan plåster? Jag tyckte att första veckan var jobbig som f..n overklighetskänslor,luftsteg, trött, lite bättre nu…

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 16 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.