Kvinnan som slutade snusa

Välkommen! Forum Dagbok Kvinnan som slutade snusa

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #81855
    soli
    Medlem

    Men jag tänkte inte göra som Gösta Ekman i Mannen som slutade röka! 😀

    Började som rökare någonstans i nedre tonåren, som så många andra tjejer. Bytte sen till snus av ren lathet i 25-årsåldern. Nu, ca 5 år senare, är det dags att ge upp även snusen.
    Jag har aldrig varit en storsnusare/-rökare, inga paket/dosor om dagen. Men nikotinet har liväl alltid funnits där. Jag är inte rädd för den fysiska abstinensen, det är den psykiska jag oroar mig för. I över 15 år har jag tagit en cigg eller en snus när jag vart stressad/ledsen. Det är en snuttefilt jag nu gör mig av med och det är inte det lättaste (vilket alla här inne är fullt medvetna om).

    Detta är dag ett utan snus. Dagen började fantastiskt med att jag försov mig rejält och fick stressa iväg till jobbet. Väl där var det fullt upp så det tog ett tag innan jag hann tänka på snusen. Vid andra koppen kaffe kände jag hur tomt det var i munnen. Nu är jag mest yr och försöker se det som lite mysigt och inte tänka för mycket på avsaknaden av att ha något under läppen.

    Tänkte använda mig av detta forum för att ta mig igenom det här, så skönt att det finns så många fler som vart och är igenom samma sak!

    #81860
    Wolper
    Medlem

    Det fixar du! Känn viljan att vara fri ! 🙂

    #81867
    martin_1
    Medlem

    Känslan av att vara stark i sig själv och stoltheten i att ha brutit ett beroende är all snuttefilt man behöver! Det kan vara jobbigt av och till att sluta, men det kan du klara! Lycka till!

    #81872
    soli
    Medlem

    Dag två:
    Igår kväll gick jag och köpte en dosa Onico, var så tomt i munnen! Kändes först som ett nederlag, men sen insåg jag att det var en seger (eftersom jag inte köpte riktigt snus)! Får helt enkelt börja med att bli av med nikotinsugen och sen tomheten i munnen. Fortfarande yr dock, men ingen huvudvärk, illamående eller andra fysiska men.

    #81879
    nybrocorner
    Medlem

    Får man rekommendera färsk ingefära… bara bit av en bit… tugga till lite och släng upp…mmmmm

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.