Kväll 3

Välkommen! Forum Dagbok Kväll 3

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 61 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #78894
    chabo
    Medlem

    Jag har snusat i tolv år. Flera gånger har jag försökt att sluta men det har bara varit halvhjärtade försök där jag tyckt lite synd om mig själv för att jag inte fått ta snusen.

    Men nu tror jag att det hänt något. Jag hoppas iaf att jag kommit till en vändpunkt. Jag hade inte planerat stoppet länge- bestämde mig i torsdags och slutade i måndags. Var bara så jävla less på det. Varje dag alla tankar som rör detta nikotin…. Gjorde en plus och minus lista:

     

    Plus: Ett par gånger om dagen är snusen god. Kanske den första på morgonen och efter en god middag.

    Minus: 1. Jag smusslar med det – har aldrig riktigt kunnat stå för att jag är slav under nikotinet 2. Det har börjat svida rejält under läppen och tandköttet har smugut sig upp en bra bit nu. 3. Aldrig fräsch i munnen; Direkt efter tandborstningen var det ju så gott med en snus 4. För att inte tala om alla pengar! Alla extra resor till affären endast för att köpa en dosa. 5. Gula tänder!!! 6. Kan inte slappna av och njuta av en god middag eller fika för måltiden är ju aldrig fulländad förrän snusen är intagen

    Detta räcker väl som underlag för att hitta motivationen men det värsta är väl det ökande beroendet. Jag vet att en del stoppar in två åt gången men det vore väldigt svårt för mig att dölja två prillor 😉 Men däremot åkte nya snusen in i samma handvändning som den gamla åkte ut och ändå kände jag ingen tillfredsställelse… Vad gör man liksom när man är snussugen när man redan har en inne?

    Så imåndags var det dags. Det gick faktiskt riktigt bra på jobbet, jag tuggade ett par nikotintuggummin och kände mig helt ok. Stolt och nöjd. En gång läste jag Allen Carrs bok ”Äntligen icke-rökare” och jag försöker att ha samma tänk. Att dra ner på dosen är ju bara att försköna de enstaka prillorna och det är ett litet monster där inne som ska långsamt plågas till döds…

    Dag två löpte också på ganska bra. På kvällen var jag rastlös när jag skulle stoppa in ett tuggummi lade jag det utan att tänka mig för under läppen. Men natten var jobbig. Inte att jag lpg med direkta abstinens, men jag vaknade gång på gång och sov riktigt dåligt.

    Dag tre säger folk ska vara värst. Men jdet känns ändå som jag har bestämt mig. JAg kan inte låta mig tänka tanken att en dag när jag är fri så kan jag ta en bara för att se hur äckligt det är… För då är jag fast direkt.

    Nu ska jag bara fokusera på det som är positivt. Helt sinnessjukt vad stor del av sina tankar man låtit snuset ta. Snart är det borta. Tror jag kommer gå upp ett par kilo men det får fan va. Är det någon som vet något om hur ämnesomsättningen påverkas av snus? Går man upp då man slutar även om man inte skulle stoppa i sig mer än vanligt?

     

    #78898
    kusken
    Medlem

    Ja….vad gör man när man är snussugen, men ändå har en prilla inne? Ja du har kommit fram till svaret själv…man slutar, för det är ju ingen ide att snusa när det inte stillar abstinensen, det blir en ond cirkel och till slut så överdoserar man så pass mycket som jag gjorde, och får spänningsvärk från käkarna och uppåt huvudet….inte så trevligt!   Det där med ämnesomsättningen är jag inte rätt man att svara på, men helt klart att det händer en del grejer i kroppen….sömnen däremot, har jag bra koll på…..man vaknar en del i början vid alla möjliga tidpunkter och gör det fortfarande ibland. Men jag känner mig utvilad på ett helt annat sätt nu..en stor skillnad!  Jag kan bara säga lycka till!……Du är i elden just nu….

    #78899
    chabo
    Medlem

    Jo, jag märker att man vaknar på nätterna. Ligger vaken en bra stund. Men du gör det fortfarande? Hur länge är det sedan du slutade? Ska bli spännande det där som alla pratar om att man blir piggare.

    #78915

    Välkommen hit. Dina plus blir minus de med… Snus är bra på att lindra den abstinens den själv skapat… Inte så plus

    Däremot förhindrar snus karies i tänderna. Men å andra sidan drar det upp tandköttet och skapar tandlossning. När tänderna trillar ut är det inga hål i dem 🙂

     

     

    #78916
    kusken
    Medlem

    Ja..alltså, förut vaknade jag kanske 3-4 ggr per natt, varje natt men nu är det bara nån gång ibland i veckan. Drömmer en del om snus….men det kanske inte är så konstigt efter 25 års mulande?…..Välkommen hit…glömde jag att säga

    #78956
    chabo
    Medlem

    Tack. 6 dagar nu. Blir lite rädd när jag läser inlägg om typ dag 125 där det fortfarande känns jobbigt. Min vanligaste känsla idag har varit stolthet. 6 dagar utan snus! Men vad jag än gör måste jg slå bort impulsen av att gå och hämta en prilla…. Längtar tills jag kan njuta av maten eller kffet eller whatever utan att tänka på att det bästa avslutet är nikotin…. Det susar lite i skallen nu….

    #78994
    chabo
    Medlem

    Inne på dag nio nu. Igår var det ganska enkelt. Njuter av att slippa smussla med skiten och tankarna kommer inte lika många gånger i timmen som tidigare. Har aldrig varit så här beslutsam tror jag… Men när fan ska det sluta störa min sömn? Nästan varje natt vaknar jag upp helt plötsligt och känner mig sprallig och kan inte ligga stilla. Efter två timmar tog jag en Ibumetin och somnade ganska snabbt. Har läst någonstans att det kan lindra sugen men eftersom det gick så fort var det nog mest psykiskt. Jag har på första veckan gått upp nästan två kilo så nu får det blir lite mer allvar med träningen…

    #78995
    lufttork
    Medlem

    Ett tips… Gå in på inställningarna där du har en räknare. Skriv in vilket datum du slutade.

    #79003
    chabo
    Medlem

    Vart hittar jag inställningarna?

    #79004
    lufttork
    Medlem

    Längst upp: inloggad som Chabo —- > redigera —– > längre ner på sidan skriver du datum —-> spara —— >klart.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 61 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.