Krispaket – start 2 november

Välkommen! Forum Dagbok Krispaket – start 2 november

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 89 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #68665
    stefan65
    Medlem

    Jag har en halv dosa kvar så någon gång under morgondagen slutar jag. Jag är en 46 årig man som näst intill tvångsmässigt snusat i 33 år. Enda halvhjärtade försöket förut var för 17 år sedan när min son föddes. Det höll i två veckor.

    Eftersom jag inte haft någon 30- eller 40-års kris i livet än så har jag slagit ihop det med 50-års krisen, som jag tar i förskott. Jag har redan ändrat vissa delar i mitt liv med mera träning, mindre chips och öl. Missförstå mig inte jag har inte blivit någon renlevnadsmänniska utan dricker mer vin istället. Enligt många tips är en aktivare livsstil en hjälp och jag hoppas att min redan påbörjade träning blir en hjälp.

    Jag har läst igenom mycket av era våndor och tips och inser att det blir ett helvete hela November och säker en tid till.

    Återkommer i morgon. Stefan

    #75439
    Marina
    Medlem

    Lycka till! Det här fixar du. :-)

    #75440
    stefan65
    Medlem

    Tack Marina! Det är klart jag ska fixa det. Sista snusen är under läppen nu så det räcker med en reflexurläggning så är det igång. Jag har tänkt att köra utan nikotinersättning.

    Återkommer under dagen Stefan

    #75441
    stefan65
    Medlem

    Jaha, där åkte sista snusen ut 2011-11-02 klockan 12.02.

    Nu kör vi.

    Stefan

    #75442
    stefan65
    Medlem

    Åtta timmar. Det största problemet hittills är rutiner. Gå dit, ta en snus, parkera bilen, kasta snus. Jag har tänkt på snus nästan hela tiden. Jag provade att utmana med vin till maten i kväll och har redan upptäckt att efter mat är suget som störst. Har hittills mer känt mig sömnig än svårt att somna. Återkommer.

    Stefan

    #75443
    Marina
    Medlem

    Bra kämpat! :-)

    Som du skriver att mycket är rutin. I början fick man hela tiden påminna sig ” ja just det jag snusar ju inte längre”, det låg ingen snusdosa på bänken som det brukade osv. Snusar lite papper istället, hårdare papper funkar bäst :-)

    Det som drev mig i början när det var som jobbigast var att påminna mig om varför jag slutade men också att tänke hur länge man faktiskt klarat det. Trots att man räknade timmar i början. Nätterna var jobbiga med, drömde om snus och vaknade massor av gånger. Stå ut! Det blir bättre.

    #75444
    stefan65
    Medlem

    Första natten klar och visst har jag vaknat en hel del men känner mig hyggligt utvilad. Jag kan inte klart beskriva känslan i kroppen, visst finns det ett sug efter en snus men just nu känner jag mig mest mosig, som lite halvpackad och med halvsvårt att fokusera blicken och tanken. Jag tog en papperssnus i går kväll och det hjälper till att skingra tankarna bra. Bäst att ta det lungt med papperet, man vill ju inte rusa in i nästa beroende på en gång :lol:.

    Återkommer.

    Stefan

    #75445
    Marina
    Medlem

    Lite mer ekonomiskt med papper, hihi.

    Känner igen din känsla av att gå runt om må allmänt märkligt som i en dimma :-) det går över dock.

    #75446
    Norsk74
    Medlem

    Onico och tuggummi funkar bra för mig. Papper i läppan låter lite otrevlig. Jag har också just slutad. 3. dagen nu…. Hur länge är det så här jobbigt, Marina?

    #75447
    stefan65
    Medlem

    Kul att höra från fler som slutat, fortsätt kämpa Norsk74. Jag har sponsrat Swe Match tillräckligt så något av deras substitut blir det inte men vanligt tuggummi kan det väl bli.

    Drygt en dag sedan sista snusen och känslan av mosig och halvpackad släpper mer och mer, tyvärr. Blir det inte mycket värre än så här så klarar jag det enkelt. Så nu får man väl ta ett glas vin till maten ikväll.

    Annars tror jag på mer frukt framöver för mig för att hålla en hög blodsockernivå och kanske slippa det extra sötsuget.

    Återkommer. stefan

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 89 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.