Känslodämparna flyttar ut

Välkommen! Forum Dagbok Känslodämparna flyttar ut

Etiketter: 

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #73484
  Tonebringer
  Medlem

  God kväll,

  Nu är det dags att ändra på saker och ting, ett försök till att må bättre och lära känna mig själv (om det nu går?). Efter att ha lekt legitimerad hobbypsykolog på lekmannanivå, utformades följande analys – flertalet produkter jag dagligen brukar, tar jag vid rastlöshet samt troligen för att dämpa negativa känslor.

  – Nikotin

  – Koffein

  – Sertralin (tablett mot depression, panikattacker och ångest)

  – Vanilin (egentlig innebörd: godis, kakor och övrig konfekt till kaffet)

  Hur som helst – Har börjat trappa ned medicinen samt försöker äta mindre socker.

  Kaffet får hänga med ett tag till. Men nu är det dags att slänga ut den värsta boven av dem alla: Snuset. Flera år av stillasittande och ”sockermissbruk” har satt sina spår. Har utvecklat en rejäl kagge alá bukfett och manliga ”chipstuttar”. Detta i kombination med pinnben och spagettiarmar är ingen vacker syn. Därav och som sluta snusa strategi, ska jag börja lyfta skrot på det lokala gymmet.

  Startpositionen är inte idyllisk. Pga nedtrappning av medicinen (som dämpar känslor), så dyker det upp känslor igen, självklart då även deppighet etc. Samtidigt ska man hålla en harmonisk balans med studier och familjeliv (3 underbara busiga kids). Men jag har förstått, att det inte finns några bra ursäkter vid sluta-snusa-tillfällen. Det är ju inte bra för hälsan. Målet är att kunna möta vardagens känsloregister på ett sunt mentalt plan. Inte dämpa dem med en massa kemikalier.

  Är speciellt beroende av att kombinera kaffe, socker och snuset. Men det kanske är vanligt? Blir en utmaning det här. Blir skönt att kunna skriva av sig och snacka med folk i samma båt. Tänker väl mest fokusera på snusstoppet här. Men är någon intresserad, eller är i samma situation vad gäller sockret, mediciner, hälsa, dämpandet av känslor etc, så bollar jag gärna tankar och idéer här eller via mejl.

  Imorgon, 2012-10-08, då kör vi!!

  Ha det bra och lycka till ni med som slutar upp och kämpar med beroenden! :-)

  #78324
  nybrocorner
  Medlem

  Lycka till… satt i samma båt… bara det att jag inte tog tabletter, jag körde alkohol istället…

  Lagt ner rubbet efter en lång kamp… inget nikotin, koffein, socker och alkohol…

  Läs http://www.nybrocorner.wordpress.com

  #78325

  Lycka till och grattis till ett bra beslut! Det är som du säger mycket vanligt med snus och blandmissbruk. T ex så existerar det knappt alkoholister som inte är nikotinister samtidigt. Det är vanligt att just nikotin är nyckeldrogen och de andra drogerna läggs på i lager. Kanske du ska prova att plocka bort Sertralin först. Tala med doktorn som skrev ut pillren. Man mår rätt dåligt i ett par-tre månader då nikotin plockas bort och som du säger, barn, studier och träning tar på krafterna de med. Träning tar udden av abstinensen och skenande känslor. Att kriva av sig här när det känns tungt underlättar enormt. Det finns en otrolig kompetens här och många modiga fighters som kan hjälpa dig i motluten…

  #78326
  Tonebringer
  Medlem

  Tack för era svar! Intressant och inspirerande att läsa vad ni har att säga!

  Så hur har det gått?

  Still going strong, detta är andra dagen utan snus. Men den tredje har jag för mig brukar vara lite jobbigare. Har gått tämligen lätt i starten. Men nu efter kvällsmaten blev det superabstinens med extrem irritation. Nu har det dock som tur är gått över. Har blivit en del chips och glass istället för snuset – Men why not så här i början, så länge inget snus åker in. När suget kommer försöker jag att bara uppmärksamma att suget är där, utan att värdera känslan. Istället är det spännande att undersöka hur den ”nya” kroppen och det nya livet känns. Det känns liksom annorlunda, kan inte sätta fingret på det. Har under flera år velat göra häftiga förändringar, arbeta med personlig utveckling och så. I backspegeln ser jag att jag mest satt och planerade och funderade. Därför känner jag mig ”levande” när jag slutar med snuset. Känner att jag PÅ RIKTIGT gör något konkret och nytt i livet, som pressar mig till personlig utveckling.

  Skulle kunna skriva en doktorsavhandling och 34 böcker i detta ämne känns det som. Får dela upp det lite. I alla fall är läget under relativ kontroll nu. Men är beredd på strid mot the snus devil de kommande dagarna. Jag önskar er andra lycka till med det med!

  #78327

  Skriv din doktorsavhandling och dina böcker här. Det hjälper i kampen

  #78328
  nybrocorner
  Medlem

  Visst e det häftiga känslor man upplever utan snuttefilten, snuset…

  Skriv av dig här…

  Om det inte blir en avhandling, blir det text du kan gå tillbaka till då livet blir lite mer vardag…

  #78329
  Tonebringer
  Medlem

  En slagen man går ur striden. Föll tyvärr offer för abstinenspressen. Som vanligt var man kanske överambitiös och skulle sluta med allt som man är missnöjd med. Funkade inte så bra. Blev helt fel, gick inte att prata med folk, svinjobbigt att bara köpa frimärken.

  Tryckte i mig en massa onyttigheter och kunde inte sköta studier och familj alls.

  Man känner sig lite som en svikare nu, när man fått pepp och stöd från folk. Är tacksam för allt detta! Ni som klarat att sluta, ni är fantastiska!! Önskar er verkligen lycka till i fortsättningen! För egen del hugger jag tag i midjemåttet och fortsatt nedtrappning av min medicin. Den värsta kampen får vänta. Just nu får jag acceptera den delen hos mig.

  Lycka till allihopa!!

  #78330
  nybrocorner
  Medlem

  Välkommen tillbaka…

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.