Känns som att vara på en öde ö

Välkommen! Forum Dagbok Känns som att vara på en öde ö

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #81261
    Daviddp
    Medlem

    20 timmar har gått sedan det slutgiltiga beslutet. Enbart tanken på vad jag kommer att gå igenom de närmsta dagarna får mig att få rysningar. Har lyckats att vara snusfri i 2,5 år en gång. Men dum som jag var tog jag några cigaretter någon gång i våras, vilket ledde till att nikotinbegäret väcktes igen, och smack så var jag fast…

    För tillfället prövar jag en pris Ingefära, något som jag inte använde mig av förra gången jag la av. Måste säga att den ger en viss placebo effekt. Men likt förbannat känns det som att jag sitter på en öde ö, utan vare sig något att göra, eller någon livs glädje. har prövat att punkta upp fördelarna med att sluta, vilket för mig framförallt är bättre sömn, (efter ett tag) bättre träningsresultat, mindre skaderisk vid träning, samt ett friskare hjärta, som leder till minskad risk för hjärtattacker etc… Känner redan hur pulsen gått ner.

    Verkar som att det iaf för mig är värst att sluta helger, särskilt när söndagen kommer, dagen då man inte gör någonting såvida det inte är extremt bra väder utomhus… Längtar verkligen till jobbet imorgon, så jag iaf får lite annat att tänka på, och framförallt träningspasset på kvällen, med kicken efter passet som höjdpunkt.

    Måste förövrigt tacka alla som gjort inlägg på denna fantastiska sida! En oerhörd blandning av kunskap, tips, peppning och motivation är det som förmedlas. Lycka till att upprorsmakare, låt inte tobaksindustrin, aka djävulen vinna våran kamp mot att leva ett längre och friskare, framförallt bättre liv!

    #81264

    Hej och välkommen hit! Att du varit snusfri i 2.5 år är ett mycket gott tecken på att du vet hur man gör för att sluta med nikotin. Nu vet du också hur man gör för att inte börja igen…

    Har man gjort hela resan från testare, brukare, riskbeteende, missbrukare och till sist beroende, så är det endast total avhållsamhet som fungerar. Jag vet hur det känns för dig nu, och många andra här med för den delen, eftersom jag själv höll upp i 1.5 år innan jag i ett ögonblick av övermod kände mig botad och tyckte jag kunde testa en snus, bara på kul. Smack och råttfällan slog till och det tog 30 år till, innan jag nu efter ett flertal misslyckade och korta utbrytningsförsök äntligen känner att det kanske kan gå vägen denna gång. För nu är jag på ständig vakt emot snustrollets finter och det tror jag att du har lärt dig du med..

    Kristina Lugn sade att: ”Livet är en parentes mellan oändligheten och oändligheten”… I det tidsperspektivet är ju resten av livet en fis i rymden och det borde inte vara så svårt att hålla sig från nervgiftet en så pass kort tid…

    Kämpa på, det är busenkelt att sluta snusa, spotta ut, skölj munnen, stoppa sen inte in någonting med nikotin igen så länge som du lever. Klart!

    #81265
    OlleSvensson
    Medlem

    Dina anledningar att sluta liknar mina. Mindre skaderisk vid träning, och mer regelbunden träning brukar det bli för mig när jag inte snusar, iom att jag faktiskt blir piggare och äter bättre. Men även att snusare har mer muskuloskeletala besvär ÖHT. Och tänk på de varma, sköna fingrarna man får =)

    #81273
    Daviddp
    Medlem

    Tack för stödet @cumulusnimbus & @olleSvensson ! Sitter fortfarande på den öde ön, & vinden tycks vara helt stilla, inga skepp i sikte… Men inget Nikotin heller! Som du nämnde Olle, fingrarna är redan betydligt varmare. Ja visst blir man piggare, och man får även bättre smak & aptit.

    Hoppas det går vägen för er båda, ni har helt klart båda två klarat den värsta tiden. Ja, Cumulusnimbus, precis som du säger, vad du än gör, ta ALDRIG någon form av nikotin mer under hela ditt liv, för då är det kört… Helt otroligt att det kan vara så fruktansvärt beroendeframkallande… Vi tyckts dock båda två förhoppningsvis ha lärt oss av våra misstag.
    Tack & lov blir det bättre och bättre för varje dag som går. Stort lycka till med slutandet till er alla!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.