Kallduschar och mantran i bilen…

Välkommen! Forum Tips och metoder Kallduschar och mantran i bilen…

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #90477
  mjupp
  Medlem

  Slänger in ett par tips som har fungerat för mig i två omgångar.
  Slutade, höll upp i två år, trillade dit och nu har jag slutat igen sedan tre veckor.

  Första tipset, som alla skriver, det finns ingen bra tid att sluta. Det finns egentligen ingen rätt tid för något i livet, men ska man vänta på rätt tid att sluta med nikotin så ja, då får man vänta till sin egen begravning. Bara förbered dig, och sedan sluta.

  Ett mellantips, på tal om tid, försök inte sluta för evigt. Klart som korvspad att det känns tungt att alltid, för all evighet gå och tråna efter snus, vem skulle inte ge upp vid den tanken. Hoppa över första snusen bara, sen tar du snus efter snus, strunta i nästa snus eller att sluta för hela dagen. Snusarna du inte ens är sugen på ännu, är inte värda en tanke just nu. Det enda tankar på nästa veckas snusar gör, är att dem förstör din moral. Så glöm dem! Fokus på en snus i taget, en våg av begär i taget, det klarar du! Att du ska kunna räkna dagar eller veckor istället för snusar, det är egentligen helt oväsentligt, om du bara fortsätter hoppa över en snus i taget så kommer du bli förvånad över hur snabbt du helt enkelt glömde att det var en snus där efter fikat en vacker dag 😉 Då är du på rätt spår!

  Andra tipset som hjälpt mig denna gången; Kallduschar. Jag duschar kallt, inte omänskligt men helt klart så att man skyndar sig på automatiskt. Detta har en rad fysiska fördelar, men framförallt har det en psykisk fördel. Varje gång du tar en kalldusch så stärker du din karaktär. En karaktär som du kommer behöva för att motstå nikotinet. Samtidigt så ändrar du en annan aspekt förutom nikotinet i ditt liv, vilket jag tror är bra för att det blir inte lika lätt för din hjärna att skylla allt på att du behöver snus, det kanske är kallduscharna som ställer till det? Vad vet din hjärna egentligen? 🙂

  Tredje tipset: Ett mantra är egentligen något man bara säger om och om igen. Eller tänker på, det behöver inte uttalas, kan kännas lite fånigt att prata med sig själv ibland. Mitt mantra sedan någon vecka innan snusstoppet har varit ”jag behöver det inte, och jag mår bättre utan”. För det är precis så det är. Och om jag upprepar det för mig själv hela vägen till jobbet och hela vägen tillbaka igen, så är vi förmodligen upp i att de orden upprepats några hundratal gånger per dag. Jag har ingen aning om hur det fungerar, men det gör det. Varje gång jag tänker på snus, eller det luktar snus eller jag ser snuskylen på besninmacken, så dyker frasen ”jag behöver det inte, och jag mår bätttre utan” upp i huvudet.

  En viktig skillnad mellan detta mantra och en ren motivation att sluta, är att mantrat behöver jag inte aktivt tänka på när någon öppnar en dosa snus på kontoret. Jag har repeterat frasen så många gånger, och förknippar den med snus, att den dyker upp samtidigt som begäret till prillan. Jag gör jobbet i bilen på väg till jobbet, så jobbar frasen för mig när det behövs!

  Kanske inga tips som fungerar för alla, men det har hjälpt mig hittills. Så jag tänkte att om någon kan ha nytta av dem, håll till godo 🙂

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.