Kalkonen gör en Cold Turkey

Välkommen! Forum Dagbok Kalkonen gör en Cold Turkey

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 33 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #78991
    Kalkonen
    Medlem

    Då var det dags att efter mångårigt missbruk ta tjuren vid hornen och göra en Cold Turkey. Har läst på detta forum under en tid och fått en hel massa inspiration till detta projekt. Jag har under mina 25 år som nikotinist hunnit sluta ett antal gånger varav längsta uppehållet var från 2004 till 2009. Började igen gjorde jag av en slump, en gäst hade glömt en dosa på köksbänken hemmavid och helt utan eftertanke tog jag en portion. Tog max en dag sen var det full fart igen med ca 1 dosa om dagen. Har tre snusar kvar som jag skall ta innan kvällen är slut sen lägger jag av för gott. Har försökt sluta flera gånger sen 09 med uppehållen har inte sträckt sig längre än 7 veckor. jag hoppas och tror att detta forum kan vara det som gör att jag lyckas denna gång. Här finns folk i samma situation som vet vad man går igenom och som peppar när man som bäst behöver. Dessutom tror jag dagboken är bra att ha som stöd när man kommit en bit på vägen så man inte glömmer bort varför man så gärna ville sluta.

    #78992
    lufttork
    Medlem

    Fem års uppehåll och åter missbrukare av några prillor – det säger en del om det rävgift vi en gång började med. Lycka till mannen!

    #78993

    Hej,

    Valkommen hit! Kalkonen ar tuff men snabbare an andra metoder… Finns flera satt att dra ut en varkande tand, i ett ryck eller en liten bit i taget… For mig blir det sistnamda som att raka grisen, mycket gny och lite ull…

    Dina upplevelser sager en del om nervgiftet nikotin… En gang nikotinist alltid nikotinist. Jag gillar inte av princip det sattet att tanka, jag skulle vilja kunna festroka ibland och ta en prilla vid speciella tillfallen. Tyvarr larde jag mig pa samma satt som du vad jag gjort emot min kropp. 1.5 ars uppehall, en prilla och sen var det kort. Det tog 30 ar till innan jag maktade med detta snusstopp… Tyvarr ar man markt for livet, och total avhallsamhet ar det enda som galler, for evigt…

    Att borja snusa ar dumt, att sluta snusa mer an en gang ar riktigt stenkorkat…

    #78996
    Kalkonen
    Medlem

    Spottade ut sista snusen (den jag sov med) nu på morgonen strax före 7 och nu har det börjat hända saker, synrubbningar, balansproblem, koncentrationssvårigheter mm. Dock så är humöret fortfarande ganska skapligt. Dessutom en riktig omgång migrän på toppen av det. Dock så behöver det inte vara av ondo eftersom det kan ta lite fokus från abstinensen. Har vid mina tidigare sluta snusa försök inte upplevt de tre första dagarna som de värsta, visst är abstinensen och alla fysiska besvär riktigt jobbiga, men det svåra kommer efter ca en vecka då man helt enkelt slappnar av och glömmer bort varför man egentligen ville sluta.

     

     

    #78998
    Anonym
    Inaktiv

    Känner nu att allting är meningslöst, ta en tablett under tungan låt den integreas i kroppen. Låt gå, för jag förlorar inte i slutänden. Jag blir en vinnare till slut. Struntar fullkomligt i tankar, hur länge det tar – det får ta den tid som krävs. Tänkvärt att inte ha så höga krav på, sig själv. Ger fan i elaka personer och sållat ut de som inte är ärliga och riktiga vänner, för mig. Förebilder finns det, men, jag kan inte följa dem ”exemplariskt” jag går min egen väg till slutmålet. Det blir bäst så, när man som jag är femtiotvå och varit missbrukare sen 13.

    #79016
    Kalkonen
    Medlem

    Har varit utan dryga dygnet nu och abstinensen ligger på för fullt. Inget norr om axlarna fungerar som det skall. Syn, hörseln, balans mm. Vet dock att efter dag tre så lättar det betänkligt. Tänker faktiskt inte så mycket på snus utan mest på att få ta en cigg.  men´, men, denna gång skall nikotinstoppet vara för evigt.

    Vaknade minst 10 ggr i natt genomsvettig. Hade dock inga problem att somna om så jag känner mig faktiskt ganska utvilad trots allt.

    #79017
    nybrocorner
    Medlem

    du är i stormens öga – sällan har jag varit så fokuserad på ett projekt…

    det är hemskt – men samtidigt en go kamp… den är så fysik och det finns en ände på helvetet…

    #79021
    Kalkonen
    Medlem

    Nu har det gått 36 h sen sista snusen lämnade käften. Abstinensen har klingat av lite tycker jag. Synen har blivit bättre, likaså balansen. Dock känner jag inte för att träffa folk. Lätt nedstämd är man och undviker människor som man normal sätt gillar att prata med. Hoppas det går över inom kort.

    Men visst är det en hemsk men go kamp precis som du beskriver nybrocorner. Din dagbok har jag plöjt igenom ett par ggr. Den plus några andra har gett massor av finfin inspiration.

    Detta skall absolut bli sista gången jag slutar snusa.

    #79036
    Kalkonen
    Medlem

    Går in på tredje dygnet om nå’n timme. Har sovit riktigt dåligt i natt, men kände mig ändå utvilad vid fem i morse. Tycker suget har avtagit en hel del.

    #79037

    Visst är det härligt att det faktiskt bara tar några dagar att svettas ut nikotinet. Efter en vecka är du helt ren. Bra kämpat!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 33 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.