Kaffebönor…

Välkommen! Forum Tips och metoder Kaffebönor…

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #89493
  Runarsson
  Medlem

  Jag började snusa när jag var 11 år gamal och har nu snusat i 35 år. I dag är jag en snusare av typen ”lägga ut-stoppa in” och pauser däremellan beror bara på att något annat ska göras, som att ex sova, äta, borsta tänder, etc.
  Jag besökte en gammal vän och han berättade för mig att han hade ersatt snuset med kaffebönor. Utan att ha några planer på att sluta själv, blev jag ändå nyfiken. Han gav mig en liten pappersstrut med bönor för att prova och sedan körde jag.
  Jag fortsatte med min ”lägga ut-stoppa in”-vana, men blandade in kaffebönorna i rutinen… och direkt gick jag ned till 3-4 ”riktiga” prillor om dagen. Substitutprillorna, bestående av 5-6 kaffebönor, påverkade snuskonsumtionen rejält. Man märkte direkt hur mycket man snusat i onödan, dvs utan något egentligt ”behov” efter just snuset. Det var tydligt att beroendet främst suttit i skallen och av vanan av att ha något under läppen. På jobbet, när det var mer som snurrade i skallen, var det knappt en förändring alls. Då hände det t.o.m. ofta att man blev tvungen att känna efter med tungan vad man för stunden hade där. När man var hemma och inte hade lika mycket annat att tänka på blev det lättare att glida över i funderingen ”om man inte var lite sugen ändå”… och bli snussugen bara för det. Men att kontrollera sig är fortfarande en enkel match… i motsats till vid en neddragning helt utan substitut, när nästan hela dagen består av en frustration över att inte ha något under läppen.
  Jag har idag inga planer på att sluta snusa helt. Det har liksom vuxit fast. Men kaffebönor kommer jag att fortsätta med nu. Jag märkte direkt fördelar (dom två första riktiga tungviktare för mig):
  * Jag blev mycket bättre i magen.
  * Perfekt för resor och långa möten. Börjar aldrig rinna och man kan därför ha dom inne i flera timmar.
  * Pengar (naturligtvis). En påse kaffebönor var t.o.m. billigare än en snusdosa, men räcker hur länge som helst.
  * ”Backupmöjligeterna”. Det värsta som finns är ju att befinna sig på annan plats och märka att man glömt snusdosan hemma. Men nu har jag småburkar med kaffebönor strategiskt utplacerade lite överallt. Samtliga jackor, kontoret, bilen, datorväskor, fiskeväska… ett billigt och väl täckande skyddsnät som behåller kvaliteten längre än ett gjort av snus.
  … och det finns helt säkert fler fördelar än så, både praktiska och rent hälsomässiga. (Har även läst att det ska vara bra mot dålig andedräkt.)

  Den här neddragningen känns i sig självt riktigt fascinerande. I decennier har snuskonsumtionen legat på ungefär 1 dosa/dag… och över en natt drogs den helt utan problem ned till ungefär samma som den var i slutet av mellanstadiet, när konsumtionen kontrollerades av hur mycket man kunde snusa i smyg (och när dessutom prillornas storlek var mycket mindre).

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.