Judgement Day – Bära eller brista

Välkommen! Forum Dagbok Judgement Day – Bära eller brista

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #68725
    smekis
    Medlem

    Har flitigt snusat dygnet runt i snara 3 år och innan det blir en överdrift och när jag fortfarande är i mina valpår är det dags att dra en gräns. Har varit utan det i något dygn eller så och har ju fått känna på en gnutta av skiten som slår tillbaka.

    De problem jag ser som kan stoppa mig är framförallt vänner + farsan som är snusare. Att jag jobbar som telefonförsäljare blir ett hinder ett ta sig igenom då jag får kort stubin och ska samtidigt försöka hålla mig lugn och glad mot arga kunder.

    Beger mig mot London över helgen och kommer dra med mig ett gäng dosor som blir mina, förhoppningsvis, sista. Har läst en del av er andra och ska först och främst lystra till mina egna tankar. När jag kommer hem därifrån kommer jag testa tuggumin, plåster, tabletter etc. Den 23 Dec får jag julledigt och förhoppningsvis kommer jag äta så mycket mat/godis så att snusen kommer hamna i handra banor. Det blir alltså min absoluta sista dag. – Sen får det bära eller brista.

    // Smekis

    #75709
    smekis
    Medlem

    Värt att tillägga kan ju också vara att min lilla lucka där snusen ligger och vilar ser förjävlig ut. Någon som är insatt och vet om det ”läker” när man slutat? Blir ju i så fall en morot att se fram emot. Tänk vad många vackra kvinnor som gått ifrån mig under ett samtal p.g.a hygeinen i käften.

    // Smekis

    – sakta men säkert mot en snusfri värld

    #75710
    smekis
    Medlem

    När jag ändå är igång och krossar nöten i ”min dagbok” kan jag ju passa på att säga att jag läste att motion var bra. Och det är faktiskt en av mina faktorer till att sluta. För jag ska börja träna rätt hårt under 2012 för att kunna matcha mina bröder och det kommer ju i detta fall bara gynna mig.

    // Smekis

    – ser saken från den ljusa sidan

    #75711
    Tolala
    Medlem

    Vill Du ha ett bestående resultat dvs vara snusfri ”för alltid” skall du definitivt låta bli nikotinersättningsmedel. Det är som att ta Metadon istället för heroin. Same same but different. För att kunna bli ”ren” och minimera risken för återfall är det ”cold turkey” som gäller. Inga fusksnusprillor heller. Har du ett rejält nikotimberoende tycker jag att du skall prata med din doktor. Bupropion (Zyban/Voxra) eller Champix kanske är något för dig!

    Lycka till/ Dr Tolala

    #75712
    smekis
    Medlem

    Jag håller med dig Dr Tolala, absolut, men att dra en ”cold turkey” rätt av mitt i en arbetsvecka tror jag skulle påverka mitt arbete rätt rejält. Därför tänkte jag bearbeta med liknande nikotinmedel fram till min julledighet då jag under några dagar förhoppningsvis kan se hur det urartar sig utan att jag sätter arbetet på spel, sen se hur just nikotinmedel fungerar för mig och sen även komma bort ifrån snuset, för det är efter hygienen jag främst vill sluta. Så min s.k cold turkey är ju den 23 Dec!

    Tack för ditt intresse!

    // Smekis

    #75713
    janne321
    Medlem

    Jadu Dr Tolala, Cold Turkey o så antidepressiva preparat!? Uppfattningarna om att sluta med ett gift och ersätta med annat är väl många. Vet inte vad jag skall likna ditt förslag vid. MIN uppfattning är väl att läkemedelsbolag skulle hitta en medicin mot att vara frisk ifall det var tillåtet och fanns pengar att göra på det. Cold Turkey skall väl vara det som det står för….sluta tvärt och möt abstinensbesvären med den kraft som kroppen besitter – vi människor har en fantastisk självläkande förmåga som vi skall använda oss av så långt det är möjligt.

    Lycka till smekis och god jul. Ifall du lyckas bryta kommer du att få ta del av julmaten med pånyttfött smaksinne vilket återkommer när man slutar bruka nikotin!!

    #75714
    smekis
    Medlem

    Janne321: Jag har febrilt börjat söka efter saltkaret och varje gång tömt det, smaklökarna har fått ta stryk med andra ord. Om det du säger är sant har jag en fantastisk morot!

    För övrigt sitter jag i ett mellanskede. Snusdosan är kvar i fickan. Kör fram till 23:e. Testar med längre uppehåll, funkar så där.

    I’ll be back – stay strong

    // Smekis

    #75715
    janne321
    Medlem

    smekis…vill inte ”veta bäst” men att dra ned på konsumtionen KAN vara självbedrägeri. Ju längre mellan prisarna desto godare är dom ju och det är det minnet som etablerats när man helt avslutar sitt bruk. Snusa som vanligt eller t o m öka så du blir mätt på det och kasta sedan dosan och jag törs lova att det var länge sedan skinkmackan smakade så gott……………………….

    #75716
    smekis
    Medlem

    janne321: Har lyssnat på dina ord och håller med dig. Att minska successivt var inte min tanke direkt, mest att se hur jag känner mig då de flesta jag spanat in säger att man blir lite halvt mentalt instabil var min första tanke. Men via det sättet ökar säkert suget som du säger.

    Har i alla fall kört en CD nu, varför vänta till 23e?! Sista snusen slängd.

    Ren från den 13e december 2011 klockan 17:49!

    // Smekis

    – upp till bevis

    #75717
    stefan65
    Medlem

    Lycka till Smekis. Har du bestämt dig så går det men visst kommer motgångar också. Jag hoppas få information om dina framgångar. Stefan

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.