Jobbig hals/reflux vid snusstopp.

Välkommen! Forum Allmänt Jobbig hals/reflux vid snusstopp.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #92455
  tradet91
  Medlem

  Hej!
  Undrar om någon känner igen sig i detta. Jag har antagligen ett diafragmabråck efter en graviditet. Känner mig frisk när jag snusar (snusar bara tobaksfritt vitt snus). Har varit i princip helt symptomfri.
  Har försökt sluta nu ett hundratals gånger. Men för det mesta har det blivit för jobbigt. Får astmasymptom, svårt att svälja, maten fastnar i strupen, får leva på flytande föda, skölja ner maten med vatten, strupen blir trång, och hostar slem efter matintag. Tom saliven blir svår att svälja och bubblig, hostar ofta när/harklar när jag sväljer saliv.
  Här om dagen fick jag tom panik då maten fastnade i strupen, och gick inte att skölja ner med 2 liter vatten.
  Ska till vården för detta. Men fattar inte att ett snusstopp kan orsaka allt detta. Det är inte psykiskt, eftersom jag till och med kan se maten fastna i svalget och sitta kvar där i någon slags ficka. Känns faktiskt verkligen förjävligt, eftersom jag verkligen vill sluta med snus. Några gånger har det känts okej av mina hundratals försök. Men då har det otroligt dumt nog stått jobb i vägen, då jag verkligen har varit tvungen att vara på topp precis då.
  Undrar om någon kan känna igen sig i detta, som kanske har problem med reflux. Får antagligen göra gastroskopi och matstrupsröntgen om jag slutar med snuset. Hade som sagt stora problem efter graviditeten för två år sen, och började snusa några veckor efter på grund av att det var så jobbigt. Så nu känns det som att problemen kommer tillbaka. Kan inte hitta någon med liknande symptom någonstans, så det känns verkligen skitmärkligt. Vore så hjälpsamt om någon varit med om liknande och kan skriva här.
  Det blir verkligen för mycket för mig med både abstinensen och alla dessa symptom samtidigt.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.