Jobbet

Välkommen! Forum Allmänt Jobbet

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #73496
    REB
    Medlem

    45 år rök, blandat rök-snus, sista 20 åren bara snus. Nu 26 dagar nikotinfri, första försöket på 30 år, verkar funka trots allt abstinenslidande. Bekymret och hotet mot att klara detta är dock arbetet. Jag har ett relativt kvalificerat sådant, med krav på att kunna tänka och prestera osv. Och hjärnan är ju tom nu allt som oftast; ett rakt streck! Ett ”öööh, få se nu, ööh” utan drivmedlet nikotin. Nu har jag haft det någorlunda drägligt arbetsmässigt men det kommer att ändra sig inom kort. Jag är orolig för att s.a.s. bli tvungen att börja snusa igen för att inte få sparken eller begå något stort misstag. Ingen verkar ha berört detta problem i nämnvärd grad på sajten. Några tips eller egna erfarenheter?

    #78332
    nybrocorner
    Medlem

    Jag tappar tankar, är inte alls så kreativ som innan, är långsammare, lite tråkigare…

    Antagligen lite mer mig själv utan snusets uppskruvade rus… där hjärna och hjärta tvingas gå på högvarv hela tiden…

    Om du måste snusa för att klara jobbet har du fel jobb…

    Antagligen är det du som märker störst skillnad…

    #78333
    REB
    Medlem

    Din första mening där, nybrocorner., är på pricken, bra beskrivning. ”Litet tråkigare”. Exakt så känns det. Fast hur himla kul var man innan, EGENTLIGEN? Och, visst, jobbmässigt, möjligen finns en tröst i att man själv upplever och kanske förstärker upp skillnaden, men jag är rädd för att det rör sig om en alldeles äkta prestationsnedsättning också. Som varar länge. För alltid??

    #78334
    #78335

    Hej REB, grattis till ett klokt beslut. Det stämmer att man blir såsig, men det går över. Jag hade exakt samma tankar, eftersom mitt jobb innefattar tighta tidsplaner med många deadlines och komplexa beslut som ska fattas. Jag har skrivit en del om det här i min tråd Det var ju busenkelt.

    Nu går det alldeles utmärkt att göra allt detta som min söndersnusade hjärna trodde var för svårt att klara odrogad, och jag börjar faktiskt tro att jag har blivit effektivare! Att vara speedad på droger ökar aktiviteten men inte nödvändigtvis produktiviteten. Ungefär som en tjackpundare med en skiftnyckel och en stulen bil, dagen efter ligger det en väldig massa skruvar och muttrar på marken, men bilen är i ett sämre skick än när han startade meket 😆

    Snustrollet gillar inte förändringar. Det har lärt sig att det går att tjuvkoppla systemen och är för lat att göra saker på ett naturligt sätt. Snustrollet har en lång rad av argument och rationaliseringar till varför det inte är en lämplig tidpunkt att sluta just nu. Efter ett långt snusmissbruk har man också glömt hur det var att lösa uppgifter odrogad, och tilliten till ens egen förmåga är inte precis på topp.

    Paltkoman går över men omställningen kanske tar 1-3 månader. Lita på din egen förmåga och ignorera snustrollets finter. Att sluta med nikotin är riktigt tufft, men man kommer ut som en friskare och gladare människa i slutändan, och kanske även en aning effektivare, eftersom man inte studsar omkring så mycket :D

    #78336
    detgår
    Medlem

    Hej cumulusnimbus, jag ska fokusera på dina 3 faser du skrev om! Och hålla uuuut:)

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.