Jag är rädd

Välkommen! Forum Dagbok Jag är rädd

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #68823
    Eric H
    Medlem

    Imorgon är min sista snusdag också – fr.o.m. 1 februari SKA jag vara snusfri. Men jag är rädd…

    Har snusat i kanske 10 år. I början inte så mycket, sen mer och mer. Idag ligger jag på drygt en halv dosa/dag. Så jag har inte snusat lika länge, eller lika mycket som vissa andra här på forumet men jag tycker ändå det ska bli jobbigt. Skitjobbigt.

    Bestämde mig för typ tre veckor sedan men har inte haft någon fysiskt nertrappning. Tänkte köra ”cold turkey” – vill inte ha nikotin i någon annan form (plåster och nikotintuggummi går bort). Vill inte heller ha något under läppen som påminner om snus, ens om det är nikotinfritt. Onico och ingefära går bort. Det får bli grönsakssnacks och träning. Edamamebönor och minimorötter typ. Och så armhävningar då.

    Har som sagt inte trappat ner, tycker det bara verkar förlänga lidandet. Däremot har jag tänkt mycket på att det snart är dags. Försökt stålsätta mig mentalt, och tänker att det kommer bli det värsta jag har gjort. Blir det inte så illa som jag har föreställt mig är det en bonus, men jag räknar med en tuff resa.

    Flickvännen slutar samtidigt. Hoppas vi kan peppa varandra mycket. Skönt att kunna vända sig hit och skriva av sig lite också.

    Fy fan.

    #76224
    Peo
    Medlem

    Det här klarar du Eric H! Du har exakt samma inställning som jag. Tvärstopp och inga som helst hjälpmedel. De första 4-5 dygnen var fruktansvärda, det är inget att hymla med. Svettningar, stickningar, läppdarr och framförallt riktigt kort stubin och allmän irritation. Och ska du sluta samtidigt som din flickvän kan det bli riktigt lattjo hemma ;).

    Det kommer att krävas en rejäl övertygelse när abstinensen sliter som värst i din kropp. Men håll ut! Ta djupa andetag. Ta en halstabelett, drick kaffe och vatten. Många säger att promenader och motion hjälper. Det viktigaste är att inte ge efter.

    Och belöna dig själv. Det har varit min modell. Jag nekar inte mig själv godis eller andra belöningar när jag stått emot nikotinsuget.

    Läs vad andra skrivit och finn styrka i det. Och skriv av dig din egen frustration.

    Lycka till! (Peo som firar 3v idag)

    #76225
    Zilburlion
    Medlem

    Det kommer att gå bra, fast kommer säkert vara svårt i början. Har slutat för 2 veckor sen. Det var lättare än väntat, men de första dagarna var ”labila” humörsmässigt. Lycka till med ert fortsatta snusfria liv!!! :-)

    #76226
    Eric H
    Medlem

    Tack för ert stöd!

    Är nu inne på tredje dagen. Dag ett var sjukt jobbig med värmesvallningar och kalla kårar (snacka om cold turkey) om vartannat, ont i huvudet, koncentrationssvårigheter och en konstant trötthetskänsla. Sover fruktansvärt dåligt fast man går runt och känner sig trött, så lyckas man inte sova gott eller särskilt länge åt gången.

    Har faktiskt klarat mig hyfsat undan humörsvängningarna och försöker tänka på att inte låta min abstinens gå ut över någon annan. Har dessutom varnat folk i min omgivning så de kanske håller sig på lite mer avstånd än vanligt :)

    Dag två var bättre än dag ett. Samma symptom men lite lindrigare. Dag tre ungefär som dag två.

    Har nu, på dag tre, bestämt mig för att köra en liten bit ingefära om det blir för jobbigt. I övrigt blir det halstabletter och vanligt tuggummi för att hålla igång käften. Ingefäran funkar rätt bra. Och träning är också ett bra sätt att skingra tankarna.

    Jobbar också med belöningsmodellen, precis som Peo.

    Allt gott,

    E.

    #76227
    Stickan
    Medlem

    Håll ut! Slutade ungefär samtidigt som du, 29/1 så snart uppe i en vecka. Tyckte dag 2 var värst med huvudvärk och sjukligt svettiga händer och armhålor :) . Du kanske redan gjort det men jag skulle nog avråda till ingefära lr annat då du hade bästämt dig från början att köra cold turkey. Börjar man ge efter med en grej, kan man lätt gå på ”tyngre” grejer, kanske köpa onico, sen ” bara” catch mini… Du förstår säkert, att man inte ska tumma på sina egna regler.

    Själv känner jag att den första motivationen som var så stark, börjar avta och blir mer och mer sugen. Inte nikotinet, men mest av tristess. Men nu har jag typ sagt till alla jag känner att jag slutar, så nu får jag fan hålla i!

    Japp, sry över mitt babblande, men man måste skriva av sig lite :)

    ( jag körde också cold turkey, bara vanliga tuggumi eftet maten)

    #76228
    Per74
    Medlem

    Eric, att vissa hållit på mycket längre än du är inget att hänga upp sig på, min erfarenhet är att det handlar mer om motivation. Beroendet är inte 20 gånger värre om man snusat 20 år jämfört med den som snusat i ett år, har man väl blivit beroende så kvittar det. (Förvisso min egen hemsnickrade teori, vet ej om den har någon som helst evidens, men ändå..)

    Jag började snusa -88, höll upp nästan hela -92 och detta var jävlar i mig avtändning modell dubbelt så illa som när jag slutade för 6 veckor sedan, då med dryga 22 års snusande i bagaget.

    Eric, om du fortfarande är snusfri så har du helt klart det värsta bakom dig.

    #76229
    nico-ninja
    Medlem

    Allt sitter i huvudet. Jag har varit fri i fyra veckor nu. Känns skitbra! Men trots det tänker jag på snus varje dag och längtar som fan. Det gäller att vara stark, och det grundar sig i att du är övertygad. Snus är inte bra för dig och det är därför det är så svårt att sluta. Hoppas du förstår min logik utan att jag behöver förklara mer.

    Jag har börjat träna mycket. Det funkar bra. har även ett belöningssystem. Ge dig själv saker att se fram emot när du klarat 1v, 2v, 3v, 1m, 2m, 3m, 6m, 1år! Utan mitt belöningssystem hade jag varit rökt. Och mitt tips är att skita i Onico och allt sånt skit också. Det drar bara ut på processen. Du måste göra dig av med vanan.

    Det är mina tips. You can do it. Och när du känner sug så skriv. Du är inte ensam i slutandet. Ta hjälp av forumet. Kom igen nu Eric!!!

    /Niclas

    #76230
    Eric H
    Medlem

    Nu har jag fixat 13 dagar. Körde som sagt lite ingefära efter några dagar och har faktiskt kört två dosor Kickup (typ Onico) sedan dess också. Men efter att ha läst lite vad ni skriver här så håller jag nog med om att man ökar risken för att gå på tyngre grejer – så det blir inga fler sådana hjälpmedel för mig nu.

    Tycker väl det har gått sådär. Ibland blir man sjukt sugen, då är det bara att bita ihop och försöka göra eller tänka på något annat. Annars lider jag mest av sömnproblemen. Jäkligt irriterande att vakna typ 5-10 gånger per natt och känna sig pigg… Och sen vara astrött under dagen.

    Tack för allt stöd, ni är grymma!

    /Eric

    #76231
    Fredrik N
    Medlem

    Jag vill dela med mig av mitt tips. Jag är förvisso bara inne på andra dagen så hur bra det kommer att funka eller inte vet jag ju inte. Jag har varit och växlat till mig ett gäng tjugolappar. Eftersom mitt missbruk har kostat mig ca 20 spänn om dagen tänkte jag lägga en tjuga varje dag i en burk. Så man SER att man sparar pengar! När det börjar närma sig min 1-årsdag ska jag ta med mig burken till resebyrån och fira snusfriheten i Thailand!

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.