Inspirerad

Välkommen! Forum Dagbok Inspirerad

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 28 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #88347
    EnDagITaget
    Medlem

    Ok, 20 års kedjesnusande får väl räcka nu då, livet är för kort för att droga bort. Detta nuvarande uppehåll på 3 veckor får nu bli någonting mera, och det är ju otroligt inspirerande läsa om de som vänt ryggen till snuset helt under lång tid. Jag tog även ett uppehåll 8 år sedan över sommaren ca 3 månader, sen började jag igen p.g.a. den dumma idéen att 2-3 portionsprillor om dagen skulle vara precis lagom. Snart spårade det ut till min ”normaldos” på 25-30 portionsprillor, för det var ju helt omöjligt att ligga på ”lågdos”, ren tortyr. Så det vet jag nu i alla fall, finns inget som heter snusa lagom för mig, det är allt eller inget.
    Helt spontant sa jag bara blää till snuset 3 veckor sedan, när man satt där helt max nerdrogad en kväll. Har kvar en hink med 800 prillor hemma, men är såååå trött på skiten och kommer slänga eller donera bort det snart. Jag kedjesnusar nu nikotinfritt snus (olika sorter) som placebo, tänkte fortsätta med det tills jag varit minst 6-12 veckor nikotinfri. Sen börjar jag ta itu med detta ”nappberoende” också, det är ju också helt patetiskt!
    Jag kämpar på en dag taget iaf, det går ju upp och ner, kommer lite kriser ibland speciellt vid stress, men man kommer ju alltid igenom, och det går lite lättare / snabbare för var dag.

    #88348

    Bra beslut EnDagITaget! Angående nikotinfritt snus, så är det inte så oskyldigt som det verkar. Natriumkarbonatet (Målarsoda) i det nikotinfria snuset är detsamma som i riktigt snus. Mycket av beroendet av snus är faktiskt ett beroende av målarsoda! I min tråd ”Det var ju busenkelt” har jag skrivit en hel del om biologin bakom det fenomenet.

    Så låt det inte vara svävande ”6-12 veckor”. Sätt ett exakt slutdatum för det nikotinfria snuset med.

    Snus = nikotin + målarsoda + tuss. Alla tre måste bort förr eller senare, om man ska lyckas sluta snusa.

    #88350
    EnDagITaget
    Medlem

    Tack cumulusnimbus för din support och allt du har delat med dig, stor inspiration! 6-12 veckor valde jag pga den där vetenskapliga studien du hade hittat, där dom såg att nikotinreceptorerna normaliserades först efter 6-12 veckor.
    Jag måste få den här nikotindjävulen under bättre kontroll först, annars kommer jag helt sluta att fungera på jobb / privat. Nu är det ju periodvis ett väldigt stort sug i tomrummet i huvudet. Med parallellt sug under läppen blir det väldigt brutalt, provade det 8 år sedan, mardröm. Men absolut, maxgränsen ut får bli 3 månader med den nikotinfria då. Ingen mera låtsassnus efter 1:a Juli! 🙂

    Jag jobbar dagtid teoretiskt framför datorn. Trots ett otroligt sug i huvudet så att man känner sig helt avtrubbad och trög, så har jag märkt att man egentligen inte är det i praktiken. Det bara känns så, för jag presterar faktiskt lika bra teoretiskt/mentalt som utan snus. Så får jag mera gjort också, för har mycket mera energi! Mera utvilad på morgonen också trots oroliga nätter ibland, somnar också jättelätt på kvällen, stora fördelar!

    #88354
    Chris86
    Medlem

    Hej!

    Vill bara nämna lite om mina erfarenheter av Onico.

    Jag körde själv med Onico fram till för tre veckor sedan (slutade med nikotinsnus i november) och för mig var det en livlina.

    Först tog jag tag i nikotinet och sedan vanan.
    Det passar så klart inte alla men om man behöver köra Onico i några månader för att sedan kunna sluta helt så tycker jag det är helt ok. Att kunna stilla vanan var hela skillnaden mot tidigare sluta snusa försök då jag kört cold turkey alt med nikotintuggummi. Då har jag klarat max 2-3 dagar innan jag gått till butiken och köpt Knox igen. :/

    Jag håller med cumulusnimbus om att det är bra att ha en plan för när man ska sluta med Onicot men var inte för hård mot dig själv, behöver du 6 månader så är det helt ok. Kanske du till och med kan ha 5-6 månader som plan.
    För mig fanns det efter ca 150 dagar inte så mycket abstinens från nikotinet kvar och då var det troligen enklare för mig att sluta med Onicot än om jag gjort det mitt under brinnande tre veckors abstinens. (detta vet jag så klart inte säkert, testade inte, men det känns verkligen så).

    Det viktiga är ju att på lång sikt bli en ickesnusare men vägen dit är olika. 🙂

    Lycka till oavsett hur du gör! 🙂

    #88357
    EnDagITaget
    Medlem

    Tack Chris86,
    brinnande abstinens är ju en perfekt beskrivning, utan låtsassnusen hade det snabbt blivit olidligt i nuläget för mig t.ex. på jobbet framför dataskärmen. Jag kör med att vara så snäll mot mig själv som det bara går, så därför är allt är tillåtet bara det inte är nikotin (alkohol, kaffe, choklad, laktris, låtsassnus, tuggummi). För man måste ju kunna njuta av livet utan nikotin, så lika bra att börja ”träna” på det direkt då 🙂

    #88480
    EnDagITaget
    Medlem

    5 veckor imorrn. Stor skillnad nu, något har hänt, jag har inte velat ha något nikotin alls idag, inte någon gång. Inte ens på lunchen med arbetskompisarna, för jag tyckte istället lite synd om dom när dom tryckte upp prillor i käften och försökte skämta bort mitt slutande, garvandet liksom fastnade i halsen på dom halvvägs hehe. Kör med nikotinfri snus fortfarande dock. Känner mig inte plågad av nikotinsnug knappt alls längre, dvs inget tomrum i frontalloben längre och den dagliga ”dimman”/lätta huvudvärken osv har släppt i princip helt. Nu knappt heller några abstinensattacker att tala om ens vid stress, den där snusdjävulen tinnitus som plötsligt kan börja vråla okontrollerat har nu varit väldigt tyst i flera dagar, jag vill knappt tro det är sant. Det nya senaste dagarna är dock en väldig trötthet som kan slå till helt plötsligt, sovit lite dåligt / korta nätter ett tag kanske. Blivit tvungen att ta tupplurar, blev faktiskt 2 st idag. Men det är ju ingenting, för det verkar som det värsta är över nu 🙂

    #88507
    EnDagITaget
    Medlem

    Har jobbat med att försöka sova bort den brutala tröttheten som slog till senaste veckan, genom att försöka få sova ut längre varje natt, somna om och försöka ta sovmorgonar när man har möjlighet med långhelgen. Man kan ju liksom inte bara ta en snus för att pigga upp sig onaturligt längre, utan tvingas lyssna på sina behov, såsom det borde vara. Tror det börjar funka nu, har även haft endel huvudvärksattacker i frontalloben pga sömnbristen tror jag också, men känns bättre idag efter tvingat på mig mera sömn.
    Har snusat nikotinfritt (QVitt samt Kickup) extra intensivt senaste tiden verkar det som, såpass att jag kände lite svidande ömhet där under läppen i morse när jag vaknade. Det sjuka är att man låg där och njöt av detta ”snussår” när man låg och snoozade, som att det var en bra grej som hänt. Ett friskhetstecken är att jag hela tiden tänkte på hur sjukt detta är samtidigt.
    Snussnuget i frontalloben är dock alltjämt mycket mera avlägset nu senaste veckan särskilt, känns mest som ett slags blåmärke som håller på att läka i huvudet. Inte en chans att jag tar en riktig snus längre pga av någon akut abstinensimpuls, den sortens onda snuskrafter har blivit för svaga för detta nu. Humöret har blivit väldigt mycket stabilare också, i takt med att suget har avtagit, mycket positivt. I stora hela mycket nöjd med utveckligen (och drömvädret, bara njuta på!) 😀

    #88510
    hanna100
    Medlem

    Intressant hur du beskriver abstinensen! Känner igen det där med olika känningar i frontalloben. Känns verkligen som om den delen av hjärnan blivit skadad av snusandet och att det tar sin tid för den att återhämta sig när man slutar. Jag brukar aldrig någonsin ha huvudvärk men har haft det sen jag slutade. Men det känns på något sätt som att huvudvärken är ett resultat av det arbete kroppen och hjärnan gör för att ställa allt tillrätta igen 🙂

    #88655
    EnDagITaget
    Medlem

    Här rullar det vidare en dag i taget. Magen o sömnen tycks harmoniseras allt mera är väl det jag främst märkt av senaste tiden. Ja faktiskt, ingen mera huvudvärk, inget sug i frontalloben och ingen brutal trötthet längre heller (som jag skrev om senast, hade faktiskt glömt bort det om jag inte skrivit ner det). Något slags psykologiskt småsug (men med betydligt mindre ’intensitet’ än första de 2-4 veckorna såklart) kan ibland infinna sig vid stress eller när något annat kroppsbehov uppstår – men som det ju sagts av många andra här kan man ju inte bedöva bort hunger, sömnbehov, stress osv längre utan man får lära sig konfrontera det hela utan nikotinnappen.
    Kör fortfarande nikotinfri snus, betar av samma batch på 40 dosor som jag köpte när jag började sluta, men i en allt långsammare takt för jag förbrukar allt mindre av det också. Nu siktar jag vidare mot 100 dagar om en dryg månad, för det kommer att kännas grymt stort.

    • Det här svaret redigerades för 7 år, 11 månader sedan av EnDagITaget.
    #88708
    EnDagITaget
    Medlem

    10 veckor clean! Och ser ingen anledning till att börja igen 🙂 Så det kör jag vidare på! Skål!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 28 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.