Inne på dag 4…

Välkommen! Forum Allmänt Inne på dag 4…

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #68239
    Sandra
    Medlem

    Jag minns så väl när jag testade snusa första gången, jag gick i högstadiet då och min ena tjejkompis hade en dosa snus. Vi stod där inne på toaletten på skolan och skulle testa, det var vidrigt tyckte jag då. Sen här för ett par år sen, tror det är 3 år sedan, så köpte jag en dosa snus, för att testa helt enkelt. Mycket dumt för 1 dosa, blev två som blev 3… ja ni förstår kanske. Min pojkvän påpekar relativt ofta hur onödigt det är att snusa och att jag borde sluta, men jag har kontrat med att det kan väl inte vara så svårt att sluta och att jag tänker sluta den dagen jag blir gravid.

    Hur som helst, så föll det sig som så att på nyårsdagen tog jag ingen snus på hela förmiddagen, det var väl vid klockan 14 som jag sträckte mig efter dosan, men jag tänket för mig själv att jag kan ju testa, se hur länge jag kan vara utan innan det blir jobbigt.

    Sagt och gjort, jag är nu 21 år och är inne på min 4:e snusfria dag. Inget nikotinplåster, eller tuggummi. Jag går på ren och skär vilja.

    Det har varit ett par tuffa dagar, de enda som snurrar genom mitt huvud är snus, man tänker på den där prillan som man så gärna vill ha.

    Jag kastade min snusdosa igår, jag hade väl tagit 1 prilla ur den så den var ju i princip ny. Jag kände mig som killen i sluta röka reklamen faktiskt, han som inte kan kasta paketet för det sitter fast i handen. Hur som helst, jag öppnade kylskåpet, tog fram dosan, stängde kylen för att sedan öppna den igen och lägga tillbaka dosan. Då kom jag på mig själv, så jag öppnade kylskåpet och tog ut dosan och kastade den omgående i papperskorgen. Det var svårt, men varför ska jag ha dosan kvar om jag ändå ska sluta?

    Humöret är tufft, glad ena stunden, förbannad nästa.

    Det roliga är att när jag känner mig harmonisk, så kan jag tänka på det hur onödigt det är att bli irriterad över ingenting. Men..sedan när irritationen och abstinensen kommer så är det ju kört.

    Men jag ska fixa detta, även om det är svårare än jag trodde det skulle vara.

    Dag 3 är ju avklarad och det är den som sägs vara den värsta (vilket jag hoppas är sant också eftersom jag överlevde den) så nu borde det ju bara gå bättre!

    #74474
    TLiman
    Medlem

    Hej Sandra och lycka till!

    Själv kämpar jag på andra dagen nu. Men jag har gjort det förut och vet att det går.

    Kämpa på!

    #74475
    Sandra
    Medlem

    Tack så mycket.

    Det är tuffare än jag trodde, humöret är som en berg och dalbana och jag undrar hur stor del av dagen det är som man tänker på snus..

    Som tur är så är det inte alla stunder på dagen som är jobbig längre, utan det jobbigaste är när man druckit kaffe, ätit lunch/middag. De fanns ju inget bättre än att ta en snus efter maten. Men jag kämpar på.

    Min stackars pojkvän får stå ut med mitt hemska humör.. men jag kan verkligen inte rå för det och vet inte hur jag ska bete mig för att inte bli irriterad?

    Men som han sa, de är väl bättre att man slutar nu, istället för att göra som jag sa från början att jag ska sluta den dagen i livet jag blir på tjocken..tänk att ha både snushormoner och graviditetshormoner som bråkar med en :p Haha

    jasså du har slutat en gång förut, hoppas att det går bra för dig även denna gång.

    Kämpa på, även jag vet hur hemskt det är de första dagarna nu.

    Lycka till :)

    #74476
    Snusmupp
    Medlem

    Det går inte att sluta snusa utan att bli arg och irriterad, om man lyckas med det har man snusat onico hela livet utan att veta om det. Det är lättare att be om ursäkt för det dåliga humöret än det är att sluta snusa. Så be folk dra åt hel*##!!+te och be sedan om ursäkt. Men ta ingen snus! Vad man än gör, ta ingen snus. Det finns bara ett sätta att sluta på och det är att inte ta en snus igen, aldrig igen, någonsin i hela livet förevigt alls… typ.

    Det finns heller inga bra tips på hur man slipper må dåligt. Man kan lindra det men man kommer må asdåligt. Så är det. Det är jättehemskt på alla sätt och vis. Det är en sjukdom, ett missbruk som skall ur livet. Man kräks, mår illa, har huvudvärk, synrubbningar, sömnbrist, speedad, småäter, viktökning, you name it – I have prövat it. Abstinensen bjuder på allt.

    MMEEEEEEN!!!!!!! För det finns ett stort MEN! Redan efter en ynka liten månad i det fria känns det fantastiskt! Underbart på alla sätt och vis! Fortfarande en kamp men sååå mycket lättare! Och den känslan får man inte uppleva om man bara tar en liten liten snus bara en liten liten gång. För då är man torsk igen!

    SÅ HÅLL UT alla tappra slutasnusare! DET KOMMER BLI BÄTTRE! Jag lovar! (Men tar man en snus går det käpprätt åt…)

    #74477
    Isak
    Medlem

    Hej Sandra!

    Är själv inne på dag 4.

    Det är ett helvete, men det är övergående.

    Det kommer att bli SÅ mycket bättre.

    Lycka till.

    //Isak

    #74478
    Sandra
    Medlem

    nej det är bara att bita ihop med andra ord :)

    Abstinensen verkar yttra sig på många olika sätt, men jag känner bara av humöret än så länge. Småätande tänker jag låta bli.

    Isak, var det ett nyårslöfte för dig att sluta snusa?

    har du snusat länge?

    Lycka till!

    #74479
    Isak
    Medlem

    Sandra.

    Ja det var ett nyårslöfte.

    Jag har snusat i 23 år, tyckte att det var dax att sluta :-)

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.