Imorgon slutar jag..!

Välkommen! Forum Dagbok Imorgon slutar jag..!

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #68266
    Richie
    Medlem

    Nu har jag bara 2 portionssnus kvar inför kvällen och imorgon slutar jag snusa för fjärde gången. Har snusat sen jag var 14 år (är 23 år idag) och har som längst hållit ut i 4 månader. Den här gången känner jag mig både mer motiverad och rädd för att sluta. Imorgon börjar jag och min sambo även på nån diet som heter LCHF, vilket innebär inga kolhydrater och mycket fett. Kanske inte det bästa att köra två stora förändringar av vardagen samtidigt men dieten kommer i andra hand för min del. Ska försöka kombinera det här med mycket träning också, vilket egentligen innebär en tredje stor förändring.

    Hade tänkt göra som resten av min generation och dokumentera allt på internet. Mest för egen del men tror att de kan fungera att skriva ner tankar och påminna sig om känslor om varför man vill sluta snusa.

    Önska mig lycka till..

    //R

    #74579
    TLiman
    Medlem

    Lycka till!

    Det kommer att gå kanon!

    //TLiman

    #74580
    henkeohenke
    Keymaster

    Jepp, det kommer gå kanon. Träning och slutsnusning passar som handen i handsken, så där finns ingen anledning till oro. Ska bli intressant att följa!

    #74581

    Kjør på. Hold oss oppdatert.

    #74582
    Richie
    Medlem

    Nu är jag inne på fjärde dagen utan snus eller nikotin. Dagarna har gått förvånansvärt bra! Den första dagen kan bäst beskrivas som om jag hade en stor bubbla runt huvudet, jag kände mig avtrubbad och allmänt borta. Det enda jag tänkte på var snus och hur något fattades under läppen. Men även om abstinensen var fruktansvärt jobbig så gick den över. Jag tog ett djup andetag, åt något, tog tag i någon hushållssyssla och till slut försvann tankarna på snus ett tag.

    Jag fortfarande känner stor abstinens och då försöker jag tänka på det som något kul. Härom natten låg jag för mig själv och bara log för att jag kom på att själva känslan av abstinens är helt sjuk. Just att man vet egentligen bättre men tankarna försöker typ lura en och smyga sig in på tankarna att man ska ta en snus ändå.

    En positiv sak med att ha varit nikotinfri ett par dagar är att jag vaknar tidigt och känner mig utvilad, vilket är helt nytt för mig. Får hoppas att de håller i sig.

    //R

    #74583
    henkeohenke
    Keymaster

    Låter ju helt kanon! Många verkar ha svårt att sova när man slutar annars, själv hade jag en del mardrömmar i början, men det gick över sen. Mycket bra kämpat!

    #74584
    Richie
    Medlem

    Klarat en vecka nu! De andra, tredje och fjärde dagen utan nikotin känns som de varit lättast, konstigt nog. Hade trott innan att de skulle vara svårast. Nu kommer ett jättestark sug efter att ha något under läppen till och från. Jag började aldrig med onico eller tuggummi som substitut för snus men känner nu ett konstant behov efter något av något sött. Vilket jag inte tillåter mig. Tänker hela tiden att de bara är att bita ihop men kommer inte orka stå emot i all evighet. Men tar hellre sötsaker än snus igen..

    Hur länge dröjer de till nikotin abstinens försvinner?!?!

    #74585
    TLiman
    Medlem

    Gött jobbat!!

    Nikotinabstinensen kommer att finnas där till och från under lång tid framöver. Jag inser nu att sist jag slutade, för ungefär sju år sedan, eller snarare när jag började igen efter ett drygt år som snusfri så var det min beroendepersonlighet som såg till så att jag började igen. Så det gäller att besegra sin beroendepersonlighet, men att aldrig släppa ner garden och tro att den är helt borta.

    Testa med äpplen istället för godis, har funkat för mig, men köp svenska Ingrid Marie.

    Kämpa på!

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.