immunförsvaret??

Välkommen! Forum Allmänt immunförsvaret??

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #73215
    kicka
    Medlem

    Dom gångerna jag försökt sluta snusa så har jag blivit förkyld, ordentligt, eller är det bara nåt som jag får för mig. :P

    Men jag blir inte sjuk ofta. Nu har jag varit utan snus i ca 5 dagar o nu svider det o kliar ordentligt i halsen.

    Påverkas immunförsvaret av snusstoppet? Någon som vet eller haft liknande erfarenheter?

    #77713
    nybrocorner
    Medlem

    3 veckor och några dagar… Fullt frisk men låg… Nästan ledsen…

    #77714
    kicka
    Medlem

    Varför ledsen?

    #77715
    issen
    Medlem

    Jag känner igen ledsenheten. Har vid tidigare ”slutasnusatillfällen” drabbats av riktigt jobbig depression. Ringde sluta-röka-linjen vid ett tillfälle och frågade hur länge detta tillstånd skulle pågå och blev rekommenderad att skaffa antidepressiv medicin. Jag åkte och köpte snus direkt!!!

    Denna gång när jag tagit hjälp av hypnoterapi har jag inte ens haft min vanliga vårdepression!!! Jag berättade för ”hypnosmannen” att jag inte fixade att avstå från snuset pga jobbiga depressioner och det la han in i ”behandlingen”. Jag vet, det låter jätteflummigt och knäppt men det struntar jag i. Det har funkat för mig och jag är överlycklig!!!

    #77716
    kicka
    Medlem

    om det funkade för dig så är det inte alls knäppt eller flummigt, alla medlen är tillåtna vet du ;)

    #77717
    kicka
    Medlem

    förut när jag försökt så har jag ju känt av en tomhet och saknad vilket gjorde mig deppig, och det va då jag började snusa igen.

    men tomheten försvinner inte av snuset egentligen ju, den finns ju kvar där iallafall. det är bara nikotinmonstret som jävlas ju :/

    #77718
    kicka
    Medlem

    Issen: hur går det till och vart gör man en hypnoterapi?

    #77719
    nybrocorner
    Medlem

    Är på landet några dagar, inatt har jag drömt om snus, köpte en dosa, Göteborgs rape White port… Jag har inte snusat rape sen jag började på 81… Och alltid varit lössnusare… Förutom sista månaden… Jag blev så olycklig när jag vaknade och insåg att det inte var sant… Att jag hade slutat och inte hade snus idag…. Helt sjukt…

    #77720
    issen
    Medlem

    Hypnoterapi görs säkert på många olika sätt av olika terapeuter men min tog ca 2 timmar, kostade 1200 kr och det räckte med enda träff!!! Sen var jag botad!! Tjoho!!!

    Först pratade ”hypnosmannen” om allt möjligt i en timme ungefär. En massa svammel om hur farligt det är med nikotin och rökning och jag började nästan bli irriterad och funderade på att gå därifrån. Men, jag sansade mig och påminde mig själv om att jag verkligen behövde hjälp för att fixa snusstoppet. Nu efteråt har jag förstått att han ”tröttade” ut min hjärna under denna första timme.

    Sen fick jag lägga mig på en brits och han försatte mig i ”hypnosläge”. Man är vaken hela tiden men kroppen kopplas bort så sinnet är mottagligt för omprogrammering. Sen programmerar han om hjärnan helt enkelt:) Jag fick även svara på en del frågor under hypnoterapin så man vet hela tiden vad som händer. Jag fick bla ”träffa” mig själv som 60-åring där jag tackar mig själv för att jag tog beslutet att sluta snusa och att jag mår jättebra vilket jag inte skulle ha gjort annars.

    Jag vet, det låter verkligen skumt men jag hade inget val. Jag var tvungen att få hjälp och jag hade provat det mesta under tidigare försök. Jag fick tipset av en kollega som hade hört någon fått hjälp i London och jag var beredd att åka dit men hittade den här hypnosmannen som också hade goda vitsord så jag gav det en chans.

    Skillnaden att sluta med hypnoterapin var att när jag gick därifrån kunde jag känna att någonting hade hänt med mig. Alternativet att använda nikotin fanns inte kvar längre. Sen fick jag de vanliga abstinenssymptomen som alla pratar om trots att hypnosmannen sa att de inte skulle komma men fysiska besvär är jag inte rädd för. Det klarar jag. Men depression orkar jag bara inte med och det har jag sluppit.

    Några dagar efter behandlingen åkte jag tillsammans med min familj utomlands. Utan vare sig snus eller nikotinhjälpmedel. Det hade varit helt omöjligt ens i tanken tidigare men nu var det helt naturligt.

    Så, är du sugen på att testa ger jag gärna kontaktuppgifter.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.