Hur undviker man att bli så tjock???

Välkommen! Forum Tips och metoder Hur undviker man att bli så tjock???

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #86187
  HansOskar
  Medlem

  Hej alla,

  Har nu inte snusat på drygt två månader, och det känns riktigt bra!!! Har inte tänkt på snus senaste månaden, och är glad att det är över.

  Men till min stora fasa har jag gått upp i vikt och även om det känns värt det så undrar jag om det finns lite trix därute för att undvika det där matsuget man känner så plötsligt.

  Att träna och så har jag börjat med, men helt plötsligt när jag går förbi köket så står jag ”med handen i kakburken” och vet inte hur jag ska få stopp på det.

  Tips på sådant som fungerat bra mottages tacksamt! Går man ned i vikt automatiskt, eller måste man ta tag i det också?

  #89356
  Maharion
  Medlem

  Haha, avsaknaden av svar på denna tråd säger en hel del..

  #89357

  Avsaknaden på svar beror nog mest på att det här forumet inte är speciellt aktivt…

  jag har skrivit en hel del om detta i min tråd ; ”Det var ju busenkelt” och det finns faktiskt förklaringar till varför man går upp i vikt.

  Man går upp i vikt fört att man äter mer och förbränner mindre. Bägge dessa saker händer då man slutar med snus.

  Vid hunger utsöndrar magsäcken saltsyra som skapar ett sug efter mat. Om magen är tom sjunker magens pH. Snus innehåller svagt basiskt natriumkarbonat som neutraliserar magsyra. Man märker inte att magen är tom när man snusar, därför stoppar man inte in mer mat.

  Nikotin triggar levern att sönderdela lagrad glykogen till druvsocker. Då höjs blodsockerhalten och man känner sig piggare och andra funktioner som triggar ätbeteende inaktiveras.

  Nikotin är centralstimulerande och ökar sympatiska nervsystemets aktivitet, cellernas förbränning ökar.

  När man slutar snusa ökar pH i magen, blodsockret blir lågt och förbränningen minskar. Samtidigt gör abstinensen att man lätt byter ut drogen mot andra droger, typ socker. Summan av lasterna är konstant…

  Ät nyttig mat LCHQ (Low Carb High Quality) och börja träna/öka träningsfrekvensen/träningsaktiviteten är lösningen. Lite energi in, ökad förbränning och ersätt drogen med kroppsegna endorfiner.

  jag är själv numera 12 kilo lättare, har ökat muskelvolym, sänkt fettprocenten, ökat konditionen rejält och min biologiska ålder har gått bakåt i tiden. Blodvärden har förbättras och livskvaliteten har ökats på alla sätt.

  Det hade aldrig gått om jag inte hade slutat snusa… Man går alltså ner i vikt av att sluta snusa, men bara om man gör det på ett mycket medvetet sätt. För mig var snusslutandet en inledning till en livsstilsändring som varit det bästa jag gjort för mig själv i hela mitt liv.

  Kan jag kan efter 38 års misskötsel av min kropp, så kan alla. Det är inget att vänta på, det är bara att köra…

  • Det här svaret redigerades för 7 år, 4 månader sedan av cumulusnimbus.
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.