Hur många dagar

Välkommen! Forum Tips och metoder Hur många dagar

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #68252

    Hur många dagar kommer man känns sig konstig. Vad det bästa man kan göra för att inte va på dåligt humör

    #74536
    Pokerpappan
    Medlem

    Aaa det undrar jag med, är inne på min 7:e dag, är äckligt lätt irriterad och äter allt som kommer i min närhet..

    #74537
    Snusmupp
    Medlem

    Det värsta som finns är när folk svarar att ”det är så individuellt” ”det beror på så många faktorer”.

    Det är BS. Du mår piss i ca femtio dagar. Sen mår du inte lika pissigt, lite bättre. Efter hundra dagar mår man ok. Efter trehundra dagar mår man kanon. Är hundra dagar lång tid? Jepp. Är det värt det? Jepp.

    Räkna dagarna och ge nu inte upp! Det är värt det, jag lovar!

    #74538
    TLiman
    Medlem

    Nja, rent generellt tycker jag att ditt resonemang stämmer snusmupp, men jag mår faktiskt mycket bättre denna gången än vad jag gjorde förra gången jag slutade. Är också lättirriterad och äter kopiösa mängder äpplen, men inte alls i samma utsträckning som förra gången.

    Min högst personliga tanke är att mycket beror på från vilken nivå man slutar. Sen tror jag att mycket beror på ens eget tankemönster, man behöver bli medveten om sin beroendepersonlighet och när det är den som tar över och hur man skall tänka för att styra bort beroendetankarna.

    Hallelulja! 😯 jag låter ju lika flummig som jag tyckte att min sambo lät när hon pluggade till beroendeterapeut. Men utan att vi har jobbat mycket med det, utan jag har mest snappat upp lite smått och gott, så kan jag säga att mycket sitter i hjärnan. Dock finns ju giftet kvar i kroppen i minst två år, så där har man ju och kämpa med ett tag.

    #74539
    Pokerpappan
    Medlem

    okej tack för svaren, jag har nu köpt nått som heter kickup.. är snuspåsar med mineraler och vitaminer i, alltså inget nikotin eller tobak.

    Nu när jag sitter med en sån under läppen känns det som att jag fuskar, jag vet ju att en del av ”behandlingen” går ut på att bli av med vanan att ha något under läppen. Fusk eller inte vad tycker ni ?

    #74540
    Snusmupp
    Medlem

    TLiman. Visst stämmer det du säger. Man kan skriva mångtaliga uppsatser och avhandlingar i ämnet. Jag generaliserade så grovt för att Pokerpappan skulle få ett svar som funkar, utan att man bryter ner avvänjningen i beståndsdelar och analyserar personligheter. Personligen tycker jag det du skriver är riktigt intressant, för ”syndromet” eller vad man skall kalla det som sådant är en mycket komplex ”hjärnfunktion”. I detta skulle jag lätt kunna snöa in och fördjupa mig. Men jag väljer den enkla vägen och sätter upp faktiska dagar med tydliga mål. Jag närmar mig hundra dagar snusfri varav drygt hälften nikotinfria dagar.

    Pokerpappan. Jag tycker inte det är fusk. Jag började med att göra mig av med nikotinet (fysiskt beroende), därefter det psykiska beroendet (något under läppen beroendet). Kör du med kickup, men ha en riktigt tydlig tidplan på när du skall sluta med det. Disciplin. Jag använder inte Onicon längre och saknar den inte heller. Men det hjälpte när abstinensen var som svårast!

    Hoppas det går bra för er båda två och även joakim och att det snart ljusnar i abstinensmörkret!!!

    Kör hårt, ni är grymt starka som tar er igenom detta!!!

    #74541
    TLiman
    Medlem

    Jag tycker att ditt svar var bra, men kanske behövde en liten nyans… Mest för min egen del…för att det inte skall kännas så tungt…

    Jag har insett att om jag är medveten om att nu är det min beroendepersonlighet som står och är förbannad blir det lättare att kontrollera sig, eftersom det är den personligheten jag vill bli av med, då får jag helt enkelt försöka att kväva den på alla sätt. Huvva nu blev det flummigt igen.

    Snusmupp har rätt, det tar lång tid innan man känner sig ok, själv har jag precis klarat en vecka och är ordentligt på g, men vet att det inte är över förrän om nått år eller två.

    Absolut inte fusk, jag har kört onico i en vecka nu. För en vecka sedan hade jag en paniksnusdosa, nu har jag en panik onico, som skall vara kastad senast på fredag.

    Kämpa på! Det blir bättre för varje dag!!

    #74542
    Snusmupp
    Medlem

    Helt rätt inställning TLiman! Bra med en Onico/Kickup som safe! Den kommer spela ut sig själv när man är så långt kommen i avvänjningen att den inte spelar någon roll. Trots att jag ”endast” klarat snart femtio nikotinfria så mår jag fantastiskt bra i dag. Dipparna kommer och går, men dom tar man sig igenom. Min nattsömn är helt makalöst mycket bättre. Sover som en gud på bomull!

    Håller med dig TLimnan, det blir bättre för varje dag! Hur går det för dig Pokerpappan?

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.