Har bestämt mig!

Välkommen! Forum Dagbok Har bestämt mig!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #88151
    Ukulele
    Medlem

    Fick en uppenbarelse för några dagar sedan. Nästan religöst även om jag inte tror på gud men det var lite som att en ängel pratade till mig och bad mig sluta.

    Jag spenderade ett par dagar till att studera och läsa på om hur det är att sluta snusa och många fallgropar där man kan gå snett. Sedan så kände jag att det var dags och igår klockan 18 åkte snusdosan i papperskorgen och jag har nu varit snusfri lite drygt ett dygn.

    Tycker att det har varit förvånansvärt lätt än så länge. Jag vet om att jag har slutat, har vettat om det i nästan en vecka att ”på måndag så är det sista snusen någonsin i livet”. Tyckte inte ens den var god utan satt mest och väntade på att klockan skulle slå 18 så att jag kunde få börja mitt snusfria liv.

    Jobbade idag också och det gick fint, enda grejen var att jag gick och tog på fickan konstant och försökte ta en snus innan jag upptäckte att fickan var tom. Efter jobbet var dock värre… Jobbar med ett ganska fysiskt jobb och är i princip ensam så finns väldigt få grejer att störa sig på och så länge jag har något att göra så tänker jag inte ens på snus. Hemma är det inte samma grej så det är väl här jag måste hitta på någonting. Har dock helgen fullbokad med aktiviteter så den kommer nog att gå fint!

    Är inte orolig för att börja igen! Varje gång jag känner suget så ler jag och tänker på att ett sånt leende kunde man inte få till med en snus under läppen!

    #88162
    irenpanik
    Medlem

    Vilken härlig taktik! Ska prova stooort smajl jag också! 😀

    Grattis till ett bra beslut, och kämpa på! Är ju inte säkert det flyter på så smärtfritt som du upplevt det nu, isåfall skulle du ha en enorm tur jämfört med många andra (eller inte ha snusat särskilt mycket alls?). Men lyckas du behålla den attityden så kommer det gå jättebra! 🙂

    #88193
    Ukulele
    Medlem

    Är fortfarande snusfri efter 3 dagar. Har märkt av det men skulle inte säga att det varit speciellt jobbigt. Snusade i sex år och nu senaste året var jag uppe i en dosa om dagen.

    Men i och med att jag hela tiden haft motivationen så känner jag att det gått. Det får väl vara mitt tips till andra som funderar på att sluta. Lägg ett par dagar att studera och läsa på om vad som kommer hända och hur skönt det är att sluta. Sedan så laddar ni upp innan ni spottar ut sista prillan och då är det bara köra.

    Suget finns förvisso. Har vid en del tillfällen varit jävligt sugen på att röka. Framförallt efter jobbet så hade det varit skönt att gå ut på balkongen och ta en cigg, men jag försöker behandla min snusdemon som Bush hanterade terrorister ”we do not negogiate with nikotin” tänker jag hela tiden. Lycka till alla andra!

    #88211
    Ukulele
    Medlem

    I morgon klockan 18 blir det en vecka… Har fungerat bra men nu under kvällen har jag blivit sjukt sugen på att gå och ta en cigarrett. Att få gå ut på balkongen och röka en cigg hade varit underbart.

    Tycker också att det är märkligt att jag har ciggsuget då jag egentligen bara snusade. Blev en cigg då och då men oerhört sällan när man väl var nikotinist…

    #88212
    elKa
    Medlem

    Kände exakt samma sak, har inte varit jättesugen på snus utan det har vart cigaretter jag har ”saknat”.

    Började allt med att röka, tror det är just den delen att man får nikotinkicken direkt av ciggen som gör att man saknar den.

    Stå på dig, snart försvinner suget 🙂

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.