Glöm aldrig detta!

Välkommen! Forum Dagbok Glöm aldrig detta!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 13 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #68452
    the_hellion
    Medlem

    Det slog mig några dagar innan min 31årsdag att jag började snusa som 15åring. Sedan dess har jag slutat flera gånger och faktiskt hållit upp längre perioder.

    Jag bestämde mig för att jag inte skall snusa mer än halva mitt liv och har nu försökt sluta i snart en månad. Efter att ha misslyckats på dag två och sedan dag tre inser jag att jag kan inte låta detta gå ut över min familj. Jag är arg på allt och alla jag har hjärtklappning och ligger och skakar.

    – Kan du inte trappa ner långsamt, föreslår min fru? J

    Jag cyklar raka vägen till kiosken och misslyckas återigen. Nya ursäkter om besök i helgen och liknande får mig att fortsätta några dagar till. Vart är min disciplin?

    I världens bästa, eller i alla fall stans billigaste, tobaksaffär ändar jag plötsligt mitt beslut om att köpa några stockar. Det finns nertrappningssnus! Jag köper några dosor 75% 50% och 25%. Inser att dessa snus är värdelösa och går dagen efter till apoteket och köper plåster. Med hjälp av plåster och nertrappningssnus har jag nu varit snusfri(?) i tre dagar. Nu är alla nertrappningssnus slut och snart de starkaste plåstren med. Abstinensen har återigen infunnit sig. Skakande händer, dåligt humör, kliande tandkött, onda tankar och dimmig blick. Och värre kommer det bli…

    Fy fan!

    Jag skall sluta och förhoppningsvis finns detta forum kvar så att jag kan komma ihåg hur svårt det är innan jag kommer på sämre tankar.

    #74893
    the_hellion
    Medlem

    Ligger och biter ihop på soffan medan dottern sover. Egentligen skulle jag ligga i solen men jag blev för rastlös.

    Tog av mig mitt plåster i gårkväll. Tänkte trappa ner lite medan jag sover. Jag somnade tillslut även om det tog några timmar. I morse åkte ett nytt på fort som satan.

    Dag två utan något alls under läppen. Nu är jag taggad!

    #74894
    the_hellion
    Medlem

    Tredje dagen helt utan något under läppen. Har i stället snöat in på juleskum. Fantastiskt gott och i jämförelse nyttigt. jag hittade en oöppnad låda i skafferiet så här skall käkas! Det går också fint att ha dem under läppen om jag biter av mindre delar.

    Trist väder och jag kämpar fortfarande mot abstinensen genom att slå ihjäl tiden framför svt forum på kunskapskanalen. Huvudvärk, kass mage och fortfarande dåligt humör.

    Det skall gå! Jag har gjort det förr…

    #74895
    the_hellion
    Medlem

    Jag glömde ju att skriva att jag nu trappat ner till steg två på mina plåster, trots att jag har ett kvar.

    Dessutom vill jag påminna mig själv om alla galna drömmar jag drömmer på nätterna. De är så tydliga och verkligehetstrogna. Inte skrämmande utan snarare underhållande.

    #74896
    TLiman
    Medlem

    Härligt kämpat!

    Det kommer att gå bra det här :D

    Testa med äpplen eller morötter, det fastnade jag för och det är till och med nyttigare än juleskum :?

    Kämpa på!

    #74897
    the_hellion
    Medlem

    Tack skall du ha.

    Idag står man inte högt i kurs. Fru och dotter vill ta det lugnt. Själv har jag varit rastlös som få. Fy fan för denna dag! Känslan av att inget är roligt längre har dominerat min hjärna. Frugan föreslog att jag skulle ta en snus men jag lyckades stå emot denna gången.

    Skumtomtarna är slut och jag har gått över till rå potatis.

    #74898
    the_hellion
    Medlem

    Tre veckor utan Snus i morgon. (tror jag) den värsta abstinensen har gett sig men jag kommer fortfarande på mig själv med att äta för mycket, vara på dåligt humör och ha kli i läppen. Någonting i hjärnan får det att verka bra att ”bara ta en prilla” eller ” i alla fall en cigg”. Men än så länge har jag besegrat demonerna.

    #74899
    Snusmupp
    Medlem

    Grattis-starkt jobbat!!! Nu är du en riktigt bra bit på väg. Själv upplevde jag just de tre första veckorna som betydande! Fortsätt besegra demonerna 😈

    #74900
    the_hellion
    Medlem

    Fjärde veckan och jag är inte riktigt lika duktig längre. Började med en cigg till kaffet hos en kompis. Det verkar som om kroppen verkligen vill bli förgiftad. Sedan dess har det blivit några cigg men ingen snus. Fan. Dags att börja om!

    #74901
    Vinyl Mania
    Medlem

    Kom igen Hellion, du klarar det!!!!

    Äckligt jobbigt, jag vet……Se det inte som att börja om, du har ju ändå varit snusfri i 4 veckor, försök bara att skippa den där ”ciggen” som jag vet kan vara sjukt svårt.

    Nu kör vi:)

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 13 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.