Första dygnet som snusfri!

Välkommen! Forum Allmänt Första dygnet som snusfri!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 28 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #71469
    lufttork
    Medlem

    Hej,

    Jag har två tidigare försök bakom mig som varade i 17 och 23 dygn. Båda tror jag gick åt skogen därför att jag slutade med nikotinhjälpmedel för tidigt (max 2 veckor). Tyckte dessa var dyrare än vad de var att snusa.

    Nu har jag köpt:

    Munspray

    Plåster steg 1

    Sugtabletter 4Mg.

    Tanken som jag ska följa är följande: först steg 1 Plåster á 21Mg/24h i 14 dagar. Sedan 14 mg/24h i 14 dagar tills jag är uppe på 28 dagar snusfri så tänker jag avsluta med 1 vecka på 7Mg/24h.

    Alltså en plåsterkur på 5 veckor. Utöver dessa så har jag ovan nämda hjälpmedel ifall det blir för jobbigt. Munsprayen tänker jag använda tills den är slut och sugtabletter kommer jag trappa ner till 2 mg närmare dessa 28 dagar någon gång där.

    Mitt första dygn:

    Trodde att jag skulle vakna i morse utan abstinens, men ack så fel jag hade! Abstinensen var där och gapade mot mig. Tog genast två duschar med nikotinspray och en tablett 4 MG sugtablett.

    Sedan var det lungt fram till eftermiddagen då jag vaknade efter en tupplur. Upprepade ovanstående och tog en promenad. Senare vid middagstid kom abstinensen tillbaka och där hjälpte jag mig med 4-5 sprayningar i munhålan.

    Så ser det ut och jag tänker uppdatera denna tråd löpande ett par gånger varje vecka. Och ni och alla andra som slutat alternativt kommer sluta kommer få uppdaterat här hur bra eller dåligt respektive hjälpmedel fungerar. :-)

    #76521
    Lalle
    Medlem

    Jag har använt endast 21mg plåster och känner att abstinensen i alla fall går att hålla i schack.

    Första dagarna var jäkligt dryga och man inser att man nog fått i sig en hel del nikotin per dygn…

    Planen för mig är 21mg/24h i 4 veckor, 14mg i 2 veckor och 7mg 1-2 veckor.

    Det är rätt skönt att ha en utstakad plan för att undvika överraskningar.

    Abstinensen kommer och går men helt klart blir det mer uthärdligt med plåster.

    Glömde det en dag och märkte ingen skillnad men fortsatte dagen efter.

    Misstänker att det slår till rätt hårt om man känner ”Äh det går bra ändå så jag skiter i plåstren…”.

    Jag tror på att ha en plan och HÅLLA DEN.

    Lycka till!!!

    #76522
    Oskarviking
    Medlem

    Slutade själv cold turkey för 3 månader sedan,tänk bara på att efter 72 timmar är allt bara hjärnspöken,ge inte upp,håll ut,det är värt det… :P

    #76523
    lufttork
    Medlem

    Andra dagen. Tog mig en promenad i morse och kände mig mer eller mindre på fyllan. Allt var så disigt och jag skulle knappast märka om en buss var på väg att köra på mig.

    Känner inget behov av att ha något under läppen, det är nikotinet jag alltid varit ute efter tydligen.

    Plåstret fungerar inte alls. Morgon abstinensen är väl ungefär detsamma som då jag snusade. Trots det ska jag fortsätta med dessa bara för att.

    Sugtabletterna fungerar kanon bra. Man får inte den där brännande känslan i halsen som man får med tuggummi, inte heller hicka. Har tagit två sånna idag!

    Sprayen fungerar bra, förutom att den är otroligt stark och brännande för halsen om man tar mer än 1 dusch inom ett par minuter. Bästa humana resultat nås vid 1 dusch, vänta 15 minuter, 1 dusch, vänta 15 min. Har sammanlagt tagit kanske 4-5 duschar idag.

    Summering av de första 48 timmarna: Bra! Godis dämpar abstinensen. Jag har alltid inbillat mig att man får i sig 1mg nikotin per prilla, dvs i mitt fall 20 mg/dygn. Jag får i mig 30 mg nikotin genom dessa hjälpmedel och känner att jag vill ha mer.

    Någon som kan bekräfta detta att man får i sig bara cirka 1 mg nikotin per snus?

    #76524
    lufttork
    Medlem

    Tredje dagen passerad!

    Är arbetslös och sitter i en knepig ekonomisk sits just nu, så det gör det inte enklare. I natt vaknade jag precis som alla andra nätter sen jag slutade, vid halv tre. Somnade om och vaknade exakt 07.30 i vanlig ordning. På det har jag tagit en tupplur på 1 timme runt 12.00 och 1 timme vid 16.00. Jäklar vad nikotinmonstret tröttar ut mig!

    När jag vaknade efter sista tuppluren skakade jag rent ut sagt. Hade världens ”morgon abstinens”. Låg som på rygg och skulle resa på mig till sittläge. Båda mina bröstmuskler darrade. Dock gick det snabbt över på mindre än 30 min.

    Tog en dusch och tänkte byta ut nikotinplåstret, men sedan hamnade jag i tankebanan; ”fan det känns ju ändå inget så varför ha på mig skiten!?” – men jag ändrade mig. Bättre att ha på sig plåstret än att kasta dom.

    I övrigt vill jag göra slut på den där sprayen. Tycker det är jätte svårt att kontrollera hur många gånger jag använt den i nedtrappningsyfte. Är det 4 eller 5, eller möjligen 7 gånger. Mycket enklare att hålla räkningen med sugtabletter.

    Tillsist kommer tankarna titt som tätt på snus i situationer jag har långtråkigt. Men jag anser då att det är bättre att ta sprayen än att låta staten utnyttja en svag individ som mig till att köpa en dosa snus. För det är just de dom gör – dom har i alla år utnyttjat oss. De höger och höjer den där skatten. För vi kan inte göra som vi skulle gjort på andra varor vi konsumerar – bojkotta. Så enkelt är det inte. Därför anser jag att de utnyttjar de svaga – oss. Och det går jag inte med på. SÅ NEJ, INGET SNUS!

    #76525
    lufttork
    Medlem

    Här sitter jag och pratar med mig själv! 😯

    Någon annan här som haft ett extremt behov av att sova när ni slutat med snuset?

    Själv sover jag hela natten, plus ca 2 timmar på förmiddagen och 1-2 timmar på eftermiddagen.

    #76526
    Fyrkanten
    Medlem

    jag sov mer i början när jag slutade att snusa. bra kämpat. känns som du kanske tänker lite för mycket. det handlar egentligen bara om att slå ihjäl så mycket tid som möjligt. ju längre tiden går, desto lättare. kan du sova bort tiden, i början är det bra. du börjar komma till brytpunkten nu. ett dygn eller så till så vänder det och blir lättare.

    kämpa på

    #76527
    lufttork
    Medlem

    Börjar kännas bättre nu faktiskt med sömnen. Igår var första dagen jag unnade mig endast en tupplur och idag ska jag försöka avstå alla lurar under dagen till förmån för saker som är nyttigt för kroppen, t.ex. promenad.

    #76528
    lufttork
    Medlem

    Fem dagar!

    Igår rev jag bort plåstret och bestämde mig för: inget mer plåster! Lämnar kvar 8 plåster i asken som jag tänker kasta eller ge bort till bättre behövande.

    Anledning? tja. Efter att ha läst runt lite här på forumet så finns det många som slutat cold turkey, vilka förmodligen lider tusen gånger mer än mig som fuskar med plåster och sugtabletter. Så nu kör jag enbart med sugtabletter 4 Mg.

    I övrigt har jag fått ett flertalet reflexer på att gå och hämta snusdosan. T.ex. efter maten kommer tanken upp ”var ligger snusdosan?”. Bort med tankarna… bort med dom! =(

    #76529
    lufttork
    Medlem

    På den sjunde dagen kom jävulen på besök.

    Som sagt: försöker hålla mig till en sugtablett var 3e timme. Tydligen får jag i mig för lite nikotin – nu har nikotinmonstret hoppat på mig och jag fightas så jag blir helt slut.

    Monstret säger: GÅ OCH KÖP EN FÖRBANNADE JÄVLA SNUSDOS-JÄVEL, NU NU NU!! Du måste ha en snus under läppen! MATA MIG annars ska du få se på jävulskap!

    Jag försöker mota bort honom – han får inte mer än 4 Mg var tredje timme. Monstret vill ha 15 Mg – dubbel snus per TIMME =( =(

    Hjälp mig, känner mig svag just nu =( =(

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 28 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.