Första dagen! :)

Välkommen! Forum Dagbok Första dagen! :)

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 201 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #73172
    kicka
    Medlem

    :DFörsta dagen utan snus…igen. Förutom morgonsnusen så har jag inte saknat de ett dugg, det har gått jättebra! Visste att jag skulle bli snussugen på morgonen, men jävlades lite med mig själv. La snusdosan på nattduksbordet, det kanske låg 6-7st i den, och sen så hällde jag i vatten i dosan. Usch va äckligt det såg ut när jag öppnade dosan i morse. :P

    Men denna gången är jag mer peppad än tidigare gånger. Jag har läst en hjälp-bok som hjälpte mig förstå varför man känner som man gör när man försöker sluta röka/snusa. Boken heter ”Äntligen icke-rökare” och är skriver av Allen Carr.

    Dom andra gångerna som jag försökt sluta har jag tänkt helt fel. Man har ju hört att dom 3 första veckorna är hemska och att man måste plåga sig för att klara det.

    Men boken säger att jag är en drogmissbrukare och att jag måste driva ur giftet ur kroppen och göra mig fri från mitt nikotinmonster. :)

    Jag skulle vilja tipsa om boken för dom som har försökt sluta med nikotinetoch misslyckats, eller lyckats. Den öppnar ögonen. Tror den kostar 60-70kr eller så hyr man den helt gratis på bibblan :)

    Men jag hoppas att jag fortsätter vara positiv o fixar det denna gången, för jag börjar bli trött på mig själv ;P

    #77589
    nybrocorner
    Medlem

    Lycka till kompis… skönt du också e på banan… ja den boken läste jag förra veckan… bra.. mkt bra,,,

    Lycka till

    #77590
    kicka
    Medlem

    Tack så mycket. :)

    Känner mig positiv idag också men oj så trött jag är. Det känns som om jag inte sovit någonting, men det brukar vända om ca en vecka har jag för mig.

    #77591
    nybrocorner
    Medlem

    För mig var hela första veckan som ett smärre helvete, där de fem första dagarna var odrägliga… det är den tunneln man skal genom…

    #77592
    kicka
    Medlem

    För mig brukar det vara den tredje veckan som är värst på nåt konstigt sätt. Det är då tomheten brukar dyka upp.

    Hur länge har du varit utan snus?

    #77593
    nybrocorner
    Medlem

    Jag går mot tredje veckan på onsdag…

    #77594

    Grattis till ett bra beslut!

    Tröttheten kommer av att blodsockerhalten kommer i obalans när du slutar snusa. Nikotin stimulerar levern att omvandla glykogen till glukos så blodsockret ökar. Normalt sköts blodsockerbalansen av hormonerna insulin och glukagon, Nikotin blir en tredje faktor i den ekvationen.

    Jag har precis börjat min andra vecka och får fortfarande dessa sömntoppar, då jag kan somna i princip stående. Det går över när nikotinet är ur ekvationen och kroppens naturliga hormoner sköter butiken

    #77595
    kicka
    Medlem

    Jag har nog tyckt att den tredje veckan har varit värst för att många säger att den är värst. Låter man bli att tänka på snuset och försöker intala sig själv att det inte finns något som heter abstinens så ska man nog klara av det…hoppas jag :)

    Jag fastnade för en sak som jag läste i boken, en självklar sak som jag inte hade tänkt på. Nikotin är en drog, vilket gör mig till drogmissbrukare, och just det ordet skrämmer mig.

    #77596
    kicka
    Medlem

    cumulusnimbus: Det hade jag ingen aning om. Skönt att veta orsaken till sömnproblemen. Kan det vara därför man känner sig lite snurrig ibland då?

    Jobbigt att näst intill somna ståendes, då är det illa. :) Men hur lång tid tror ni att det tar för kroppen att återhämta sig från nikotinen?

    #77597
    kicka
    Medlem

    Det har snart gått tre dagar sen jag tog min sista snus. Och det har gått strålande. Jag har försökt lägga av kanske 7-8 gånger, lyckats som längst i tre veckor. Alla dom andra gångerna jag försökt sluta så har jag klättrat på väggarna efter bara nån timma. Men denna gången( än så länge) så har jag inte känt någon gång att jag MÅSTE ha snus, vilket är lite lustig…men skönt. :) Jag känner mig lugn

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 201 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.