Fjorton veckor, 3,5 månader

Välkommen! Forum Dagbok Fjorton veckor, 3,5 månader

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #68176
    henkeohenke
    Keymaster

    … och lite till. Det känns väldigt bra. Har gått ner något kilo men ligger fortfarande plus några kilon sedan jag slutade snusa. Försöker hålla koll på kaloriintaget. Eller snarare begränsa kaloriintaget. Koll har jag redan.

    Känner inga speciella abstinensbesvär men jag är lite rastlös när jag inte jobbar. Är förmodligen ett behov som kan stillas med mat eller alkohol, vilka både är ganska dåliga alternativ, men ack så lockande.

    Det är rätt märkligt egentligen att det verkligen inte finns på kartan att börja snusa igen. Även på fyllan är det en mycket bestämd åsikt. Inte en cigarett och inget snus. Inget nikotin helt enkelt. Förstår inte att jag inte slutade tidigare. Känns lite dumt att fundera på alla tusentals dosor snus som passerat under ett antal års extensivt snusande. Men bättre sent än aldrig!

    #73773
    Victory
    Medlem

    Sjukt bra jobbat!!! :-)

    Du verkar vara bestämd och motiverad..det enda som behövs ihop med lite envishet och vilja för att lyckas!

    Jag fick helt plötsligt bara en fix idé att jag skulle sluta, inget jag planerade precis.

    När jag slutade och fick en rejäl kalldusch och chock över hur vidrigt jobbigt det var, insåg jag hur sjukt starkt nikotinberoende jag var! Kände i takt med den eskalerande aggressiviteten/irritationen och abstinensen att jag ville att det giftet skulle ut snabbast möjligast ur min kropp och för gott!

    Har nu varit nikotinfri sedan 5 v på söndag.

    Håller med om att det inte finns på kartan att börja snusa igen. Eftersom att sluta snusa var bland det värsta jag gått igenom vore det otroligt idiotiskt att börja igen för jag tror inte jag skulle klara av att gå igenom de första veckorna igen.

    Jag kan känna då och då en tomhet och en lättare nedstämhet och att jag är mer emotionell och lättirriterad. Vet att detta är förknippat till snusstoppet och räknar med att det kan ta tid för kroppen och hjärnan att anpassa sig till det nikotinfria.

    Men nikotinfritt blire…för livet :D

    #73774
    henkeohenke
    Keymaster

    Ja, det händer ju nog rätt mycket med kemin i hjärnan också. Men det blir ju återställt förr eller senare. Schysst att du är så bestämd i ditt slut, tror det är bland det viktigaste för att lyckas, ens egen inställning!

    #73775
    Walter
    Medlem

    henkeohenke: är det du som var med i artikeln på aftonbladet om att sluta snusa? läste att denna sajten gjordes av honom iallafall

    mycket starkt jbbat iallafall!

    SJälv är jag snusfri sen några månader, kan fortfarande känna en tomhet efter snuset på något vis men merparten av tiden tänker jag inte på det. känns bra!

    #73776
    henkeohenke
    Keymaster

    Walter: Ja, det stämmer bra. Det var så klart en sporre för mig att fortsätta i samma anda! Vilket jag gör :-)

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.