Fjärde gången gillt

Välkommen! Forum Dagbok Fjärde gången gillt

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 14 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #88661
    EH
    Medlem

    Jag är inne på dag fem av snusfriheten. Fest-snusat sen jag var i övre tonåren och sen heltid sen 20-årsåldern någon gång. Nu är jag 31 och jag gör det här främst för att jag och min man vill försöka bli med barn så småningom. Beslutade för några veckor sedan att den här tidpunkten funkade bäst de kommande sex månaderna, främst på grund av att det är en lugn period på jobbet. Har snusat portion, 1-1.5 dosa per dag.

    Har slutat snusa tre gånger förrut, kan kännas hopplöst men samtidigt lärde jag mig något viktigt varje gång. Jag vet nu att det bara är att glömma att jag kan fest-snusa eller fest-röka plus att nikotin-hjälpmedel inte är något för mig. Jag kör cold-turkey denna gång.

    Så nu har jag tagit mig igenom 4 dagar, inne på dag 5 idag. Slutade i lördags och var ledig i måndags så hade 3 dagar på mig att må skit i fred innan jag behöver utsätta kollegor för det. Reagerade väldigt annorlunda mot för hur jag minns det från tidigare gånger. Trodde jag skulle bli arg och rastlös, istället blev jag trött och ledsen. Vet inte hur många gånger jag gråtit i helgen över ingenting. Först på fredagen när jag skulle somna, fy fan för att lägga ut den där sista snusen och veta att jag inte skulle få ta en på morgonen dagen efter, det var så jävla jobbigt. Och sen att vakna och inte få ta snusen…. Ja jag är väldigt glad att det är gjort. De första fyra dagarna har varit en blanding av att pepp för att bli kvitt beroendet och rensa ut skiten ur kroppen, sorg/depp för att jag inte längre får ha min tröst snusen och abstinens. Jag är helt ärligt chockad över hur mycket abstinensen har påverkat mig, vad är det skit vi stoppar i oss som kan påverka en så här pass mycket? Som sagt har jag varit trött, arg/irriterad till och från, ledsen, svårt att sova, ”dimmig” i huvudet är det bäst sättet jag kan förklara det på, seg i kroppen, dålig koordination (gick in i en dörrpost igår), svettig, spänd i huvudet, ont i muskler osv osv. Försökte spela volleyboll i helgen men min koordination var helt off, kroppen gjorde inte som huvudet ville. Det har blivit ett uppvaknande om vad fan jag har stoppat i mig som kan påverka mig så här.

    Har alltid haft svårt att hitta bra argument för att sluta snusa, finns inte lika mycket fakta gällande nackdelarna med snusning som det gör med rökning. Pengarna har helt ärligt inte varit ett problem för mig, det är värt varenda jävla krona, så mycket har jag tyckt om min snus. Att slippa ta den här skiten den dag vi (eventuellt) lyckas bli gravida har varit det första som funkat för mig som motivation på lång tid. Men nu när jag gått igenom det här känns det som att mina ögon har öppnats, vad har det gjort med min kropp som gör att jag inte kan tänka??

    Nu sitter jag på jobbet och har dåligt samvete över hur seg i huvudet och hur oproduktiv jag är. Trodde det värsta skulle vara över nu men jag känner mig jätte-dimmig fortfarande. Har onico men försöker att bara använda i krisfall. Öppnade dosa två igår eftermiddag så tänker att det inte är så farligt.
    Ojoj vad jag skriver. Wish me luck!

    #88670
    EH
    Medlem

    Förbannat jävla dryg dag idag. Som att det sitter någon på axeln som hela dagen sager: ge mig en snus då, ge mig en snus då, ge mig en snus då. All energi går åt till att saga NEJ, och sen glömmer man bort I några få sekunder och hjärnan hinner visualisera att man petar in prilla, sen kommer man på att det inte stammer och så känns det så jävla jobbigt. Men helvete heller att jag tanker gå igenom det här igen, så det får fortsätta vara drygt. Jobbigt bara när det är så svårt att tänka och få något gjort på jobbet. Försöker så gott jag kan men hjärnan går på ca 20% kapacitet känns det som. Gaaah, snart är dag 6 avklarad.

    #88671
    Perseus
    Medlem

    Det kommer lugna sig om ett tag, begäret alltså. Lite andrum. Återgå till det mer normala. Sedan jobbigt igen runt dag 30-40.
    Men först nuet. Timme för timme, dag för dag.
    Motion hjälper. Bra mat och regelbundet. Tillräckligt med sömn. Slarvar med med de 3 blir kampen hårdare!

    Det enda jag ångrar är att jag inte slutade tidigare.

    #88677
    cheaptrick
    Medlem

    Heja dig!

    Den 27.6 har jag satt som min slutdag. Har försökt sluta fyra gånger innan och jag vet att detta är något av det tuffaste man kan gå igenom. Höll upp i 150 dagar senaste gången. Väldigt märkligt att jag började igen, man vi fick barn och tja, jag tror jag manipulerade mig själv och min fru i att det nog var bäst att börja igen, för husfridens skull… Ynkligt.

    Men stå på dig så gör vi sällskap i denna resan @EH ! Och jag minns, och känner även denna gång, att det är en mycket spännande resa man ger sig ut på. Att våga släppa relingen och hoppa i.

    Och kul att se att du är kvar här @Perseus ! Vi slutade ungefär samtidigt 2013 och jag fick så fin stöttning av dig. Guld värd. Synd att jag hoppade av bara…

    #88679
    Perseus
    Medlem

    Cheaptrick, ja efter dryga 6 månaders frånvaro kom jag av ngn anledning på att besöka forum igen. Fråga mig inte varför, intuition? 😉

    Tråkigt att det inte gick vägen. Men det bästa är att man kan sluta när som helst egentligen så valet att välja ett giftfritt liv behöver man inte vänta på. Som cumulusnimbus skulle uttryckt det. Spotta ut, skölj munnen och stoppa aldrig in snus igen. Klart 🙂
    Det viktiga är att man har inställningen att man slutat. Inte håller upp. Att hålla upp är ngt helt annat. Tänker man så har man redan slagit in en kil innan man stängt dörren.

    #88690
    EH
    Medlem

    Tack för pepp perseus och cheaptrick, och lycka till Cheaptrick! Kommer gå galant!

    Idag är dag 10, jag tycker att det går bättre med abstinensen, dvs koordination, allmänt kropp-mående, huvudvärk, trötthet, yrsel osv, men nu är det andra saker som börjar bli mer jobbiga istället. Känner mig nedstämt och deppig samt sömnen har inte riktigt gett mig sig heller. Vaknar flera gånger på nätterna och tror att det är dags att kliva upp.
    Helgen har växlat mellan rastlöshet och trötthet. Passade på att städa toaletten, dammsuga, tvätta och torka utemöblerna när jag var så snus-sugen och rastlös att jag inte visste vad jag skulle ta vägen. Igårkväll var tvärtom jag orkade knappt laga mat, var så less på allt bara.

    Jaja, jag kämpar på. Snart tvåsiffrigt.

    #88691
    Perseus
    Medlem

    Du har passerat det värsta. Snart lite andrum sen en prövning till…

    #88715
    EH
    Medlem

    Dag 13, två veckor efter idag. Det är väldigt mycket upp och ner som sagt, trodde jag kommit förbi det värsta men sen kom en dag igår som var så jävla värdelös igen. Gud jag ville så gärna bara peta in en jävel så det blir någon lugn och ro i kroppen. Samtidigt är jag helt inställd på att inte ta en snus, så det blir bara kaos. Mådde så värdelöst att jag fundera på att inte ens gå till jobbet idag, men det gjorde jag ändå. Tror jag sov min första natt utan att vakna med ett ryck efter ca en timme och tro att det var dags att kliva upp. Får se hur det går, kanske tar en halvdag om det fortsätter vara lika jobbigt idag.

    Ni som slutat, kan ni berätta vilka de största vinsterna med att sluta varit för er? Och när märkte ni en markant skillnad i sluta-snusa-ångesten? Jag är som sagt på dag 13 och just nu känns det lite hopplöst. Trött, ledsen och tjock känner jag mig, har ätit allt mellan himmel och jord den här veckan, åt chockladkex till frukost igår, inte bra men jag kunde inte hejda mig.

    Tack och hej.

    #88716
    mumintrollet
    Medlem

    Det finns endast vinster med att sluta. OM jag trots allt skulle behöva räkna upp den kanske allra största så blir det:
    Insomningen + sömnkvaliteten, jag är en helt annnan människa numera, utvilad och pigg på ett sätt jag hade glömt bort existerade.
    Du har inget att oroa dig för, stå ut nu bara. Det blir lite lättare hela tiden även om det böljar fram och tillbaka. Kring 50-60 började jag få mina första euforivågor och det blev märkbart lättare, efter 90-100 började det släppa ordentligt. Jag vet det kan kännas som en hel evighet var du befinner dig nu, men timme för timme och dag för dag så är du närmare målet.
    Det viktigaste är att inte bli lamslagen fast det ibland känns som man tar ett steg tillbaka eller trampar vatten.

    Kriga på, du klarar detta!

    #88721
    Perseus
    Medlem

    Säger samma sak här. Insomning och sömnkvaliten blev avsevärt mkt bättre. Mindre snarkningar också.
    Mindre dubbelslag på hjärtat, inga magkatarrer mer och allmän bättre mag- och tarmstatus.
    Smaksinnet har förbättrats men kanske mest luktsinnet.
    Plånboken, som en rejäl lönehöjning, skattefritt.

    Sedan är ju känslan av frihet ngt jag uppskattar. Tidigare planerade man dagen efer snuset. Tänk efter.
    Rätt skönt att slippa ha koll på dosan, vända tillbaka hemåt för att man glömt dosan osv. Åka till macken eller affären för att handla snus.

    Efter 100 dagar är det i princip bara att lägga fler dagar bakom sig.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 14 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.