Färdigsnusat

Välkommen! Forum Dagbok Färdigsnusat

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 137 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #84480
  Booka
  Medlem

  Jag är snart 39 år, snusat i ca 20 av dem och rökt några år innan dess (slutade röka genom att börja snusa)

  På kvällen den 27 feb innan jag gick och lade mig så slutade jag helt oplanerat att snusa. Jag hade haft ont i tandköttet ganska länge och tittade efter lite mer noggrant på kvällen den 27 februari. Ingen rolig syn, mycket tänder och lite tandkött, inte alls som på skräckbilder man ser på nätet, men ändå tillräckligt för mig att börja tänka på tandlossning vid 40 osv. Nu var det fan dags!

  Jag har provat att sluta snusa två gånger tidigare, båda gångerna har jag inom en månad belönat mig själv med att feströka, hela livet blir ganska snabbt en fest efter det. Två månader senare förklarar sambon för mig att jag röker på heltid och då går jag tillbaka till snuset, för jag vill ju inte röka…

  Den 28 februari, min första snusfria dag, började sådär. Min son 2.5 år vaknade kl 0600, min sambo började jobba kl 07 och min dotter snart 6 år hade feber. Jag försökte i 2 timmar efter jag blivit väckt, men klockan 08 så började jag snusa igen… Jag var givetvis besviken på min urusla karaktär, det var ju dags att sluta nu, jag måste ju. Men jag gav inte upp och detta blev inte en sådan där ”jag misslyckades sluta snusa idag igen” dag, när man bara gottar sig i sin egen misär och otillräcklighet. Jag fortsatte vara fokuserad, tänkte på mina tänder och mitt tandkött hela dagen (försökte mentalt övertyga mig själv om att jag kommer att få tandlossning inom kort om jag inte slutar), stoppade in en portionssnus istället för två. Började planera inför morgondagen, när jag VERKLIGEN skulle sluta snusa!

  Sambon började jobba kl 07 även söndagen den 1 mars, men jag hade lånat ut dottern (som kände sig bättre) till mina föräldrar, så det var bara jag och lilleman. Bättre förutsättningar än dagen innan, mindre ”irritationsmoment” (eh jag vet, så får man ju egentligen inte kalla sina barn, tror dock dagen man bestämt sig för att sluta snusa är undantagen 🙂 förlåt gumman, du skall få en häst om jag blir rik)

  Jag var så fokuserad och bestämd att dag 1 och 2 passerade ganska enkelt, klart det var jobbigt, men jag var väl förberedd. Dag 3 däremot var ett rent helvete, kunde inte koncentrera mig på jobbet, kunde knappt läsa, all text bara flöt ihop. Obeskrivligt trött och magen var helt havererad pga av allt jävla V6-tuggummi som jag stoppat i mig under dag 2. Jag gick och lade mig kl 18 dag 3 och sov till morgonen efter.

  Efter dag 3 blev allting lättare, jag känner fortfarande stor saknad efter något under min läpp, men det känns som det bara blir bättre och bättre, enklare och enklare. Idag är det dag 10 utan snus och jag är mer motiverad än vad jag varit någon gång tidigare. Denna gången skall det fan gå!

  Jag har läst en hel del på slutasnusa ända sedan dag 1, fått mycket hjälp härifrån. Anledningen att jag själv skriver här nu är väl för att sätta lite extra press på mig själv, man vill ju inte vara den som misslyckas, som bara slutar svara, som blir en snusare igen. Eller det där blev nog fel, snusare är man nog alltid, precis som alkoholist, det gäller bara att vara en ”nykter” snusare.

  Kör hårt och lycka till!

  #84482
  nikotinils
  Medlem

  Hej Booka!
  Känner igen mig i mycket av det du skriver. Är dryga 40 och har snusat hela mitt vuxna liv. Har slutat och hållit upp som längst ett halvår, men då hade jag blivit heltidsrökare istället! Den här gången känner jag att jag kommer att klara det, inte minst tack vare detta forum. När du känner dig uppgiven, gå in och peppa någon annan och få lite stöd tillbaka!
  Vi tror på dig!

  #84484
  Rectrix
  Medlem

  Kämpa på Booka!
  Det blir bättre för var dag som går!

  #84485

  Med det förhållningssättet är du redan halvt klar Booka! Att sluta snusa är så mycket en mental grej, minsta lilla glipa eller plan B så lever man farligt. Om man bestämmer sig och sen inte glömmer vad man bestämt, så är det i stort klart sen. Och pappa kan för snuspengarna som blir över faktiskt spara ihop till en häst till lilla gumman snabbare än man tror…

  Lycka till!

  #84486
  Mootee
  Medlem

  Känner också igen mig i mycket av vad du skriver, slutade också helt oplanerat från den ena dagen till den andra den här gången och det har gått över förväntan. Har varit snusfri i drygt sjuttio dagar nu och redan 3500 kr som jag inte lagt på snus! En jätteviktig drivkraft för mig är att jag per automatik är en förebild för mina barn och jag vägrar föra det här skitberoendet vidare till dem. Att snusa är ju i praktiken att säga att det är ok att de också gör det.

  #84487
  Booka
  Medlem

  Tack för allt stöd, det värmer och behövs! Ni är förebilder allihop. Blir särskilt imponerad av cumulusnimbus, snusfri 989 dagar och peppar fortfarande folk! Jag hoppas att jag också kommer att göra det om 2-3 år!

  Känns bättre idag, var riktigt jobbigt igår. Dagis var stängt och jag var hemma med barnen. Snussuget var nästan på samma nivå som dag 2, det har väl något att göra med att de normala dagsrutinerna ändras. Enormt lättirriterad och trött hela dagen. Dag 4-10 attackerade snussuget i jämna/ojämna intervaller och det var jättejobbigt en (kort) stund och sedan gick det över, men igår var det mer eller mindre jobbigt hela tiden, svårt att beskriva.

  Det är en jobbig tid nu, men jag är ändå inte så orolig att jag skall ta en prilla. Det jag är orolig för är (som jag läst i några andra trådar) när allt börjar kännas bra, när man inte tänker på snus en gång i minuten. När man släpper på garden och tror att man klarat det. Jag är ganska säker på att cigaretter är min väg tillbaka in i skiten (eftersom det har varit så 2 ggr tidigare), så det är dem jag först och främst måste undvika. Som tur är så är det inte så många i min närhet som röker och jag har slutat springa på krogen, så förutsättningarna är bra! Det skall gå denna gången!

  Kämpa på allihop!

  #84489
  nikotinils
  Medlem

  Booka, bra att du sa det där med cigaretter! Ska på en stor fest med jobbet imorgon och har redan tänkt att jag kan väl unna mig att feströka lite nu när jag varit så duktigt och slutat snusa. Bra att du påminde mig om att då är risken stor för att jag börjar snusa igen…. Jag får satsa på alkohol och sex istället!
  Jobba på mina vänner!

  #84494
  Booka
  Medlem

  Nej, stay away from the light(er) @nikotinils
  Kommer ihåg förra gången jag slutade snusa, när tanten kört och tränat så letade jag igenom askfatet efter hyfsat långa fimpar att röka… Misär, aldrig igen…

  #84507
  nikotinils
  Medlem

  Tack för stödet Booka! Höll mig från feströkande trots att tillfälle gavs. Tackade också nej till flera som ville bjuda på snus. Trots duktigt bakfylla kände jag mig stolt och glad att jag stått emot nikotin på festen!
  Kämpa på!

  #84510
  57an
  Medlem

  Nu är det tufft: andra dygnet helt nikotinfri efter drygt 40 års snusande. Hallucinerar. Har dessutom ett jobb där folk springer och frågar saker och ting. Har köpt en ”Quitt” med tobakssmak, men inte f-n går det att jämföra med Ettan. Puh!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 137 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.