Ett halvår utan snus – Känner inte igen mig själv

Välkommen! Forum Dagbok Ett halvår utan snus – Känner inte igen mig själv

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #88030
    Gass91
    Medlem

    Hej alla!

    Det har nu gått drygt ett halvår sedan jag slutade snusa. 7 månader för att vara exakt.
    De tre första månaderna var väldigt jobbiga, sedan började det psykiska släppa och tanken på snus.

    Perioden efter dvs, de senaste 4 månaderna har jag upplevt ett annorlunda jag. Anser mig inte vara lika glad längre. Känner mig tom, men inte deppig. Kan det vara så att hjärnan håller på att reglera dopaminaktiviteten i min hjärna fortfarande?

    Snusade i 6 år och i perioder snusade jag xtra stark portion kan tilläggas. Slutade också tvärt nu i somras utan nedtrappning.

    Är det någon som jag känner igen sig i detta? Kan det ta ett par år innan hjärnan normaliseras med glädjeämnen osv? Eller tror ni att det är något annat som spökar?

    Må bäst!
    /Gass

    • Detta ämne redigerades för 8 år, 2 månader sedan av Gass91.
    #88043
    irenpanik
    Medlem

    Vet inte utifrån egna erfarenheter, men det låter länge! Har du provat t ex Rosenrot? Naturläkemedel med bevisad effekt, gör att man blir piggare och gladare, och skonsamt för kroppen.
    Eller så kanske man behöver hitta något annat (bättre) i vardagen som ger ”kickar”? T ex träning eller annan meningsfull hobby om man saknar det i nuläget. Eller så kanske du är eller har varit på väg att gå in i väggen?
    Läste nyligen en varning om att inte gå till jobbet sjuk, för då blir pressen i förhållande till arbetsbörda mycket större och kan leda till depression (eller att man går in i väggen, tolkade jag det som). Om man måste jobba och leva sitt liv som vanligt när man slutar snusa tänker jag att det blir ungefär samma effekt, under en längre tid. Man får kämpa mer för att klara göra lika mycket som innan. Eftersom det är under så lång tid kanske det faktiskt finns risk för utbrändhet till slut om man inte tillåter sig sänka kraven på sig själv?

    Spånar bara, det är ju bara du som känner dig själv bra nog för att ha en sportslig chans att kunna lista ut anledningen.

    #88143
    Sorgen
    Medlem

    Det finns många kosttillskott, mat och aktiviteter man kan prova för att bli gladare. Det kan vara så att snustrollet (ditt ego, motstatsen till ditt högre jag) Utmanar dig och din motivation du byggt upp. Ett sista livsryck från trollet för att få dig att falla dit igen.

    #88149
    Chris86
    Medlem

    Hej,

    Jag känner samma sak. Har varit utan snus sedan november och det går fin fint, förutom då detaljen att jag inte är mig själv. Jag är fortfarande ledsnare och blir snabbare arg. Tycker verkligen det borde gå ner nu men det är oförändrat senaste 40 dagarna. Börjar bli så sjukt trött på att vara nere och att jag har humörsvängningar.

    Vet inte vad man ska göra åt det dock. 🙁

    #88163
    irenpanik
    Medlem

    Glöm inte bort att ”ta tag i” saken även om det känns jobbigt. Att man planerar in aktiviteter som man kan uppleva trevliga med jämna mellanrum (kanske pyssla med någon rolig sport eller motionsform? spelkvällar med kompisar? lyssna på ”feelgood”-musik? osv) och framförallt att ta sig i kragen och planera vad ni själva kan tänkas uppleva som roligt eller att man åtminstone får någon slags kick av det.

    Även om man inte kan styra allt, och särskilt ibland då kemin och fysiken är emot en, så tror jag det är lätt att fastna onödigt länge om man inte själv tar tag i saker och ting.
    Annat man kan fundera över är väl ens vanor, får man i sig nog med näring? För mycket socker? Regelbunden sömn? Kan det finnas obearbetade grejer som spökar som man tryckte undan bättre när man slutade? Osv.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.