Enorma abstinensbesvär – Någon annan?

Välkommen! Forum Dagbok Enorma abstinensbesvär – Någon annan?

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #87497
    durazo
    Medlem

    Tjena,
    jag har seriösa problem. Just nu när jag skriver detta är jag inne på min 73e timme utan snus. Har snusat i 18 år och på slutet var det mer regel än undantag att det kunde gå åt uppåt 2 dosor på en dag.

    Har funderat ganska länge på att jag borde sluta. Jag är just nu ledig 6 veckor då jag är mellan arbeten och tänkte att nu, nu tar jag chansen att sluta helt. Inga hjälpmedel, inga nikotintuggummin utan rakt av cold turkey. Sagt och gjort. I måndags morse spottade jag ut den sista snusen.

    Men vilken enorm abstinens och det är här jag måste höra om någon annan upplevt samma. Första dagen gick helt ok, lite tankspridd, kliande i benen, allmänt sug bara efter en snus. Men under tisdagen var när det slog till ordentligt. Framåt tisdag eftermiddag fick jag rakt av influensakänsla i hela kroppen, brutala kallsvettningar och huvudvärk. Bytte sängkläder 3 gånger under natten till onsdag och precis samma inatt. Jag har ont i hela kroppen, halsen svider, jag har ingen aptit och dessa svettningar.

    Är det någon annan som upplevt detta och när går det över för just nu så kan jag bara vara hemma och jag börjar klättra på väggarna snart.

    #87498
    mumintrollet
    Medlem

    Grattis till ett bra beslut!

    Det du beskriver är helt normalt. Man får en rejäl läxa första dagarna som belöning för giftet man frivilligt stoppat i sig. Goda nyheten är att värre än vad du känner just nu kommer det inte att bli, tvärtom kommer den värsta abstinensen att sakta sakta börja släppa ikväll eller i morgon.

    Kriga på!

    #87499
    mumintrollet
    Medlem

    läxa? uppläxning var nog det jag menade 🙂
    Hursomhelst, när nikotinet är ur kroppen så börjar de värsta fysiska besvären ge med sig.

    #87500
    durazo
    Medlem

    Helt klart en väckarklocka. Om det är såhär när man inte längre låter kroppen få snus så lär det ju inte varit speciellt hälsosamt medans heller. Ngt som är bra med att må såhär just nu är att jag är 100% säker på att jag kommer snusa igen. Inte det minsta sugen för de senaste dygnen har varit ett rent helvete.

    Tack, någon dag till alltså. Bara bita ihop. Karaktärsbyggande detta.

    #87501
    PalleKuling
    Medlem

    Hade liknande besvär i början av den här veckan, sov jävligt dåligt och tänkte på snus varannan minut. Men redan nu känns det mycket bättre!
    Det är inte en enkel kamp vi kämpar, men vi ska vinna över snusjäveln!

    #87510

    Jag hade problem med svår depression när jag slutade snusa förr, mer än ett år sedan. Därför var jag helt enkelt tvungen att tänka ut något nytt. Jag fick bukt med depressionen genom att använda nikotinplåster, vilket beror på att nikotin tillförs konstant. Sonnic, spray och tuggummi får jag bara nikotinsug av. Jag är inne på nivå 2 nicotinelle, 14 mg, och har sug 3 minuter per dag.

    #87513
    durazo
    Medlem

    Tack för att ni delar med er.
    Inatt sov jag riktigt bra och känner att det har gått över till en psykisk utmaning nu men dessa dagar jag nu har gått igenom vill jag inte gå igenom igen. Det psykiska vet jag med mig att jag kan klara. Är för envis och extremt motiverad så inget ska ta över nu.

    Ser redan nu framför mig hur jag i framtiden kommer tänka tillbaka på hur märkligt det var att jag tillät snuset att styra som det helt klart har gjort även om jag just nu, inte förstått vidden av det.

    Kämpa på alla. Det kommer gå galant!

    #87521
    VanQuijote
    Medlem

    Grattis durazo! Du har nu (mer eller mindre) passerat det fysiska stadiet, bra jobbat! Nu gäller det att vara beredd på snusmonstrets attacker framöver. Slipad argumentation i stil med ”nu har du visat att du kan, så nu kan du ta en snus…” eller ”vad ska det här vara bra för, ta en snus så blir allt som vanligt…”. Håll ut!

    #87523
    durazo
    Medlem

    Tack Quijote.
    Har tänkt kring hur de situationerna ska hanteras. Mitt första beslut har varit att jag ska försöka undvika platser/situationer som är lätt förknippat med snus. Typ sätta sig på en pub med polare och svinga ett par bägare. Alkholfritt ett tag framöver kommer det bli. Inte heller blir det kaffedrickande på ett tag då det är starkt starkt kopplat till snus har jag märkt.

    Nu precis passerade jag en vecka som snusfri och jag känner mig riktigt stark i sinnet. Jag ska inte trilla dit, punkt.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.