En påminnelse till mig själv

Välkommen! Forum Dagbok En påminnelse till mig själv

Etiketter: ,

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #91203
  Flyktsoda
  Medlem

  Förra året slutade jag och började igen fler gånger än vad jag kan minnas. Mönstret är alltid detsamma: krigar igenom några veckor av hård-abstinens. Börjar känna mig piggare med mer energi. Sen är det som att guarden helt plötsligt släpper och nikotin-spöket går på knock genom att föreslå att jag unnar mig en snus från en kollega/polare. Därefter hittar jag på lite olika bortförklaringar till varför jag kan fortsätta. ”Jag snusar bara på jobbet”, ”Jag snusar bara när jag dricker öl”, ”Jag tar bara max fem snus om dagen” – dröjer inte länge innan man är tillbaka som heltids-snusare.

  Så som ett försök att bryta trenden tänkte jag skriva ner några anledningar till VARFÖR jag nu slutar för sista gången.
  – Snus gör mig trött och initiativlös.
  – Mitt hjärta får ofta dubbelslag på kvällen och pulsen rusar iväg.
  – Min partner äcklas av snuslukten.
  – Det tar mig längre tid att återhämta mig efter träning.
  – Snus är dyrt och dåligt för tänderna.
  – Får lätt ont i halsen, ohygieniskt att peta på saker man stoppar i munnen.

  Idag är femte dagen utan snus – sov ingenting inatt, var som att hjärnan klumpat i hopp sig och jag störde mig på minsta ljud. Ni blickar vi framåt men samtidigt bakåt!

  #91276
  manoeuvre
  Medlem

  Jag ligger själv på 5-6 prillor om dagen, men det känns inte direkt som att jag är närmare att vara snusfri jämfört med en person som snusar en dosa om dagen. Jag har ändå konstant nikotin i blodet vilket håller receptorerna nöjda.:)

  Man måste ha tillräckligt bra skäl för att sluta, och det har inte så mycket med logik att göra, t.ex. att man kan skada tandköttet, eller att det kostar mycket. Det räcker inte som anledning för att sluta. Det finns ingen kraft i logik. Syftet måste vara emotionellt. En annan person här på forumet skrev att han ville vara ett föredöme för sin son, så att han inte en vacker dag tar efter sin pappa och börjar snusa. Där har du ett emotionellt syfte. Det har egentligen inte så mycket med sonen att göra, men han kan använda det här och det ger honom styrka att ta sig ur beroendet, och jag tror faktiskt att han lyckades.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.