en dag i taget

Välkommen! Forum Dagbok en dag i taget

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #72881
    annaterese
    Medlem

    Jag är inne på min 6:e snusfria dag efter att ha snusat i 6 år. Jag är så glad över att jag hade styrkan och modet att sluta! Men jag tycker det är väldigt kämpigt. Jag får minst ett breakdown varje dag, trots att jag har plåster och ibland tar nikotin-minttabletter. Blir ledsen och nedstämd typ en gång om dagen och sen lättretad och irriterad. Det är det som är så läskigt också, vilket gift man har utsatt kroppen för. Det är inte förrän nu som jag inser hur beroende jag varit av nikotin. Jag försöker ta en dag i taget, men det känns så tugnt. Har ätit massor med lakrits och annat onyttigt men inser att jag måste sluta trösta mig med olika saker hela tiden. Jag måste lära mig att härda ut, och sen förhoppningsvis går det över…(?)

    #76842
    annaterese
    Medlem

    Imorgon är det 4 veckor! Det känns mycket lättare nu, även om det fortfarande är jobbigt ibland. Får fortfarande abstinensattacker och sug men jag tänker inte på snus hela tiden. Känner mig stolt över mig själv också!!!! Om några veckor ska jag trappa ner på styrkan på nikotinplåstrena till det svagaste och köra det ett tag men jag vill njuta av att inte ha ett dåligt humör nu ett tag. När jag slutar helt med nikotin ska jag spara de pengarna jag förut la på snus eller plåster och göra något roligt för!

    Till alla som kämpar: ge adrig upp, stå ut, det går över!

    #76843
    Martinan
    Medlem

    Lycka till! Du kommer klara det!

    #76844
    nybrocorner
    Medlem

    Härligt… Så gott att höra att helvetet lugnar ner sig… Du e en vinnare…

    #76845
    annaterese
    Medlem

    Tack! Är inne på 6:e veckan nu och tyvärr känns det inte lättare och lättare utan jag får sådant sug efter snus vissa dagar. Man tänker ”bara en liten” men jag vet att det inte kommer funka. Dricker kaffe och käkar lakrits istället, och självklart plåster ett tag till. Nikotin är som vilken drog som helst, usch.

    #76846
    annaterese
    Medlem

    Snart hållt upp i 7 veckor! Då kommer jag börja med svagare plåster, steg 3. (hoppade över steg 1) Börjar bli ganska trött på plåstrena, eftersom jag har vant mig av hyggligt bra med att stoppa in en snus känns det lite konstigt att knarka nikotin via plåster.

    Det jag har märkt nu är iallafall att när suget slår till går det över på mindre än en minut! Bra va?!

    Jag är så glad att jag inte håller på med den där skiten längre!

    #76847
    mammamu
    Medlem

    Bra jobbat. Jag har just passerat fyra helt nikotinfria dygn. Det är femte gången jag slutar. Det är svårt att sluta – men det är ännu svårare att inte börja igen. Tror att tricket är att inte glömma bort hur vidrigt jobbigt själva snusstoppet är. För det vill man ju inte genomleva en gång till.

    Keep it up!

    #76848

    Kul att plåstren funkar för dig. Vi är alla olika och olika strategier funkar bättre för vissa än för andra. Själv är jag alldeles för otålig, efter 7 veckor skulle jag redan ha gett upp. Lite som att pilla bort sårskorpan på ett sår så att det börjar blöda om och om igen.

    Vid något tillfälle måste du sluta med plåstren helt och även om det blir kämpigt, så slipper du förmodligen den hormonella berg och dalbanan som vi cold turkeys tvingats genomlida. Suget över på en minut? Jag längtar till den dagen…. Lycka till, du är en hjälte!

    #76849
    annaterese
    Medlem

    Tack! Behöver gå in här med jämna mellanrum för att få sympati och läsa om andras resa, kanske se att man kommit någon vart också. I början var det enda jag tänkte på snus, nu är det verkligen inte det.

    Är nu inne på 10nde veckan! Har slutat med plåster för ca en vecka sedan för det blev jobbigt. Har fortfarande abstinensbevär men de tre första dagarna var värst. Kaffe och lakrits får fortsätta ersätta lite till. Jag tror att man känner sig helt fri efter 2 år eller nåt. Man får tänka på varför man slutar också, för mig är det: jag vill ha ett fint leende och inte förstöra mina tänder. Sen vill jag inte vara slav heller!

    Kämpa på, allt är möjligt!

    #76850

    Bra jobbat!

    Det ar ett stort steg att slappa nikotinet helt. Det borde bli lite enklare efter en gradvis nertrappning som du gjort. Jag beundrar din malmedvetenhet, 10 veckor ar en lang tid. Kampa pa!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.