Det börjar bli tungt nu

Välkommen! Forum Dagbok Det börjar bli tungt nu

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 144 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #80764
    martin_1
    Medlem

    Hej
    Jag slutade snusa cold turky för 8 dagar sedan. Det är enda sättet för mig tror jag. Kan inte trappa ned eller använda mig av substitut. Får jag ett finger så tar jag hela armen. Kan man missbruka snus så kan man missbruka tuggumin och plåster också, gud jag har tuggat tuggumin så käkarna släpper i fästet nästan, i tidigare försök.

    Jag har suttit med 5% hjärnkapacitet och skakat, svettats, brottats med ångest och ilska i ett par dagar. Det har blivit bättre. Det har det. Fysiska besvär skulle jag säga är borta helt, akut psykiska besvär är lättare också inbillar jag mig. Jag känner mindre sug efter snus, även om jag av någon anledning spenderar flera timmar per dag åt att kolla på youtube, människor som provar snus, cigg och tuggtobak… timmar kollar jag, det är det enda jag vill göra nästan. Detta är naturligtvis inte normalt och inget jag skulle spendera en sekund på om jag hade snus i munnen. De ser så jävla lyckliga ut, bekymmerslösa… och jag känner mig så bekymrad där jag sitter utan.

    Till mitt egentliga problem. Jag känner mig så deprimerad. Ingenting känns roligt, jag känner mig ensam, övergiven, värdelös och det är som om världen konspirerar emot mig. Jag får ingenting gjort och allt jag gör går dåligt. Jag tycker det är lättare att kämpa mot snussug, säga nej till sig själv när man har en tydlig motståndare. Depression kan jag härleda till snusande, men kopplingen är inte lika tydlig. Jag tänker inte på snus när jag tänker på hur dåligt jag mår.

    Nån som också går igenom deppiga dagar? Nån som gjort det förut, och har en uppfattning om tidsperspektiv för förbättring?
    Innan jag slutade snusa nu så tänkte jag att det är bara att bita ihop å hålla käften. Nu är jag inte lika kaxig, känner mest för att sätta mig och grina.

    Ge mig ett ’hej’ som svar så jag ser att nån lyssnar så ska jag bita ihop en dag till

    #80766
    martin_1
    Medlem

    Puh… Jobbig dag, börjar lätta lite dock. Var på en promenad i solen, köpte lite godis samt har dammsugit. Vet inte vilket som hjälpte bäst, men det känns lite lättare nu i alla fall. Nu kan jag hålla ut en dag till! Hängde på staketet där ett tag. Vill dock helst må bättre än såhär framöver… Hoppas även kunna sova lite bättre framöver, vaknar en gång i timmen under natten ungefär, mår man ju inte heller prima av förstås.

    Stålsätter mig och kämpar vidare!

    #80767
    issen
    Medlem

    Har upplevt jobbiga depressioner varje gång jag slutat. Lösningen för mig var hypnoterapi. Se länk http://www.hypnoterapi.se/

    #80768
    LarsG
    Medlem

    Hej!
    Hoppas det går bra för dig. Du kommer att ha en djävlig tid framför dig. Vi andra har klarat det och det kan du också.
    Så, bit ihop och kämpa.

    #80769
    Perseus
    Medlem

    Grattis till rätt beslut!

    Depression, ångest, och alla möjliga fysiska åkommor har jag drabbats av under resans gång. En sak har de gemensamt – de går över!!

    Värst var det dag 1-3, dag 4-10 och dag 30-40 och några enstaka endagsattacker mellan dag 120-140.

    Absolut värst de första dagarna men även ett par dagar runt dag 35-40 höll jag på att bli tokig. Däremellan funkar det!

    Sköt kost (blodsocker), motion och sömn så blir tillvaron drägligare.

    #80771
    martin_1
    Medlem

    Tack för tips och pepp!
    Hypnoterapi… jag lägger det på minnet. Ser ju lovande ut när man läser om det! Om jag jag inte klarar det så ska jag prova med det.

    Jag blev lite förvånad hur dåligt jag började må igår. Det var värsta dagen för mig hittills. Jag var deppig innan, men jag hade en motgång i förrgår som jag fick problem med att hantera och som jag tror fick det hela att gå i en nedåtgående spiral.

    Nu har jag saker att utföra, problem som skall lösas. Måste ha sluta snusa projektet som prio 1, och allt annat som prio 2 och göra dem i den takt jag orkar med.

    Mår trots allt en smula bättre idag, har sovit lite bättre. Flera timmar i rad, något som inte hänt innan. Brukat vakna 1 ggr/h. Kaffe blev min krycka på morgonen här, en god kopp hett svart kaffe, fint! Letade snus efter nästan varannan sipp vilket var irriterande. Men ändå något att njuta av, en av få saker jag fortfarande verkligen uppskattar.

    Skall försöka tänka positivt idag! Saker och ting är som de är, nu ska jag göra det bästa jag kan av det!
    Har ätit, sovit och tränat dåligt! Sömnen var aningen bättre idag. Skall göra vad jag kan åt mat/motion idag!

    #80774
    Perseus
    Medlem

    Endorfinkicken i sig är välkommen men med motionen/träningen kommer sömnen också bli bättre. win/win.

    Ät regelbundet med 3h emellan så minskar du blodsockerdipparna. Behöver inte äta mkt, bara ngt. En frukt som mellanmål t.ex.
    Går det för långt emellan matintagen kommer snussuget inte vänta på sig.

    #80775
    Pandora1
    Medlem

    Ett tips är att redan nu bestämma dig för om du ska köpa något för pengarna du sparar på snuset. När abstinensen var som värst i början så kunde jag sätta mig och planera dykresor på nätet. När jag hade klart för mig var jag skulle åka så styrde jag upp en schysst bakgrundsbild på datorn så att jag kunde se min första stora belöning varje dag. Man kan ju faktiskt ha förbannat mycket roligare för 15000 kr om året än att pendla mellan abstinens/halvnormal/abstinens hela tiden. 🙂

    • Det här svaret redigerades för 10 år, 9 månader sedan av Pandora1.
    #80777
    martin_1
    Medlem

    Hej igen

    Tack för tipsen! Blev ingen träning igår tyvärr, men jag vet att det är mycket värt. Första dagarna av det här äventyret så tränade jag på gymmet. Fick abstinensen att krypa in i ett hörn för en halvtimme/timme efteråt vilket var en grym lättnad och ett tillfälle att andas ut. Ska komma igång igen!

    Äta regelbundet låter klokt, har inte tänkt så mycket på blodsockret, men det är klart att om man går och är hungrig så blir det en extra belastning. Äter frukost nu, brukade bli kaffe och snus, nu tar jag ett par mackor och kaffe istället.

    Att spara pengarna till något annat är en bra idé, något som jag halvt tänkt på redan. Jag sparar fysiskt i ett kuvert, lika mycket som jag skulle lagt på snus, är ett par hundralappar redan vilket förvånat mig då det inte gått så lång tid. Man tänker inte så mycket på hur mycket pengar man lägger på snus när man snusar, de skall bara köpas. Jag tittar i kuvertet ibland för att känna mig duktig! Vet inte riktigt vad jag skall köpa för pengarna dock, funderar på någon onödig lyxsak som jag annars inte skulle köpa. Kanske en svindyr whisky att sitta och smutta på när hösten kommer! Vi får se 🙂

    Mår bättre idag! Peppar peppar. Har sovit bättre, endast vaknat 1 gång! Skönt. Får andas ut en stund och samla kraft, men inte släppa garden. När suget kommer och välbefinnandet sveper bort och rycker med sig mattan under fötterna på en så måste jag vara beredd att kriga igen! Helvete, jag har inte spenderat över en vecka av att må som jag gjort för att gå tillbaka till ursprungsläge som om inget hade hänt!

    #80778
    Perseus
    Medlem

    Du är på god väg nu! Bra jobbat! Det kommer med stor sannolikhet gå lättare nu med ngt längre mellan ”attackerna”.
    Allting blir sakteliga bättre men nikotinet kommer testa dig när du minst anar. Det är en fas lite längre fram (dag 35-40) som du ska igenom men det behöver du inte bekymra dig så mkt för nu. Det är ju ett tag dit så gläds istället att du klarat av den största svårigheten nu.

    Jag räknade sparade pengar jag med ett tag även om jag inte hade den ekonomiska biten som motivation alls egentligen.
    Det var kul ändå att räkna sparade slantar. Vid ca 500 kr köpte jag nytt täcke utan att ens tänka på om det var välinvesterade pengar eller inte. De där 500 kr hade ju vanligvis spolats ner i toaletten ändå, bokstavligen.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 144 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.