Det bitterljuva och totalt mänskliga med att sluta [insert drug here]

Välkommen! Forum Dagbok Det bitterljuva och totalt mänskliga med att sluta [insert drug here]

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #85777
    kenkou
    Medlem

    Ok dags igen, jag vet att de två första veckorna kommer att vara ”a pain in the ass” jag vet också att jag har kraft att stå emot. Det handlar bara om viljan (Motivation = belöning – kostnad) Och ”belöningen” i detta fall är att få ett normaltillstånd i hjärnan. Tänk att under 17 års tid haft ett onormalt tillstånd av dopaminreceptorer, dvs belöningsletare som ju mer man snusar bara blir fler och fler och kräver mer och mer för att hålla en viss ”lycka” uppe. Till sist är snus (kraftig ökning av dopamin) ditt normaltillstånd, så hur ska vi då bli lyckliga? Kaffe? godis? porr? heroin? Vi har skapat en bortskämd hjärna som är van vid att få precis allt den pekar på och som inte längre kan uppskatta det enkla i livet, ”Jaja solen skiner, jag har hälsan i behåll och maten är snart klar MEN VAR FAN ÄR KAFFET OCH SNUSET??” Det som är ännu jobbigare med mitt försök att sluta snusa är att jag samtidigt kommer att lägga ner andra belastningar. Sedan jag sluta snusa för tre dagar sen slutade jag även med kaffet och allt onödigt socker, resultatet blev en nästan apatisk människa med negativa tankar, en människa jag knappt kände igen, däremot vet jag att detta är en övergående period och jag är tacksam för att det redan börjar kännas lättare. Det är ju faktiskt så att kunna agera proaktivt är inte alla förunnat, djur har inte den kapaciteten och inte heller ungdomar under 25 år, inte förrän då är den delen av hjärnan helt utvecklad som gör att vi kan skjuta fram belöningar för framtidens bästa. Så aktivera er proaktivitet brödrar och systrar. Även en tusenmilaresa börjar med ett steg”

    #85778
    Kahlo
    Medlem

    Du är så duktig. Jag kör också på att sluta med socker och snus. Vet inte om det var en strålande idé att göra det samtidigt. Jag slutar dock inte med kaffe, men släng in lite PMS så är vi nog helt överens om grader i helvetet….
    Jag gillar din kommentar om att man har en bortskämd hjärna. Det gör det tydligt och förståeligt. Och vad gör ett bortskämt barn som inte får som det vill, liksom? Ak. meet my brain….
    Fight the good fight och försök att tänk att deppigheten du känner är artificiell, syntetisk. Du är ju inte deppig på riktigt, du håller bara på att ställa om.

    #85779
    LinaMie
    Medlem

    High Five på det här inlägget!

    Jag dricker visserligen kaffe, men nu i betydligt mindre mängder. Socker var det länge sedan jag la ner.

    Det ska bli roligt att följa din resa!

    Lycka till!

    #85787
    kenkou
    Medlem

    Tack så mycket båda två, hoppas vi kan motivera och pusha varandra på vägen.
    LinaMie, vilka laster har ökat sedan du slutade snusa? (om någon) En del börjar ju äta nåt fruktansvärt.
    Lite avundsjuk på att du har 100 dagar bakom dig, skulle vilja vara där nu 🙂

    #85788
    LinaMie
    Medlem

    Den enda lasten jag dragit på mig är löpning/PW 😀 Och den tackar jag ju för liksom!

    Jag har kört helt cold turkey. Inga som helst substitut. Inte ingefära eller något.

    Jag gick ner 6kg när jag slutade… Kanske inte helt vanligt, hör mest om att alla går upp. Jag ville inte gå ner, ska tilläggas, utan det var en effekt bara.
    Jag svänger fortfarande mer kraftfullt i känslor..men det är ju ingen last.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.