Dansa med Djävulen

Välkommen! Forum Dagbok Dansa med Djävulen

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #87445
    Bara_Adde
    Medlem

    The end of days
    Känslan i själen min, när jag betraktar min nakna feta kropp i den enorma helkroppsspegeln i dotterns rum, kan nog liknas med känslan man får när man känner värmen genom plastpåsen som uppstår när man inte är hundägare men ändå måste plocka upp hundbajset efter någon annans hund. En känsla av äckel, multiplicerat med flera sinnen!

    Min, då 41-åriga, kropp är riktigt tung och jag känner på mig att vikten måste ligga runt hundra kilo. Med en längd på 182 cm så jag vet att jag upplever ett avgörande ögonblick när jag sammanbitet tänker att -”måtte jag bara ligga på tvåsiffrigt!”.
    Det är Augusti, precis efter semestern 2015, och jag googlar på olika dieter och fastnar hos kostdoktorn.

    Nere på Clas Ohlson hittar jag en digital våg som är tillverkad av glas och som passar fint inne i sovrummet. Jag drar bort den plastremsa som gör att batteriet nu får kontakt med blecken och den lilla displayen på vågen vaknar till liv. Jag klär av mig helt naken, tittar på den fräscha glasytan och undrar om den verkligen kommer att fixa det här.
    Displayen visar 98,3 kg och någonstans därinne är jag glad över att jag ändå är på rätt sida av hundringen.

    I morse, fem månader senare, så stannar den lilla displayen på 84,2 kg och jag känner att jag närmar mig mitt mål på 82 kg med stormsteg. Jag började löpa i samma veva som jag lade om kosten och idag tar jag milen på ett par minuter under en timme, vilket är en otrolig förbättring mot den gången jag började löpa och kräktes efter 2,5 km och inte fick någon luft, en sen Augustikväll 2015.

    Som resande säljare så har jag haft många riktigt fantastiska anledningar till att dricka vin, öl och alkohol i de flesta former och i de flesta sällskap. Det var så gott så att jag till slut drack på flera dagar i veckan än vad jag lät bli. Med den nya dieten så fick jag inte dricka öl utan levde gott på rödvin, helst på box, och njöt av att ändå tappa flera kilo i veckan.

    Efter att ha vaknat upp, ensam, på golvet i mitt vardagsrum med det tydliga mönstret av Ikeas matta ”Gåser” i högra delen av mitt ansikte så skämdes jag för mig själv när jag mötte min egna blick inne i toaspegeln. Idag har jag druckit färdigt och ser mig inte som nykter alkoholist, men vet att det nog fan var på gränsen till det!

    I fredags kom tjejen över och jag bäddade rent i dubbelsängen. Nyinköpta påslakan och örngott kändes fräscha när vi tillslut somnade i det svala sovrummet. Jag skojade till det lite och bäddade med ett vitt örngott som pryddes av mängder med blåa små citat där det stod ”I love Justin Bieber”.
    På morgonen, igår, var den helt brun och full av saliv med snusränder. Ännu en tanke om vad som egentligen är det rätta började gnaga i min 42-åriga kropp!

    Jag har nu mobiliserat mig och idag är det dags!
    Om exakt 31 minuter så åker de sista prillorna ner i toastolen.
    Det känns skönt och jag har bestämt mig.
    Att gå ner i vikt, att börja löpa, att sluta med alkoholen är ingenting mot vad jag kommer att utsätta min kropp och mitt sinne för nu… inte ens om man slår ihop dom, det vet jag!

    Jag kommer till en början att snusa Onico lakits och jag ska försöka att tänka positivt och klara av mina första tre helvetesdagar. För säkerhets skull så flyger jag till Finland på onsdag och kommer inte hem förrän på fredag.

    Håll tummarna för mig för nu… jag går över dansgolvet och ska precis bjuda upp djävulen till en dans …igen!

    //Adde

    #87451
    Sorgen
    Medlem

    Härligt med dina framsteg va stark du är! Har du lyckats rasa i vikt och bli av med alkoholen klarar du snuset med. Dock inte om snusfläckar på lakanet är en avgörande anledning. Se till att du har ordentligt med motivation bakom ditt beslut!

    Stort lycka till!

    #87456
    Bara_Adde
    Medlem

    Tack så mycket!
    Tjejen upplever att jag kan vara lite envis ibland, haha.
    Snuset har legat som en ”To-do!” i väldigt många år och det är först nu jag känner inifrån att det är dags!

    Avstämning 12/01/16 10:18 (Snusfri i 22h 18 minuter)
    Jag hade tänkt åka hem till tjejen men bestämde mig för att testa henne via telefon först. Jag pratade med henne en stund om hur det kändes och det gick rätt snabbt att konstatera att vi inte skulle träffas den kvällen.
    Av någon anledning så fick jag cravings efter hemmagjorda hamburgare, bröd och kaffe.
    Det blev så illa att jag vid 01.10 inatt stod och stekte hamburgare.

    Känslan är fortfarande att jag kan klara det här, även om min omgivning hela tiden påminner mig om att jag aldrig kommer att klara detta!

    Nu måste jag till ett telefonmöte!

    Kämpa på därute!

    #87465
    elKa
    Medlem

    Haha den kombon med kaffet på hörnet där är lite udda, dock jävligt kul att läsa för när jag var inne på min första vecka så var jag alltid sjukt sugen på antingen äggröra eller omelett.

    gick utan tvekan 3-6 ägg varje dag.

    Nu räcker det med att jag får en lite lyxigare frukost på helgen med äggröra / bacon 😉

    På arbetet så röker eller snusar 6 av 8, i min vänskapskrets så snusar eller röker allihop, samtidigt som sambon håller på och trappar ner.
    Varje gång du ser de stoppa in en snus eller tänder en cigarett så får du tänka för dig själv att ALLA är avundsjuka på dig som inte behöver den där skiten, för hur många gånger under dina år som nikotinmissbrukare har du inte tänkt att det vore jävligt skönt att inte ha detta beroendet?’

    Detta fixar du, har du grejat allt annat så kommer du fixa detta galant!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.