Dags att bli färdig med skiten.

Välkommen! Forum Dagbok Dags att bli färdig med skiten.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 26 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #82294
    Hypothermia
    Medlem

    Hallå.

    Nu är det min tur att skriva av mig. Är 22 år gammal. Började snusa 2010. Har snusat mest rapé och general vit. I början räckte en dosa längre men nu på slutet har det varit en dosa om dagen och ofta dubbel-prilla. Kände att munnen började ta stryk på riktigt och dessutom har jag funderat länge på att lägga av.

    Jag tog min sista snus för 2 dagar, 20 timmar, 56 minuter sen. Så jag är snart uppe i tre dagar. Jag har slutat cold turkey, dvs. jag har bara slutat helt. Det har varit tufft. Jag jobbade helg på jobbet och visste att det skulle bli segt. På något jävla sätt klarade jag mig igenom det och lät bli att köpa en dosa. Anledningen att jag bestämde mig att sluta på en fredag var att jag visste att det för mig personligen skulle bli svårast att låta bli på helgen, och kände att om jag nu verkligen skulle sluta så kunde jag bevisa för mig själv att det minsann gick lika bra på helgen också.

    Det jag troligen fortfarande är mest rädd för, är att trilla tillbaka när jag är full. Jag vill verkligen inte göra det. De flesta i min kompiskrets snusar nämligen. Har bestämt mig för att skippa att gå ut nu iallafall flera veckor framåt.

    Det värsta har varit att jag blivit irriterad och knappast kan sova. Jag vaknar flera gånger per natt och klarar inte sova. Måste gå upp och sätta mig vid datorn och se på en film eller serie för att bli trött och fokuserad på något annat så jag kan sova. Men nu när jag snart är inne på min tredje dag så börjar det kännas bättre. Jag känner mig mer stabil, även om jag fortfarande har grym abstinens.

    Men jag har beslutat mig. Det räcker nu. Inga mer pengar ska läggas på detta skräp. Min hälsa är viktig. Min flickvän kommer bli stolt och glad. Det finns bättre saker att lägga pengar på. Jag vill så gärna bli fri.

    • Detta ämne redigerades för 10 år, 3 månader sedan av Hypothermia.
    • Detta ämne redigerades för 10 år, 3 månader sedan av Hypothermia.
    #82298
    kaznusen
    Medlem

    Det är tufft, men är man riktigt motiverad så går det. Jag är också 22, men snusat sen jag var 15.

    Man blir irriterad, arg, ledsen, osäker på att sluta om å om igen, hjärnan gör vad som helst för att få nikotin och det är när man hanterat å bearbetat allt det där utan att ta en jävla snus som man blir så stark och känner sån frihet å kontroll över sig själv. Det är värt att kämpa!! Kör på 🙂

    #82302
    Hypothermia
    Medlem

    Tack ska du ha kaznusen. Ja, jag har märkt att jag gärna försöker komma på en anledning att bara ta ”en sista” snus men så blir det inte. Hjärnspöken. Tack för support, det behövs så otroligt mycket.

    Nu har jag varit snusfri i 3 dagar, 11 timmar och 24 minuter. Jag sov bättre inatt och vaknade bara någon enstaka gång. Nu när jag sitter här i skrivande stund så känner jag mig också okej. Ska jobba ikväll, hoppas att det går bra och att man slipper den värsta abstinensen. Det känns bättre och bättre redan nu efter tre dagar tycker jag personligen. Ja, det är fortfarande tufft men det känns som att det så smått börjar luta åt det bättre.

    Over and out.

    • Det här svaret redigerades för 10 år, 3 månader sedan av Hypothermia.
    #82304
    novacain
    Medlem

    Kämpa på! Allt blir bara lättare och lättare med tiden och för vissa så går det snabbare än för andra! Tänk på allt som motiverar dig och hur glad din flickvän blir! 🙂 du kommer klara det galant!

    #82313
    Hypothermia
    Medlem

    Då var dag 4 snart avklarad. Jobbet var tungt med kollegor som snusade på i vanlig ordning. Men jag höll mig ifrån. Idag har varit den lättaste dagen hittills, kan det bero på att nikotinet sakta men säkert börjar lämna min kropp mån tro?

    Novacain, thanks bud! Jag hoppas på det också. Det jag hoppas på och längtar efter är en dag då jag inte tänker alls på snus. Då jag inte saknar det en enda gång och inte ägnar en enda tanke på det. Den dagen har jag vunnit.

    #82318
    Martinan
    Medlem

    Du bör vara på väg in i utmaning nummer två, 8-12 dagar attacken. Så var det för mi i varje fall. Cykliskt.
    SVÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅRT-mindre svårt-SVÅRT-mindre svårt-SVÅRT etcetera. Nästan omärkligt så blev det lättare och lättare. Efter sex månader så var det lätt-LÄTT-lätt—-lätt-lätt——lätt.
    Den stora risken är att du tror ”nu kan jag det här”. Glöm aldrig de fyra första dagarna. Och de tre första veckorna. Lägg ditt kämpande noggrant på minnet så du kan ta fram det igen när du tror att du kan det här och fundera på ”vill jag verkligen gå igenom det där igen?”

    Bra kämpat! Lycka till!

    #82329
    Hypothermia
    Medlem

    Tack ska du ha för tipset Martinan! Det är sant det du säger.

    Nu är det 5 dagar, 21 timmar och 55 minuter sen jag slutade snusa. Det är alltså strax 6 dagar och faktiskt snart 1 hel vecka, något jag ALDRIG hade trott att jag skulle kunna pusha igenom. Det som varit bäst för mig är att se områdena som varit värst drabbade i munnen, där det blev ”elefant-hud”, de har börjat bli bättre och det känns som att de börjat läka och återfå en mer rosa färg till skillnad från den gråa, livlösa färgen de var tidigare.

    Jag har upplevt ett starkt sötsug, men har klarat att hålla mig någorlunda undan det sånär som på digestives till kaffet.

    Det verkar inte som att en vecka känns som en bedrift för så många, men det gör det för mig. Att jag har kommit hit är fantastiskt.

    #82331
    Wolper
    Medlem

    Bra kämpat och fortsätt så! Kämpa för din frihet 🙂
    En vecka är en väldigt bra bedrift!
    Sätt något mål hela tiden så har du något att sträva
    efter och släpp inte garden! Som sagt detta fixar du! 🙂

    #82339
    martin_1
    Medlem

    Hoppas det går bra fortfarande! Kämpa på!!

    #82356
    Hypothermia
    Medlem

    Nu är man inne på tretton dagar. Har klarat mig hittils. Drack vin till maten i lördags och satan vad sugen jag blev på snus. Skulle egentligen gått ut också men jag skulle på en fest där jag visste att 3-4 av mina bästa vänner var och alla dem snusar. Jag försökte hitta på anledningar, typ att det inte skulle skada att jag gjorde det på fest. Hade det inte varit för min flickvän som var sjukt stark och talade mig tillrätta och dessutom fick oss att droppa att gå ut så hade jag förmodligen inte klarat att hålla mig. All respekt till henne som behöll lugnet och inte gav med sig när jag klättrade på väggarna här hemma. Har därför bestämt mig för att avvakta med alkohol nu en bra tid framöver, det har gått upp för mig att något annat är inte möjligt.

    Jag har börjat att få problem med magen, är detta vanligt? Någon som har tips på vad som kan hjälpa?

    • Det här svaret redigerades för 10 år, 3 månader sedan av Hypothermia.
Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 26 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.