Dags att bli en fd nikotinslav

Välkommen! Forum Dagbok Dags att bli en fd nikotinslav

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 31 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #68782
    Peo
    Medlem

    Efter 7 års rökande fattade jag det listiga beslutet att istället börja snusa som ett första steg i att släppa nikotinet. Det är nu 22 år sedan.

    När min sambo för en tid sedan började prata om att sluta röka tänkte jag att det är signalen: nu ska snuset i papperskorgen för gott!

    Jag surfade runt lite och hittade detta fantastiska forum och läste vad ni alla skrivit och det gav mig styrka. Nu är jag inne på 9:e nikotinfria dagen.

    Som alla andra vittnat om här har jag lidit helveteskvalen under de första dygnen med krypningar, svettningar, läppdarr, dålig sömn och – framför allt – ett fruktansvärt humör!

    Jag vägrar konstant att ta till några hjälpmedel, inte ens papper under läppen. Ont ska med ont fördrivas är mitt motto. För mig passar den modellen bäst, för någon annan kan det vara de små knepen som gör att det funkar. Man ska vara försiktig med att säga vad som är rätt eller fel.

    Däremot ser jag till att belöna mig själv, för jag tycker att jag är f–t duktig. Är jag godissugen så köper jag godis. För mig har det också funkat bra med enkla saker som att slappna av och dra djupa andetag när abstinensen är för svår. Dricka vatten och kaffe funkar också för mig.

    Nu efter över 200 nikotinfria timmar mår jag riktigt bra och striderna mot snuset är inte lika hårda längre. Nu är det bara en ”mental” fight. Åtminstone är det vad jag intalar mig själv.

    Om en månad ska jag på en lite längre semesterresa och för första gången någonsin packar jag inte ner snus ;). Det kommer att kännas underbart.

    #76144
    Laufrakan
    Medlem

    Imponerad!!

    #76145
    Peo
    Medlem

    Förutom att det är nyttigt och ekonomiskt rätt att sluta snusa så är det förbaskat intressant att studera sig själv och andra som håller på att sluta.

    De första dygnen gör ju abstinensen att allt givetvis kretsar kring snus och nikotin. Men efter några dagar är det ju bara ”i huvudet” som problemet finns.

    Jag noterar hos mig själv att jag antingen tänker på snus och hur gott det skulle vara – eller – så tänker jag på att jag är en fd snusare och är lika upptagen av det.

    Det faktum att jag inte ”rusar efter dosan så fort jag vaknar” ersätts ju nu istället av att jag ägnar den första vakna halvtimmen åt att TÄNKA på att jag inte ”rusar efter dosan så fort jag vaknar”. På ett eller annat sätt är snuset centralt ändå. Det är ju DETTA som måste besegras när abstinensen lagt sig. Snuset som hjärnspöke.

    #76146
    stefan65
    Medlem

    Jag håller med dig att det största problemet efter några dagar är hjärnspökena och framförallt RUTINER. Att bryta rutiner kan ta väldigt lång tid beroende på vilka det är.

    En kompis som slutade för över två år sedan klappar fortfarande på fickan när han kommer ut från sin lunchrestarang. Det händer att jag ”går vilse i köket” och ska hämta snusdosan även fast jag inte har något sug utan bara irrar rent kroppsligt. Jag har över tio veckor utan nikotin. Kämpa för det här fixar du om du bestämt dig.

    #76147
    Peo
    Medlem

    Håller med dig Stefan65. Flera gånger varje dag måste jag påminna mig själv om att jag slutat snusa när jag trevar efter dosan i jackfickan eller på bänken i köket där den brukar ligga.

    I morse var jag på riktigt gott humör. Första morgonen som jag inte kände att snus var viktigare än frukost :D. Men sedan fick jag helt plötsligt en liten abstinenskamp mitt på dagen. Det går i vågor.

    230h nu. Det låter mer än lite drygt 9 dagar. Kommer att räkna i timmar tills jag passerar 500. Efter det kommer jag att anse att jag vunnit och börja räkna veckor, månader och år…

    #76148
    carma
    Medlem

    Hur sjutton ska jag klara detta. Har ingen runt mig som kan stötta men jag vill verkligen bli av med beroendet. Läser här hur svårt det är och hur jobbigt det är. Förbereder mig på det värsta. Är det här heroin ?????Vet inte om den här sidan hjälpt mig men det kanske är bra att förbereda mig på det värsta. Det kan väl inte vara omöjligt eller????

    #76149
    Peo
    Medlem

    Då var 250h avklarade! Jag mår alldeles utmärkt och börjar sälla mig till dem som säger att ”det är svårt, men inte fan är det omöjligt”.

    Det är mina ord till dig också carma, kämpa emot, skratta åt nikotinets försöka att bryta ner dig med svettningar, rysningar och sömnproblem. Om några dygn sitter du som jag och flera andra här och konstaterar att det faktiskt går ganska bra att leva utan snus.

    Jag fann stort stöd här på forumet de första dygnen. Jag kände igen mig i allt som skrevs och bestämde mig för att jag ska minsann inte vara sämre än alla andra. Jag fick intrycket att alla här på forumet klarade av att sluta och det gjorde mig ännu starkare. Om det sen är sant eller inte har ju knappast någon betydelse.

    #76150
    Peo
    Medlem

    278h. Det är på morgonen som jag saknar snusen mest. När jag väl kommit iväg till jobbet så går det bra. Men såhär på dag 12 så är inte suget värre än att man kan ”tänka bort det” på någon minut. Känner mig otroligt stark just nu. Jag har slutat snusa, jippi!

    #76151
    Peo
    Medlem

    347h. Nu går det hur bra som helst utan snus. Det känns som jag klarat det. Visst känner man ett litet sug då och då, men det är inte svårt att stå emot. Vet inte, och hoppas inte, att jag tar ut segern i förskott och åker på något bakslag. Många av er andra vittnar ju om att det är jobbigt långt förbi de 2v som jag klarat.

    Jag inbillar mig att maten smakar bättre nu och i morse slog det mig att de problem jag haft tidigare med att jag vaknar med kramp i benen inte har hänt sedan jag gav upp snuset. Sammanträffande eller inte?

    Till er som kämpar – håll ut!

    #76152
    Peo
    Medlem

    418h. Rackarns vad det känns bra! Jag är inne på 18:e dagen och har i princip inga problem alls att hålla mig ifrån snuset. Igår belönade jag mig själv med att köpa nya handskar för 500:-, vilket är betydligt mindre än vad jag sparat på att inte köpa snus i 18 dagar ;).

    De gånger som suget kommer är, som tidigare skrivits, direkt på morgonen och efter måltider. Men det går över ganska fort. Känner att jag nog är lite lyckligt lottad som inte har större problem än så här. Har förstått att många av er har abstinensliknande plågor som håller i sig i veckor. Det enda ”problemet” som kvarstår för mig är att jag vaknar väldigt tidigt på morgnarna. Jag hoppas det rättar till sig med tiden.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 31 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.