Då lägger jag av med snuset!

Välkommen! Forum Dagbok Då lägger jag av med snuset!

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #68778

    Köpte min första egna dosa i november 1990. Gjorde värnplikten och satt vakt mellan 02-05 under en beredskapshelg så då fick man inte gå ifrån och röka. Med snus under läppen mådde jag så jäkla illa så jag kunde omöjligen somna. Tanken var att den där dosan skulle bli den enda. När detta skrivs är den januari 2012 och det har blivit ett oräkneligt antal dosor sedan den där dagen…

    Jag har egentligen ingen anledning att sluta snusa. Jag har råd, jag mår inte dåligt av det och jag har aldrig hört från min omgivning att det är äckligt/ofräscht. Men…

    Jag tycker inte om att vara beroende av någonting. Att inte ha kontroll över den egna kroppen känns främmande, ungefär som att det är förkastligt att dricka sig redlöst berusad på alkohol.

    Jag lägger ned vid midnatt mellan söndag och måndag 15-16 jamuari 2012 och sedan är det slut. Kommer att kasta ungefär en halv stock snus som jag fick i julklapp men det spelar ingen roll. Att bryta tvärt är det enda rätta. Jag tror inte på att ”trappa ned” eller att köra med en massa preparat som tuggumme eller liknande. Jag vet att det kommer bli tufft under en tid men det är självförvållat och jag kan inte skylla på någon annan än mig själv.

    Min grundtanke är att försöka byta ut alla de snustillfällen som ingår i mina vardagsrutiner med t ex frukt eller något annat. Har bunkrat upp med lite godis och annat för att ta mig igenom de där första , svettiga dagarna.

    Vi får se hur det går. Men att misslyckas är inget alternativ.

    /HB2

    #76102
    Jowl
    Medlem

    Precis så där tänker jag också.

    Att man måste tillföra en beroendeframkallande substans för att upprätthålla ett normalt sinnestillstånd är ju helt sjukt.

    #76103
    Jowl
    Medlem

    Precis så där tänker jag också.

    Att man måste tillföra en beroendeframkallande substans för att upprätthålla ett normalt sinnestillstånd är ju helt sjukt.

    #76104
    Fyrkanten
    Medlem

    Hallå HB2

    Det är inte så jobbigt som alla vill ha det till. Det är inte så att man ligger i fosterställning och krampar. Själv fick jag tex inga svettningar, begränsad yrsel och sov som en bebis. Håll igång med något hela tiden. Det hjälper mig. Tyvärr äter jag för mycket, men resonerar, kan jag lägga av med snuset så blir banta lätt sedan. Bara susa fram på självförtroendevågen. Missförstå nu inte. Det kommer bli ett helvete, men det går.

    Gå in här och se vad andra har gjort för att fixa detta. Hitta din egen väg. Fokusera på de 3-4 första dagarna. Det är där slaget står. Fixa det så fixar du resten med. Tror som dig att bara lägga av är bästa vägen, inga plåster eller tuggumin. Det drar bara ut på eländet. Kommer att vara nyfiken på hur det kommer gå för dig. Uppdatera ofta.

    Lycka till

    #76105
    SnusSugen
    Medlem

    Lycka till HB2! Du grejar det!

    #76106

    Tjuvstartade redan i går kväll. Tog sista påsen ur en dosa och var på väg att hämta en ny i kylen när jag tänkte att ”nej nu får det f-n vara slut.” Sagt och gjort utan att säga något till någon så har jag nu varit utan ett och ett halvt dygn. Det kryper i kroppen och jag äter på någonting hela tiden men det är inte ohanterligt. Ska bli intressant att se hur lång tid det går innan frun reagerar på mina nya vanor och/eller mitt förändrade beteende…

    Det stora provet kommer i morgon när jag går på nattskiftet igen efter julledigheten. De där timmarna mellan 02-05 är inte roliga ur ett ”sluta-snusa-perspektiv”…

    #76107

    Inne på andra dygnet utan större problem. Lite lätt obehagskänsla bara men absolut inget övermänskligt. Blir det inte värre än så här så har jag ännu svårare att förstå varför det dröjde så länge innan jag gjorde slag i saken.

    #76108

    Över en vecka nu. Inga som helst abstinens längre. Kommer på mig själv att leta efter dosan efter maten och efter morgonkaffet men värre än så har det inte blivit.

    Har räknat ut att om jag klarar ett år så har jag råd att ta med tanten på en veckolång semester till London eller kanske Cypern. Känns som en riktigt trevlig morot i kampen mot nikotinet.

    #76109
    Zilburlion
    Medlem

    Hej! Bra jobbat. Jag har själv slutat nyligen (firade en vecka idag). Har varit beroende av nicotin sedan mitten av -80 talet, först cigaretter och sedan snus. Trodde att det skulle bli svårt att sluta, men tycker det har gått förvånadsvärt bra faktiskt. Har använt ingefära efter maten och det funkar i stridens hetta, så att säga. Slutade främst för att dom har höjt priset till orimlighetens gräns.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.