Cold turkey

Välkommen! Forum Dagbok Cold turkey

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 91 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #97493
  himmelstrutz
  Deltagare

  SÅdärja alla snusmumrikar, då var det dags igen. Sensast jag var här var 2008 (el 2007?) Var så länge sedan så minns knappt själv. Höll då upp i ca 3-4 månader. Inte så illa, men inte heller imponerande. Storkonsument sedan 30 + år. Först lössnus (ordentliga mullbänkar skulle det vara). Därefter portion, men aldrig bara 1. Alltid dubbel. Trippel i perioder. Tänkte jag skulle ge det ett försök efter nyår. Tog dock blodtryck idag och det var ingen rolig läsning. Beslöt mig därför, i ren förskräckelse, att lägga ner redan idag. Köpte 1 ny härlig stock i förrgår så den får jag väl slänga i soptunnan.

  Det här var en mycket impulsiv handling så vi får se hur det går..en sak är säker. Om jag kan lägga av (vilket än så länge inte gått så bra) så kan vem som helst lägga av. Tror detta försök kommer underlättas om jag skriver av mig i detta forum. Någon sorts utlopp borde det väl ha. Har hållt upp i 2 timmar nu..inbillar mig redan att det känns jobbigt..forts. följer..vet knappt vem jag är utan snus. Bara det är ju lite sjukt egentligen

  #97494
  Ziiid
  Medlem

  Som seden bjuder får man gratulera till ett bra val! Du inbillar dig säkert inte att det är tufft – det ÄR tufft och kommer vara tufft i ca 20-30 dagar. Sen kommer det lätta. Jag är inne på min 99:e dag idag och det är tufft ibland man oftast ganska enkelt numera så håll ut!

  Tänk dock på att det här är en bra, nyttig, klock och på sätt och vis en spännande resa som du precis påbörjat. Räkna dagar och sluta aldrig med det. För varje inräknad dag så ”kostar” det mer att börja igen. Ta heller aldrig EN snus. För EN snus är snart 10 000 snus.

  Lycka till

  • Det här svaret redigerades för 11 månader, 2 veckor sedan av Ziiid.
  #97496
  himmelstrutz
  Deltagare

  Tack för peppen. Jag tackar och skall suga på de kloka välgångsorden. Grattis till 99 dagar. Känns låååååååångt dit:)

  #97497
  Ziiid
  Medlem

  Tro mig – när jag tänker att det var 99 dagar sen jag slutade så tror jag knappt att det är sant. Så fort går ändå tiden. Första veckan är värsta men mellan ca dag 40 -100 så rullar bara veckorna på i ett rasande tempo.

  Håll ut.

  Mitt starkaste tips är att hitta styrka i allas dagböcker (vi som skrivit här). För mig har det hjälpt otroligt mycket att ha min egen dagbok samt läsa andras. Skulle till och med säga att det varit helt avgörande i många situationer. Aktiviteten här är inte jättehög och man ska numera ha lite tur om folk är aktiva. Dock, är ingen aktiv, läs som sagt och hitta styrka i andras berättelser.

  #97498
  himmelstrutz
  Deltagare

  börjar bli balans på slak lina nu. Litar inte på mig själv. Kanske skulle man böja den här resan efter nyår ändå nu när jag har en hel stock som ligger och skriker mitt namn?! Några gånger under dagen har varit svåra. Att inte få trycka upp en dubbel efter maten (eller närhhelst det suger och drar) är nästan som tortyr. Positivt och intressant i allt detta är att händerna som varit konstant kalla i hela mitt vuxna liv nu börjas kännas varma. Fötterna också. Känns som de brinner. Ja, 9 timmmar (dagtid!) utan snus avklarad i alla fall. Blir tidig sänggång idag.
  To be continued….

  #97499
  Ziiid
  Medlem

  ”Kanske man skulle börja den här resan efter nyår ändå…” 🙂

  En riktig klassiker. Jag tror inte ens du lurar dig själv med den kommentaren..? 😉 Vad händer efter nyår? Då kanske det är bättre att trots allt köra på någon månad till för du byter jobb/blir förkyld/tappar plånboken/etc/etc/etc. Det är som någon vis person skrivit här i formumet: ”Det finns ingen dålig dag att sluta snusa”. Däremot det jag själv ofta hävdat är att om inte motivationen och framför allt, viljan att sluta inte finns, då är det hopplöst.

  Hoppas du klarar stå emot!

  #97500
  himmelstrutz
  Deltagare

  Tack broder! Har faktiskt klarat mig utan snus så här långt och nu är klockan snart 10.20. Självbedrägei och undanflykter är en del av beroendet. Högst medveten om det. Det var egentligen inte jag som skrev de där dumheterna. En del av hjärnans kommandocentral hade tillfälligt kidnappats av onda krafter. Tack för påminnelsen ialf! Alla dagar är bra att sluta och det är aldrig förent att börja igen om man vill:). Ett annat perspektiv. Ny dag, nya möjligheter. Idag kastar jag inte ner pengar i statens svarta hål. Bara det är ju en drivkraft..
  Kan även tillägga att jag tog nytt blodprov idag dvs 24 h utan snus. HELT NORMALT! Faktiskt helt otroligt att det kan gå så snabbt. Blir förbannad när jag läser att ”osäkert om snus kan kopplas till högt blodtryck” i olika magasin.

  #97501
  Ziiid
  Medlem

  🙂

  Jag håller med. Snus förskönas. Jag har verkligen letat incitament hos olika läkare jag träffat. Jag har velat att dom ska säga ”Ja absolut, snuset ska du ta ur ekvationen”. Det har aldrig hänt. Inte ens tandläkaren.

  Jag upplevde också stora fysiska vinster när jag slutade med det kan man läsa mer om i min dagbok om man är intresserad.

  Keep fighting! 🙂

  #97506
  himmelstrutz
  Deltagare

  Om det var 99 dagar igår måste det vara 100 dagar idag! STRORT GRATTIS! Det är ju en definitift en milstolpe.

  Snackade lite med brosan förrut. Han hade varit ute och fiskat med en primärvårdsläkare för en tid sedan. Läkarens kommentar var: ”Men snus är gott ju – ta lite blodtrycksmedicin om du är orolig för blodtrycket”:) Schysst råd.
  SKall in och läsa om din resa senare. Har några surdegar på jobbet som måste klaras av först. Tempo, effektivitet och koncentration är just nu inget att skryta med.

  #97507
  himmelstrutz
  Deltagare

  Samtidigt som jag sitter här och arbetar och skriver om vartannat är det något i mig som försöker tala om att jag är en stark människa och sluta snusa är ju inte svårt alls. Möjligen för andra men inte för mig. Har i princip redan bevisat det. Njut nu av stocken som ligger där i byrålådan och sluta sedan när den är klar istället.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 91 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.