cold turkey – jag blir galen!!!

Välkommen! Forum Dagbok cold turkey – jag blir galen!!!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #87343
    paniiik
    Medlem

    bra forum det här. har lyckats döda en halvtimme med att läsa och känna igen mig. 10 timmar sen sista snusen.
    snacka om gift den där skiten. det händer galna grejer i kroppen när man slutar. lite kul faktiskt, men fruktansvärt jobbigt också.

    symtom hittills:
    rastlöshet ej från denna värld
    samtidigt väldigt lat, satt kvar en halvtimme för länge på jobbet för jag inte orkade resa mig från stolen
    fåordig
    den välbekanta känslan av frankensteins skruvar i tinningen (någon som vet vad det är för något?)

    frun och barnen är borta från hemmet i två dagar till, lite rädd att den fysiska abstinensen ska vara kvar när vi ses. kan väl omöjligt vara värre än nu??

    vet från att jag slutat ett par gånger tidigare att det värsta är deppigheten. har aldrig haft ett så långt uppehåll att den gått över. livet mister sin lilla guldkant… får hitta någon annan last. som är billigare och nyttigare.. stark mat kanske? jävligt stark mat kanske??

    snusfri sedan 10 timmar. s-tan också!!

    #87345
    mumintrollet
    Medlem

    Bra beslut!

    Fortsätt att läsa och fortsätt att skriva av dig hur du känner.
    Jag satt där du befinner dig just nu för lite över 5 månader sedan och kommer väldigt väl ihåg den känslan. Timme efter timme , dag efter dag, det blir bättre fast det inte alltid känns så.

    Kriga på, det är sååå värt det!

    #87347
    darvartagan
    Medlem

    Bara kämpa! Kämpar med dig! Snusfri i 53h nu..men sov bort första 40h tack vare hög feber och magsjuka så har endast behövt kämpa idag och satan i gatan vad jag hade njutit av en snus nu. Men vi kämpar på!

    #87348

    Jag tror vi alla väldigt klart kommer ihåg den känslan där du nu är. Samtidigt så kommer det väldigt fort att vara över. Efter första veckans frispel händer det mycket positiva saker och om tre månader så är snussug en viskning mot vad du går igenom nu. En dag i taget, läs mycket här, skriv av dig och ut och rör på dig. Det här fixar du!

    #87359
    paniiik
    Medlem

    ok, bättre nu på kvällen! 36 timmar. det var värre än igår stundtals på jobbet idag. mkt mkt nära att jag tog ett plåster (har laddat upp med det som nödlina, det är ju bättre än snus iaf). har hinkat i mig kaffe och godis. sen hade jag faktiskt en halv dosa i jackfickan också. bra psykologiskt att hela tiden ha möjligheten, annars trillar jag dit genom att ”låna” en snus när någon kompis eller kollega tar fram dosan. gav bort alla prillor förutom en idag.

    det var precis som folk har skrivit, sömnen var dålig inatt. vaknade cirka en gång i timmen, hyfsat pigg barje gång, trodde det var dags att gå upp, men inte då. lyckades ändå somna om snabbt som tur var.

    nytt besvär idag var ont i ögonen.

    jag funderar på att rida ut den fysiska abstinensen och sen köra ett svagt, svagt plåster under kanske ett år eller mer för att bygga upp belöningscentrat igen. en teori jag har från tidigare försök att sluta.

    #87362
    mumintrollet
    Medlem

    Bra jobbat, tiden är ens bäste vän i starten!
    Unna dig sötsaker om du känner för det, ha enbart fokus på nikotinet. Det är det enda som under inga omständigheter ska i kroppen längre.
    Jag hade snus tillgängligt både på jobbet och hemma i tre veckors tid efter jag tvärt slutade. Precis som du skrev så kändes det bra att själv ha kontroll och makten över slutandet.

    Jag ska inte gå och säga vilken metod som är bäst för att hålla sig snusfri i all tid framöver. Gradvis nedtrappning funkar för vissa, men ditt banbrytande förslag med att börja cold turkey uppföljt av gradvis upptrappning vill jag gärna slakta på en gång 🙂

    Din kropp kommer att vänja sig vid att inte få nikotin längre och det dröjer inte speciellt länge tills det blir ”det normala” igen.
    Min varma rekommendation är att skippa alla nikotinersättningar.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.