Björn slutar att snusa…

Välkommen! Forum Dagbok Björn slutar att snusa…

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 27 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #73680
    elaka_jesus
    Medlem

    Hej på er! Jag har snusat i 14 år och har kört en dosa portionsnus om dagen ungefär. Jag har försökt sluta och dra ner på snuset förut men det har alltid gått åt helvete. Oftast för jag gjort undantag under fester.

    Men det här gången är det allvar. Inga nikotinhjälpmedel, inga undantag. =)

    Tog min sista snus för 45 timmar sedan och nu är abstinensen total. Jag fryser och helt borta i huvudet. Saknar koncentrationsförmåga.

    Tjejen är bortrest fram till på söndag så jag har några dagar på mig att bli bättre innan vi träffas. Det känns bra eftersom jag känner mig så otroligt lättirriterad.

    Nu kör vi!

    #78613
    nybrocorner
    Medlem

    Kör hårt… hemligheten e inget snus, inga cigg, inga nikotugg, inga plåster… bara rid ur stormen med högt huvud… vi e några som gjort resan…

    #78614
    elaka_jesus
    Medlem

    Ja, jag tror det också. Det är inte lätt, men jag känner mig bättre mentalt förberedd än någon gång tidigare…

    #78615
    nybrocorner
    Medlem

    Klickar du på mitt nic hittar du min blogg… läs och njut… haha…

    #78616
    elaka_jesus
    Medlem

    2 dagar, 9 timmar…

    Nu ska nikotinet vara ur kroppen om jag har förstått allt rätt. Sitter på jobbet nu och har haft en ganska bra förmiddag utan större abstinensattacker. Kontoret är helt tomt pga. mellandagarna, vilket är skönt när man ska sluta snusa och inte känner sig så social. På två våningar är vi cirka 5 pers fast vi brukar vara 130. =)

    Fick den första positiva effekten av att inte snus i morse. Jag kände mig fräsch i munnen när jag vaknade =)

    #78617
    MathiasB
    Medlem

    Härligt att höra! Kämpa vidare. Själv firar jag 7 dagar idag 1600. Jag känner redan nu att det blir lättare och lättare så det är bara att härda ut de första dagarna.

    #78618
    elaka_jesus
    Medlem

    Femte dagen avklarad. Har missbrukat godis och coca cola för att klara mig igenom de senaste dagarna, som faktiskt varit ganska lindriga abstinensmässigt. Har sett till att jag haft något att göra hela tiden så att jag inte hinner känna efter så mycket.

    Imogon kommer nästa stora utmaning; Nyårsfirande med vänner och sprit (dessutom snusar samtliga gäster som kommer till oss på festen). Ska ta det lugnt med drickan tänkte jag. Det är första gången jag dricker alkohol sedan snusstoppet. Funderar på att köpa en dosa onico och ha om en nödsituation skulle dyka upp… Fast det kanske e dumt.

    Det ska bli intressant att se om det dyker upp mer folk här på forumet efter mågondagens nyårslöften :)

    #78619

    Grattis till ett bra beslut! Du och MathiasB är helt enkelt coola och före trenden som alla hänger på imorgon när bakfyllan och död råttasmaken i munnen påminner om vad de gav till nyårslöfte kvällen innan 😯

    Fundera skarpt på vad du ska med Onico till. Du har bestämt dig att sluta så du behöver inte det rävgiftet. Jag har skrivit om Onico i min tråd Det var ju busenkelt på sidan 6 eller 7. Onico är riktigt farliga grejer för den som försöker sluta med snus… Swedish Match tar till alla tricks i boken för att inte förlora sina kunder… Det ska vi inte unna langare och profitörer som kränger nervgift. LYcka till på festen ikväll!

    #78620
    MathiasB
    Medlem

    Håller med angående Onico. Jag själv vågar inte använda det, det påminner för mycket om snus för att det ska kännas tryggt för mig. Jag känner några som slutat snusa men bytt ut det mot att använda nikotinfritt snus. Då undrar jag vad poängen är? Visst man har blivit av med nikotinet men man nyttjar likt förbannat en produkt som kostar pengar.

    Lycka till ikväll! Känns det allt för jävligt så ta en promenad, det brukar hjälpa för mig.

    #78621
    elaka_jesus
    Medlem

    Nä, vet ni va, skiter i onico, det motverkar ju hela idén med att sluta snusa. Det är ju nästan den rastlösa läppen som är värst. Tack för tipsen! Gott nytt år!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 27 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.