Äntligen har jag tagit mitt förnuft tillfånga

Välkommen! Forum Dagbok Äntligen har jag tagit mitt förnuft tillfånga

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 75 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #87534
    Anders P
    Medlem

    Nu är det dags. Har snusat i 32år drygt. Har också försökt göra en del uppehåll tidigare men denna gången går det.Senaste gången höll jag upp i drygt 10månader. Hur dum är man egentligen. Att behöva sluta en gång är väl OK, men att sluta flera?
    trots all är jag fylld av motivation denna gång, för att göra det jag länge ha drömt om, nämligen att sluta använda något bedövningsmedel som kallas för nikotin. Har snart gått 5 dygn sedan jag spottade ut det sista. Huvudet är fullt av skit, yrsel som bara den men det ska gå. Det värsta är ju alla redan gjort. 1 dag CHECK. På fredag kan vi skriva en vecka, men det är långt dit.

    #87535
    mumintrollet
    Medlem

    Strålande beslut, grattis!

    Nu är det bara att börja bocka av dagar.
    Ifrågasätt aldrig beslutet du gjort!

    Lycka till!

    #87539
    Anders P
    Medlem

    Tack för stödet Mumintrollet. Anledningen till att jag har slutat är för att jag är så trött på att lukta skit och vara så speedad på kvällarna att man inte ens är utsövd när man vaknar. Måste bli en ändring.

    #87540
    mumintrollet
    Medlem

    …och det kommer du förhoppningsvis att uppleva väldigt snabbt.
    För mig tog det inte mycket mera än en vecka så sov jag bättre än jag hade gjort på 20 år!

    Tidigare var jag alltid helt söndersnusad på kvällen och hade en jävla nikotinhuvudvärk som jag naturligtvis försökte bota med mera snus. När jag gick och la mig låg jag alltid MINST en timme och snurrade runt, sen gav jag ibland upp, satte mig framför TV:n med en ny snus under läppen. Utvilad under arbetsveckan – aldrig.
    Jag kan ju inte påstå jag saknar mitt gamla liv längre.

    Du kommer att märka av hälsoeffekterna väldigt fort, skön känsla när man noterar dem 🙂 .

    #87541
    Anders P
    Medlem

    Haha ,herregud vad jag känner igen mig alltså! Där har du det. Denna gången ska det gå Kommer bli intressant hur lång tid det tar tills man märker det. Men jag är lugn ska inte fundera på det för rätt som det är så finns det bara där.

    #87543
    elKa
    Medlem

    Kan inte annat än att hålla med angående sömnen, jag kan säga som så att oavsett om jag sov till 7 eller 10 så var jag alltid lika trött. Efter att jag har slutat snusa så vaknar jag mellan 6-8 utvilad! imorse t.ex. tog jag en kopp kaffe innan jag åkte till jobbet. Det hände ALDRIG under mina 11år som nikotinmissbrukare!

    Bara detta ger mig en riktigt stor anledning att stå emot den där jävla drogen.

    Lycka till! detta fixar du galant!

    #87548
    Anders P
    Medlem

    Tack för detta. Nej det här ska jag bara fixa. Det var längesedan som jag kände en sådan målmedvetenhet som jag gör idag. Inte nog med att jag sover dåligt, även frugan gorde detta i natt. Sista gången jag tittade på klockan var hon strax efter 01:00. Steg upp vid 05:30 för att ta flyget till Stockholm enbart för att sitta på möte hela dagen. Måste säga att det är en tuff dag idag. Lite sömn, trött mao, tur att dagen har varit grymt givande med mycket energi så man orkade hålla sig vaken. Suget efter nikotin har verkligen varit starkt idag. Kollegor har plockat fram sina dosor, har tittat på dem, skakat på huvudet och tänkt att en skulle väl inte skada? JO DET SKULLE DET VISST DET! Det har absolut inte blivit något och kommer heller inte att bli. Jag vet att värre än så här blir det bara inte. Snart en vecka och jag tänker verkligen inte fucka upp nu inte!

    #87555
    Anders P
    Medlem

    En grymt jobbig dag. Efter att ha varit ute och käkat middag med kollegor igår kväll så fortsatte mötet idag. Har haft ett grymt sug hela dagen egentligen. Men att stödje SM finns inte på kartan över huvud taget. Men när jag satt på Bromma så var det nära att jag införskaffade en dosa. Det kommer ju inte vara någon som märker. Förbannade demon försvinn. Jag vill aldrig se dig mer. Jag kommer från och med nu att fullständigt ignorera dig fullt ut. Jag ser dig inte alltså finns du inte, kom ihåg det!

    #87565
    Anders P
    Medlem

    Jaha då är resan i full gång då. Äntligen har jag klarat av den första veckan. den veckan som är absolut mest fysisks jobbig. Kvar nu så är det ju bara resten av resan. Jag förväntar mig en resa där jag lär känna mig själv betydligt bättre. En resa som kommer att ha sina upp dagar och ner dagar. Men skam den som ger sig. Fixar jag det här så kommer jag ju aldrig att behöva uppleva dessa fruktansvärda dagar någon mer gång i hela resten av mitt liv. Och detta kommer bli så bra så bra.
    Att sätta upp små delmål tror jag är bra. Jag vet vart jag vill men att dela upp detta i små små etapper borde fungera alldeles utmärkt. jag har redan bockat av 2 ckeckpoints som 1dag CHECK, 1 vecka CHECK. Mitt nästa delmål är 2 veckor. Har jag klarat av en vecka så borde jag ju faktiskt även klara av två, eller?
    Mina övriga recept på denna resa kommer att vara att motionera något nästan varje dag. Bara för att få sina goa endorfinkickar som kroppen är så van vid efter alla dessa år i fördärvet. jag kommer också att undvika alkohol så mycket som möjligt. Enbart därför att det fysiska obehaget inte ska triggas igång. Nåväl. Nu är dagarna längre och ljuset verkar komma tillbaks. Let´s go for it! Hela vägen in i kaklet!

    #87566
    mumintrollet
    Medlem

    Starkt jobbat!
    Första veckan tycker jag är i särklass den värsta, men det bästa är att man aldrig någonsin kommer att behöva uppleva den igen…om man inte vill förstås 😉

    Att styra undan alkohol låter också som ett bra val. Jag märkte att alkohol lite överraskande inte triggade suget, däremot hade jag relativt jobbigt dagarna efter konsumtion. Vid vissa faser under sluta-resan kan man känna sig väldigt låg. Kombinationen av den känslan och plussa till bakiskänslan och sömnskuld som kan hålla i sig ett par dgr så är det ingen höjdare direkt. Jag önskar själv jag skulle förstått det genast, det skulle ha gjort resan något lättare.

    Överraskande nog så blev även alkohol mindre intressant ju längre jag kommit efter jag kapat bort nikotinet…aldrig varit nån storkonsument men plötsligt märkte jag att det kunde gå flera veckor på rad utan en enda öl. Även känslan av att det skulle vara gott med en öl har börjat försvinna. Allt detta utan att jag ens tänkt över det.

    Att sluta snusa kan ha märkliga effekter på mycket sådant man inte ens tänkt över på förhand.

    Kriga på!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 75 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.